Preview Notts County – Luton Town

Lørdag ettermiddag møter Luton et lag fra Nottingham området for andre helg på rad. I motsetning til forrige helg, må Luton denne gangen ut på tur, nærmere bestemt til Nottingham og Meadov Lane som er Notts Countys hjemmebane.

Notts County ble stiftet i 1862, og var en av 12 klubber som startet The Football League i 1888. I følge klubbens historie er den offisielle dato da klubben ble stiftet, 7. desember 1864. Men det er henvisninger fra et avisreferat om at klubben ble stiftet allerede i 1862.

Hjemmebanen til Notts County er Meadov Lane. Meadov Lane ligger kun 275 meter fra City Ground, hjemmearenaen til erkerivalen Nottingham Forest. Dette er de mest nærliggende fotballarenaene i England. Hjemmebanene til Dundee og Dundee United er de to stadionanleggene som ligger nærmere hverandre enn Meadov Lane og City ground i Storbritannia. Forøvrig er forrige helgs motstander Mansfield Town, også en av de store rivalene til «the Magpies».

En artig kuriositet, er den såkalte Juventus linken til Notts County. Juventus spilte opprinnelig i rosa drakter, men ble inspirert av Nottingham Forrest sine drakter og bestilte disse. Ved en feil fikk de i stedet Notts County sine drakter. Juventus spiller derfor i samme drakter som Notts County, sort og hvitt.

For Luton er kampen mot Notts County en spesiell opplevelse. Spesielt etter borte kampen mot «the Magpies» på Meadov Lane den 2.mai i 1992. Både Notts County og Luton spilte begge på det øverste nivået i England i sesongen 1991/92. Forøvrig det siste året at øverste nivå i England ble kalt division one. Forutsetningene var enkle for Luton. Om Luton fikk tre poeng, ville de overleve og få spille neste sesong i den nyopprettede Premier league. Notts County var allerede klare for nedrykk og den nye division one, og hadde derfor ingenting å spille for. Kampen startet veldig bra, da Luton tok ledelsen ved Julian James. Som mange kanskje husker, kom Notts County tilbake og scoret to ganger, slik at de vant 2-1. Siden da har hverken Notts County eller Luton spilt på det øverste nivået i England. Notts County er forøvrig det laget som har flest opprykk og nedrykk i det engelske ligasystemet. 13 opprykk og 16 nedrykk.

Notts County, som ledes av John Sheridan, ligger for tiden på en sjette plass med 21 poeng. På de siste ti kampene har Notts County kapret 17 poeng, noe de har gjort ved fem seiere og to uavgjort. Tre ganger har de tapt. Det som derimot er verdt å merke seg, er at Notts County kun har vunnet en hjemme kamp denne sesongen. Tre ganger har de spilt uavgjort. På bortebane har de hele fem tre-poengere.

Luton ligger for tiden på fjerde plass, tre poeng bak Doncaster som ligge på tredje plass. Mao en tre poenger i morgen og Doncaster taper, så innehar Luton tredje plassen på bedre mål forskjell. Luton har nå spilt seks liga kamper på rad uten tap. Minuset er at fire av disse er endt 1-1 uavgjort. Tre av disse kampene er bortekamper. To av disse har endt uavgjort og den siste bortekampen mot Leyton Orient endte med 2-1 seier til Luton.

Luton og Notts County har møtt hverandre hele 70 ganger. 34 ganger har Luton vunnet, mot Notts Countys 17. 18 ganger har de delt poengene. Tre ganger har Luton vunnet 6-0 mot «The Magpies». Sist gang Luton og Notts County møttes på Meadov Lane, var i fjor høst. Luton lå under 2-0 etter 48 minutter. Allikevel reduserte først Cameron McGeehan til 2-1, før Jonathan Smith utlignet til 2-2. Dessverre trakk Notts County det lengste strået, ettersom de satte inn vinnermålet 3 minutter på overtid ved Liam Noble. Bedre gikk det ikke når lagene møttes på Kenilworth Road i januar. Da vant Notts County 0-2.

For Luton er Danny Hylton tilbake etter å ha sonet karantene etter fem gule kort, samt at Justin Collins er tilbake etter skade. Det er ikke meldt om noen nye skader i Luton stallen. Nots County har noen større utfordringer enn Luton, og spesielt på topp. Jon Stead som er topp scorer for Notts County med ni mål, er ute med skade og vil antagelig være ute helt til jul. Også spiss kollega Aaron Collins vil være uaktuell for Notts County til lørdagens kamp. Dette da han må sone karantene på grunn av rødt kort i forrige kamp.

Det er ingen tvil om at lørdagens kamp er en kamp som engasjerer mange Luton fans. Hele 1858 borte billetter er solgt, og fortsatt er det mulig å kjøpe billetter for Luton fans på Meadov Lane. Vi andre må overvære spenningen og stemningen ved å lytte til Simon Pitts på Hatters Player fra kl 1600 norsk tid.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!