Preview Luton Town – Grimsby Town

Lørdag ettermiddag får Luton besøk av nyopprykkede Grimsby Town, som i våres rykket opp fra Conference league. Dette gjorde de etter å ha spilt på femte nivå siden 2010. Grimsby er forøvrig den fjerde klubben som har spilt på alle de fem øverste nivåene i England. De andre tre klubbene er Carlisle United, Oxford United og vår egen klubb Luton. Opprykket ble sikret etter å ha vunnet 3-1 over Forest Green i play-off finalen. Uken etter returnerte Grimsby til Wembley, men da for å tape FA-Trophy finalen mot Halifax. For øvrig var også Grimsby i Play-off finalen i 2015, men da tapte de mot Bristol Rovers.

Grimsby ble stiftet i 1878, og ble valgt inn i The Football League i 1892. «The Mariners», som er kallenavnet til Grimsby Town, spiller hjemmekampene sine på Blundell Park i nabobyen Cleethorpes. Blundell Park som ble bygd i 1899, har i dag en kapasitet på 9052 tilskuere. Grimsbys beste ligaplassering fikk de i 1934/35 sesongen, hvor klubben kom på
5.plass på nivå 1. Rival klubbene til Grimsby er Scunthorpe,
Lincoln og Hull.

Grimsby og Cleethorpes ligger i den engelske regionen Yorkshire og Humber. Grimsby er en stor havneby ved sørbredden av utløpet til elven Humber i Lincolnshire i England. På midten av 1900 tallet, hadde Grimsby verdens største fiskeflåte.

Luton og Grimsby har møtt hverandre 13 ganger. Grimsby har et lite overtak på Luton med sine fem seiere. Fire ganger har Luton vunnet, mens fem ganger har luton og Grimsby delt poengene. Gjennomsnittlig scores det 2,6 mål per kamp mellom Luton og Grimsby. Sist gang lagene møttes, var i mars 2014 på Blundell Park. Luton vant 2-1.

Luton ligger øverst på tabellen, et poeng foran Morecambe og Plymouth. Luton har 13 poeng, og ni pluss mål i målforskjell. Grimsby ligger på 14.plass med sine syv poeng og målforskjell på to plussmål. Luton har vunnet fire kamper, spilt en uavgjort og tapt en kamp. Forrige helg vant Luton 4-1 hjemme mot Wycombe, etter at Danny Hylton blant annet scoret et hat-trick. Paul Hurst sine gutter har vunnet to kamper, spilt en uavgjort og tapt tre kamper. Uavgjort kampen til Grimsby fikk de forrige helg når de spilte uavgjort 2-2 mot Notts County på Meadow Lane.

Alan Sheehan rapporteres å være nær å endelig kunne debutere for Luton, etter overgangen fra Bradford i sommer. Glen Rea er også klar etter at han forrige helg var på landslagsoppdrag for Irlands U21 lag. Det rapporteres også at Danny Green og Craig Mackail-Smith nærmer seg å bli spilleklar etter skade, men ikke mot Grimsby.

Lørdag er en stor fotballhelg på balløya. En rekke store kamper skal spilles, deriblant Old firm og Manchester derbyet mellom Manchester United og Manchester City. Heldigvis spilles disse kampene tidligere, slik at fotball elskende Luton fans kan konsentrere seg uforstyrret om Luton, når Luton tar imot Knut Anders Fostervolds tidligere klubb. Fostervold ble lånt ut fra Molde i 2000/01 sesongen, og fikk ti kamper for sin favoritt klubb. Om det blir tre poeng til Fostervolds favoritt klubb, får du vite ved å streame kampen fra Hatters player kl 1600 norsk tid.

PS: Over 100 nordmenn bærer etternavnet Grimsby. (Kilde: www.Grimsbynorge.com)

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!