Preview Gillingham – Luton Town (JPT)

Tirsdag kveld er det klart for andre runde i Johnstone´s paint trophy turneringen (JPT). Luton pakker bagen og drar sydøstover til Kent og byen Gillingham. Gillingham er en by med snaut 100 000 innbyggere.

Klubben ble stiftet i 1893 og ble valgt inn i The Football League i 1920. Gillingham ble imidlertid utstemt av ligaen til fordel for Ipswich Towm ved slutten av 1937/38 sesongen, men returnerte 12 år senere når ligaen ble utvidet fra 88 til 92 klubber.

Gillingham, eller «the gills», spiller sine kamper på Prestfield Stadium. Stadionanlegget gejnnomgikk en større oppussing gjennom nittitallet, og har nå en tilskuerkapasitet på 11582 tilskuere. Tilskuerrekorden på Prestfield Stadium er 23002. Rekorden etter oppusingen på nitti tallet, er 11418. Denne rekorden ble satt i en football league 1 kamp mot West Ham.

En kuriositet, er at Gillingham i 1998/99 sesongen, spilte play off finale mot selveste Manchester city etter å ha havnet på tredje plass på nivå tre. «The Gills» ledet 2-0 med to minutter igen å spille. Manchestere City scoret to kjappe mål, og det siste på overtid. Dermed ble det ekstra omganger og straffespark konkurranse som Gillingham tapte 3-1. Dette skjedde med selveste Tony Pulis som manager. Pulis fikk forøvrig sparken, og Peter Taylo tok over. Sesongen etter havnet Gillingham igjen i play off finalen, hvor de slo Wigan 3-2 etter ekstra omganger. Taylor dro så til Leicester City, og Andy Hessenthaler tok over manager rollen. Hessenthaler ledet klubben til deres beste plassering noensinne, da han ledet klubben til en 11.plass i Championship i 2002/03. sesongen.

dagens Gillingham manager Justin Edinburgh, ser ut til å gjøre sine saker bra. For tiden ligger Gillingham på en fjerde plass i league 1, med sine seks seiere, 3 uavgjort og to tap. Derimot har formen vært litt variabel de siste fire kampene, da de har to tap, en uavgjort og en seier. I helgen som var, møtte de Oldham og spilte 3-3. Luton vet vi jo har funnet god formen, og har fire strake seiere.

På de siste ti møtene mellom klubbene, har fem endt med seier til Gillingham, fire ganger har Luton vunnet, mens en gang har det endt uavgjort. Siste møte mellom klubbene, var i 2009. Da ble det 0-0.

Av kjente fotballspillere som har spilt for Gillingham, må nevnes Tony Cascarino og Steve Bruce. Cascarino spilte hele seks sesonger for «the Gills», henholdsvis fra 1981 til 1987. Steve Bruce var i klubben fra 1979 til 1984.

Kampen streamer du tirsdag kveld fra Hatters Player kl 2045 norsk tid!

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!