Preview Luton Town – York City

Lørdag ettermiddag tar Luton Town imot York City på Kenilworth Road. Et lag som Luton i det siste har hatt store problmer med å slå. Luton er for tiden i god flyt, mens York har plukket mindre med poeng i det siste.

York City ble dannet som fotballklubb i 1922, og ble valgt inn i «the football league» i 1929. «The Ministermen» Har stort sett alltid spilt på nivå tre og fire i det engelske liga systemet. Bortsett fra ved to unntak. I 1974/75 og 75/76 sesongen, spilte York på nivå to. I den første sesongen klarte de den høyeste ligaplasseringen klubben noensinne har hatt, da de fikk en 15.plass. I 75/76 sesongen rykket de ned igjen. Det andre unntaket var i perioden 2004 til 2012, hvor York spilte i Conference league.

2011/12 sesongen ble derimot «the ministermens» store sesong på lenge, da de endelig kom seg tilbake til det gode selskap og «the football league». De fleste Luton fans husker muligens også hvordan det gikk til. Luton var nemlig motstander laget i play-off finalen etter 2011/12 sesongen, og Luton tok ledelsen ved Andre Gray allerede etter to minutter. Derimot scoret York to ganger, og vant Play-off finalen 2-1. Uken før play-off finalen, gjestet også York Wembley. Da for å spille FA Trophy turneringens finale mot Newport. Stillingen ble 2-0 til York, og deres første offisielle cup triumf var et faktum.

Luton og York har møtt hverandre 28 ganger. 11 ganger har Luton vunnet, ni ganger har York vunnet, mens 8 ganger har det endt uavgjort. Til tross for denne statisstikken, har Luton kun vunnet en gang (!) på de tretten siste møtene. Dette skjedde i 2010/11 sesongen, da Luton vant 5-0 hjemme på Kenilwoth Road. Det skal også nevnes at Yorks keeper ble utvist i denne kampen. Ifjor Ble det uavgjort både hjemme på Keilworth Road og borte på Bootham Crescent.

York vant 2-0 hjemme over Doncaster i sin kamp i JPT turneringen i uken som var. I ligaen går det derimot noe tråere. «The Ninistermen» ligger på en 18. plass, og har kun kapret til seg tre poeng på de siste fem kampene. På bortebane har York kun en seier denne sesongen, og det mot bunnlaget Newport. York vant denne kampen 3-0.

Luton på sin side er det laget som for tiden presterer best i League 2. Fem seiere og et knepent tap på de siste seks kampene, er den lysende fasitene for Luton. Det skal også sies at Luton ikke har sluppet inn mål på sine to siste hjemme seiere.

Paddy McCourt vil ikke kunne spille for Luton i helgen, da han er borte på landslagsoppdrag for Nord Irland. Craic Mackail-Smith er usikker som følge av skade.

Kan Luton endelig få en tre poenger mot York? Svaret får du live ved å streame kampen fra Hatters Player lørdag ettermiddag kl 1600.

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!