Preview FA cupen Exeter City FC – Luton Town

Lørdag ettermiddag er det duket for første runde i den tradisjonelle FA cupen i England. Luton har bortekamp og må dra til sørvest England, nærmere bestemt til byen Exeter og laget Exeter City FC. Byen Exeter har ca 124 000 innbyggere.

Etter en kamp mellom St. Sidwell’s og Exeter United i 1904, som St. Sidwell’s vant 3-1, ble det klart at lagene ville slå seg sammen. Det nye laget tok navnet Exeter City FC, og fortsatte å spille på Exeter Uniteds bane, St James Park, hvor laget også spiller i dag. Exeters første kamp noensinne i Football League, fant sted lørdag 28. august i 1920, da Brentford besøkte St James Park. Exeter vant 3-0.

St James Park har vært Exeters hjemmebane siden starten i 1904. Idag har stadionanlegget en kapasitet på 8541 tilskuere. Rekorden er ifra 1931, hvor 20984 tilskuere bivånet at Exeter fikk besøk av Sunderland i en replay kamp i kvart finalen i FA cupen.

Exeter kopierte kvartfinale bragden i FA cupen i 1980/81 sesongen. Når det gjelder ligaspill, har Exeter kun spilt på tredje og fjerde nivå. Bortsett fra mellom 2003/04 sesongen og 2007/08 sesongen, hvor de spilte i Conference league. Beste ligaplassering oppnådde de i 1979/80 sesongen, hvor de fikk en åttende plass på nivå tre. I fjorårets sesong, endte Exeter på en 12.plass.

Luton og Exeter har møtt hverandre 63 ganger. 33 ganger har Luton vunnet, 13 ganger har det endt uavgjort, mens «the Grecians» har vunnet 17 ganger. Ifjor vant Luton begge kampene. Den første kampen som ble spilt i Desember, vant Luton 3-2. Dette ble en spesielt dramatisk kamp, da Paul Benson satte inn det tredje og avgjørende målet for Luton, i det 100 (!) minutt. Fjorårets siste kamp ble spilt på Kenilworth Road mot Exeter. Luton slo Paul Tisdales menn 4-1. Luton har aldri blitt slått ut av FA cupen av Exeter. To ganger har Luton vunnet på første forsøk, mens en tredje gang ble det uavgjort, hvor Luton også vant omkampen.

Exeter har vist elendig form på hjemmebane denne sesongen. I årets liga har de kun tatt et poeng på hjemmebane av syv forsøk. På bortebane har det gått noe bedre, hvor det har blitt fem seiere og tre tap. På de siste ti kampene har Exeter oppnådd fire seiere, en uavgjort og fem tap. Luton har ikke tapt på syv kamper. Kun to av disse kampene er endt med er seier og tre poeng. PÅ de siste ti kampene er derfor fasiten Tre seiere, fem uavgjort og to tap. På bortebane har ikke Luton tapt på fire kamper. Allikevel har kun en av disse kampene endt med seier.

Tradisjon tro, får du med deg kampen ved å streame kampen via «Hatters player». Simon Pitts vil være på plass for å kommentere kampen fra kl 1600 norsk tid.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!