Preview Luton Town – Wycombe Wanderers

Lørdag ettermiddag er det igjen duket for lokaloppgjør for Luton, da Wycombe Wanderers kommer på besøk. Fansen til Wycombe, trenger kun å kjøre 65 km nordøstover, om de kjører fra deres egen hjemmebane, Adams Park.

Byen High Wycombe, som ligger nord vest for London, er en by på ca 120 000 innbyggere. Byen er den nest største i Buckinghamshire, etter Milton Keynes. Buckinghamshire grenser til Bedfordshire i øst, hvor Luton ligger.

Wycombe ble stiftet i 1887, og kvalifiserte seg til The Football League i 1993. «The Chairboys», som er kallenavnet til Wycombe Wanderers, hadde sin største suksess periode ifra 1990 til 1995. En da ukjent Martin O´Neill, var klubbens manager. Klubben rykket mer eller mindre direkte opp fra Conference league og til nivå tre i det engelske serie systemet. Klubbens beste plassering ble også oppnådd i denne perioden, da de i 1994/95 sesongen oppnådde en hederlig 6.plass på nivå tre. Martin O´Neills periode i Wycombe tok slutt i 1995, da han tok over som manager i Norwich.

Ved en anledning oppnådde Wycombe overraskende stor suksess i FA cupen. Dette skjedde i 2000/01 sesongen, da klubben klarte å spille seg helt frem til semi-finalen i FA cupen. På veien ble lag som Millwall, Grimsby, Wolves og Wimbledon slått ut, i tillegg til premier league laget Leicester. I semi finalen på Villa Park, møtte «The Chairboys» Liverpool. Liverpool vant til slutt 2-1.

Wycombe ligger for tiden på 19 plass med sine fem poeng. De har kun scoret tre mål. Poengfangsten har de fått ved å vinne en kamp, spilt to uavgjort og tapt to kamper. Seieren kom i andre runde, hvor de slo Grimsby 2-1 på Adams Park. Luton ligger på andre plass i league 2 med sine ti poeng og seks pluss mål. Luton har for tiden den beste målforskjellen i League 2. Kun Grimsby har scoret flere mål enn Luton. Tre seiere, en uavgjort og et tap er den foreløpige fasiten til Luton. Forrige helg ble det en imponerende 3-0 seier i Cambridge, etter at de overkjørte Cambridge med tre scoringer i andre omgang.

Wycombe og Luton har møtt hverandre 21 ganger. Totalt har Luton vunnet ni ganger, åtte ganger har det endt uavgjort, mens Wycombe har vunnet fire ganger. Sist gang lagene møttes var i februar i fjor på Adams Park. Luton vant 1-0 etter scoring av Cameron McGeehan. Av de siste fem møtene, har Wycombe vunnet tre. Fire av disse møtene har vært på Kenilworth Road. På Adams Park har derimot Luton hatt et overlegent tak på Wycombe. Luton har aldri tapt mot Wycombe på Adams Park. Fem ganger har det endt uavgjort, og seks ganger har Luton vunnet.

Lørdag ettermiddag har Luton muligheten til å ta sesongens fjerde seier. Spennende blir det også å se om Nathan Jones finner plass til nykomlingene Alex Gilliead og Jack Senior. Om det blir tre poeng og om nykomlingene får sine debuter får du vite ved å streame kampen fra The Hatters player lørdag ettermiddag kl 1600 norsk tid.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!