Preview Southend – Luton

Lørdag spiller Luton sesongens nest siste kamp. Og hvilken avslutning vi kan få! Med tre poeng borte mot Southend lørdag, kan vi få en thriller avslutning og «finale» mot våre naboer og rivaler i øst, Stevenage.

Southend United kommer fra byen Southend-on-Sea. Byen ligger på nordsiden av Themsen, omkring 65 km øst for London, og helt ute ved kysten. Byen har drøye 159 000 innbyggere. Byen er kjent for å livnære seg på turister og rekefangst. Klubbens kalle navn «the shrimpers», er myntet nettopp på byens maritime indsutri.

Southend United spiller sine hjemmekamper på Roots Hall. Roots Hall, med sin kapasitet på 12392 tilskuere, har vært hjemmebanen til Southend United siden 1955. Klubben har planlagt å bygge et nytt stadion med kapasitet på 22000 tilskuere. Det nye stadionet var planlagt å stå klart til sesongen 2008/09, men byggingen er ennå ikke kommet igang. Southends beste ligaplassering, oppnådde de i 1994/95 sesongen. Da klarte de en 13.plass på nest øverste nivå. Erkerivalen er Colchester, da det er klubben som ligger nærmest Southend. Kampene mot Colchester, kalles Essex derbyet.

Luton ligger på 8.plass. A poeng med Plymouth som ligger på 7.plass, men med seks mål dårligere målforskjell. Om Luton taper og Plymouth vinner på lørdag, er derfor play-off nærmest en utenkelig tanke. Luton vil derfor gjøre det veldig mye enklere for seg selv om de vinner mot Southend. Luton er allikevel ikke avhengig av tre poeng imorgen. Om Plymouth også avgir poeng lørdag mot svakt plasserte Tranmere, kan Luton fortsatt klare Play – off plass med minst et poeng mot Stevenage i siste serierunde. Om Luton vinner mot Stevenage i siste serie runde og Plymouth taper, kan Luton i beste fall klare en femte plass. Men nok om «hvis om atte» osv.

Southend er like avhengig av tre poeng imorgen, som Luton. Southend innehar fjerde plassen, a poeng med Wycombe som ligger på tredje plass. Southend har fem mål dårligere målforskjell enn Wycombe. På tirsdag vant Southend en sterk borteseier mot Bury, som ligger på femte plass, to poeng bak Southend. Bury og Southend har lik målforskjell. Mao, taper Southend imorgen mot Luton, gjør de det veldig vanskelig for seg selv i kampen om direkte opprykksplass.

Southend er det beste form laget i league 2. Southend har ikke tapt på syv kamper, og har heller ikke sluppet inn mål på disse syv kampene. Mao har de ikke sluppet inn mål på 630 minutter. Siste tap var mot ligaleder Burton, da de tapte 2-1. På hjemmebane har «the shrimpers» vært suverene denne sesongen. Kun tre ganger har de tapt på eget gress, og kun ni ganger har de sluppet inn mål på hjemmebane. Siste lag som fikk med seg poeng fra Roots Hall, var Cambridge som spilte 0-0 mot Southend den 21.mars. Accrington var det siste laget som plukket med seg tre poeng fra Roots Hall, så sent som tilbake til den 14. februar.

Luton og Southend har møtt hverandre hele 86 ganger tidligere. Luton har vunnet 38 ganger, Southend 28 ganger, mens 19 ganger har det blitt poengdeling. Luton møtte Southend på Kenilworth Road i høst, nærmere bestemt den 11. oktober. Da vant Luton 2-0 etter mål fra Alex Lawless og Mark Cullen.

Luke Guttridge og Ryan Hall, har begge spilt for Southend tidligere. Elliot Lee har vært på utlån fra West Ham til Southend denne sesongen. Derimot ble det kun for noen timer, da han skadet seg på første trening. Låneavtalen ble deretter terminert umiddelbart. En kuriositet som kan vært verdt å nevne, er at Petter Belsvik har spilt tre kamper for Suthend.

Nathan Doyle ser ut til å være klar igjen for Luton etter skade. Pelly Ruddock Mpanzu, Alex Lawless og Mark Tyler er dessverre ikke klare ennå etter sine skader. Sistnevnte skal være veldig nær å være kamp klar igjen. Paul Benson soner sin andre kamp med karantene, etter at han fikk tre kampers karanatene.

Hele 2466 Luton supportere ventes til bortekampen mot Southend. Du kan delta på spenningen og morroa ved å streame kampen på Hatters player fra kl 1600 på lørdag ettermiddag. Luton trenger all den støtte de kan få, skal de klare tre poeng og Play-off plass.
COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!