Preview Luton – Hartlepool

Lørdag ettermiddag spiller Luton sesongens tredje siste kamp. Da møter de klubben hvor selveste Brian Clugh startet sin manager karriere, nemlig Hartlepool United FC. Luton er fortsatt med i kampen om play off, men ligger tre poeng bak. Med andre ord ligger det ann til at kampen mot Hartlepool må vinnes.

Hartlepool United FC kommer ifra byen med samme navn. Byen ligger i det nordlige England, rett nord for Middlesborough. Byen har drøye 90 000 innbyggere.

Hartlepool, eller Pools, har aldri gjort det noe bedre enn å spille på nivå tre i England. Faktisk har de aldri vunnet noen titler, men stort sett rykket opp som play off vinnere eller direkte som nest beste lag.

Flere norske spillere har spilt for Hartlepool De fleste har kommet fra Bergens området. De mest kjente er Jan Ove Pedersen og Martin Hollund. Begge to ble meget populære, og Hollund fikk hele 177 kamper for klubben. Rune Lange har også vært i klubben, men fikk kun noen få kamper, da han ble alvorlig skadet tidlig i Hartlepool karrieren.

Denne sesongen gjorde Hartlepool det fryktelig dårlig lenge. På de første 28 kampene, hadde de kun vunnet fire kamper. Derimot har Hartlepool forbedret seg kraftig de siste åtte kampene. Fire seire, to uavgjort og to tap på de siste åtte kampene, står det respekt av. Dog ligger Hartlepool på den siste sikre plassen i league 2. Et poeng skiller Hartlepool på 22. plass og Cheltenham på 23.plass. Tranmere ligger på siste plass et poeng bak Cheltenham.

Luton er for tiden det dårligste formlaget i league 2. En seier, en uavgjort og seks tap er de triste fakta. På hjemmebane har ikke Luton vunnet på fire kamper. Luton har ikke vunnet hjemme siden de slo Accrington 2-0 den 28.februar.

Nitten ganger har Luton og Pools møtt hverandre. Ti ganger har Luton vunnet, Hartlepool har vunnet syv ganger, mens de har delt poengene tre ganger. I høst vant Luton 2-1 på Victoria Park. Mark Cullen og Jim Stevenson var Lutons målscorere.

Det er flere tilfeller av relasjoner mellom Luton og Hartlepool. For eksempel var Mike Newell manager for Hartlepool før han ble manager i Luton. Adam Boyd ble hentet av Newell fra Hartlepool til Luton. Men den mest kjente spilleren som har spilt for begge klubbene, er Steve Howard som startet sin profesjonelle karriere i Hartlepool.

Paul Benson vil ikke kunne spille lørdagens kamp, da han er suspendert etter sitt røde kort mot Dag & Red på tirdag. Med andre ord ble anken avvist. Alex Lawless, Mark Tyler og Pelly Ruddock Mpanzu vil heller ikke kunne spille. Det er også usikkert om Nathan Doyle vil kunne spille.

Som vanlig er det ventet mange tilskuere til lørdagens kamp. Bli med Luton i jakten på Play off ved å streame kampen via Hatters Player. Kampen starter kl 1600, og kun tre poeng er godt nok om Play off skal sikres.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!