Preview Luton Town – Mansfield

Lørdag ettermiddag er det duket for det første av to oppgjør mot lag fra Nottinghamshire. Først ut er Mansfield som kommer på besøk til Kenilworth Road, før Luton neste helg besøker Meadow Lane Stadium og Notts County.

Byen Mansfield ligger i den engelske regionen Øst-Midlands, like nord for Nottingham og har snaue 100 000 innbyggere. Klubben ble stiftet i 1897, og ble valgt inn i The Football League i 1931. «The Stags», som er kallenavnet til Mansfield Town, spiller hjemmekampene sine på Field Mill i Mansfield som tar ca 10 000 tilskuere. Den argeste rivalen til Mansfield er Chesterfield. Chesterfield ligger noen mil vest for Mansfield, såvidt innenfor grensen til Derbyshire. Naturlig nok er også Notts County og Nottingham Forest to klubber som setter supporternes engasjement i kok. Dog har det også vært ekstra intensitet rundt kampene mot Luton. Dette skyldes først og fremst at lagene har spilt mange jevne og tette kamper i de siste årene.

Mansfield har spilt i league 2 siden de rykket opp fra Conference league i 2013. Det gjorde de etter å ha blitt seriemstere i 2012/13 sesongen. I 1976/77 sesongen ble Mansfield seriemestere på tredje liganivå i England. Derimot ble det ingen suksess på nest øverste nivå, da de kun oppnådde en 21.plass året etter og dermed nedrykk til nivå tre igjen. Dette er derimot den beste ligaplasseringen som Mansfield noensinne har oppnådd.

I historien har det vært 32 møter mellom Luton og Mansfield. 11 ganger har Mansfield vunnet, ti ganger har Luton vunnet, mens 11 ganger har det endt uavgjort. I fjor vant Luton begge møtene mellom lagene, henholdsvis 1-0 hjemme og 2-0 borte.

Mansfield som ligger på ellevte plass i ligaen, er et sterkt lag defensivt. Mansfield har tapt tre kamper og kun sluppet inn tolv mål. Det er kun ligaleder Plymouth som har sluppet inn færre mål enn Mansfield, med sine elleve mål. Luton ligger på fjerde plass, tapt tre kamper og sluppet inn 14 mål. Poeng messig er forskjellen på Luton og Mansfield at Mansfield har spilt hele seks kamper uavgjort mot Lutons fire. Mao ligger Luton fire poeng foran Mansfield på grunn av to seiere flere enn Mansfield. Mye av grunnen til at Mansfield sliter med å omsette sine kamper til seier, er at de scorer altfor sjeldent mål. Kun 14 ganger har Mansfield klart å bryte mållinjen denne sesongen, noe som er fjerde dårligst i ligaen. Luton har scoret 23 mål, noe som gjør Luton til ligaens nest mest scorende lag. Begge lag har nå spilt flere kamper på rad uten tap. Mansfield har fire kamper på rad uten tap i ligaen, hvor tre av kampene er endt uavgjort og en har endt med seier. Luton har fem kamper på rad uten tap i ligaen, hvor fasiten er to seiere og tre uavgjort. Siste seier kom i forrige helg hvor Leyton Orient ble slått 2-1.

Mansfield styres for tiden av Adam Murray. Før Murray ble manager i Mansfield, spilte han hele 125 kamper for klubben han nå styrer. Murray er også kjent for å ha spilt seks kamper for Luton. Vår tidligere lagkaptein George Pilkington har også spilt for Mansfield. Pilkington som i utgangspunktet ble betegnet som en stjerne signering av daværende manager Paul Cox, ble i stedet en glemt stjerne, da han kun fikk seks kamper for klubben i perioden 2012 til 2014.

Hverken Mansfield eller Luton har sluppet inn mer enn to mål i en liga kamp i år. Mao kan det fort bli en målfattig kamp på lørdag, og uavgjort har så absolutt en lav odds. Uansett må Mansfields topp scorer Matt Green passes ekstra på om han får spille. Til sammen har han scoret seks mål denne sesongen. Det oppsiktsvekkende er derimot at han på de to siste kampene har kommet inn som superreserve og scoret tre mål! Lutons topp scorer Danny Hylton får ikke spille lørdagens kamp på grunn av fem gule kort og er dermed suspendert. Han blir derimot å finne i kommentator boksen sammen med Simon Pitts på «Hatters Player» fra kl 1600 norsk tid.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!