Preview Cambridge United – Luton Town

Lørdag ettermiddag drar vårt kjære Luton 67 kilometer nord østover for å besøke Abbey Stadium som er hjemmebanen til Cambridge United. Cambridge United var for øvrig det første laget som Nathan Jones debuterte mot som manager for Luton. Shaun Derry er manager for Cambridge United, noe han har vært siden november 2015.

Kampene mellom Luton og Cambridge er i de siste årene blitt regnet som en klassiker av flere grunner. Blant annet ligger klubbene nokså nær hverandre. Det tar bare en time for klubbene å reise til hverandres stadion. De fleste som har fulgt Luton de siste årene, vet også at Cambridge og Luton knivet lenge om å vinne Conference league i 2013/14 sesongen. Noe Luton etter hvert gjorde overlegent. Kampene mellom Luton og Cambridge hadde også en ekstra dimensjon inntil i høsten 2015, da Cambridge ble ledet av den tidligere Luton manageren Richard Money. Money var manager for Luton fra 2009 til 2011, før han fikk sparken. Money ble ansatt som manager i Cambridge i 2012. Money fikk sparken i Cambridge 2.november 2015 og ble erstattet av dagens manager Shaun Derry.

Cambridge United ble stiftet i 1912 som Abbey United. I 1949 ble klubben profesjonell, men skiftet først navn til Cambridge United i 1951. De ble valgt inn i The Football League i 1970. Beste ligaresultat oppnådde Cambridge i 1990/91 sesongen, da de endte på en imponerende 5. plass i den gamle 2.divisjonen (nivå 2). De gjorde det såpass bra at de tapte play-off finalen mot Leicester. Om de hadde vunnet, hadde de vært det første laget som hadde gått direkte fra fjerde nivå til øverste nivå i det engelske liga systemet.

Cambridge har et stort fokus på rekruttering og har ett av de aller beste fotballakademiene i England. Juniorlaget til Cambridge United vinner svært ofte nasjonale cuper og turneringer de deltar i. Juniorlaget deltar ikke i ligasystemet, nettopp for å kunne reise rundt å spille mot europeiske lag.

Abbey Stadium sto ferdig i 1932 og har siden da vært hjemmet til fotballklubben Cambridge United. Stadion anlegget har en kapasitet på 9 617 tilskuere. Rekorden er på 14 000 tilskuere. Rekorden ble satt i en treningskamp mot Chelsea 1. mai 1970, da flomlysanlegget på banen ble tatt i bruk.

Luton og Cambridge har møtt hverandre 19 ganger. Luton har vunnet syv ganger, Cambridge har vunnet fire, mens syv ganger har det endt uavgjort. Første gang lagene møttes, var så sent som i 2002. Da møttes lagene i tredje runde i Johnstones Paint Trophy cupen. Cambridge vant 2-1. Debutkampen til Nathan Jones som ble spilt på Kenilworth Road i januar i fjor, endte for øvrig 0-0, som også er sist lagene møttes.

Cambridge ligger sist på tabellen med sine to poeng. Disse to poengene har de kapret på hjemmebane ved å spille uavgjort mot Barnet og Carlisle. På sine to kamper på bortebane har ikke Cambridge kapret noen poeng. På tirsdag tapte Cambridge 2-1 i liga cupen mot Wolverhamton. Luton ligger på tredje plass, etter at de på lørdag tapte 2-1 på overtid mot Stevenage. Det gjør at Luton har vunnet to kamper, spilt en uavgjort og tapt en. Som de fleste vet, er også Luton slått ut av ligacupen. På tirsdag tapte som kjent Luton 1-0 mot Leeds. Dette til tross for at de leverte en solid kamp, som raskt kunne ha tippet i Lutons favør om presisjonen foran mål hadde vært noe bedre.

Med seier over Cambridge United på lørdag, kan igjen Luton smykke seg med statusen «top of the league». Om Luton kaprer de tre poengene for å innfri dette, får du med deg direkte ved å streame kampen på Hatters player fra kl 1600 norsk tid.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!