Preview Luton Town – Northampton Town

Lørdag ettermiddag får Luton besøk av formlaget Northampton Town. Northampton som ledes av Chris Wilder, har ikke tapt siden de tapte borte mot Cambridge den 17. oktober. Åtte seiere og en uavgjort er fasit på de siste ni kampene, uansett konkurranse. Mao møter Luton en stor utfordring når 3.plass plasserte Northampton besøker Kenilworth Road. Skjønt det er kun fem mål i mårforskjell som skiller Northampton på tredje plass og Oxford United som leder. Både Oxford, Plymouth og Northampton har 40 poeng hver.

Northampton Town ble stiftet i 1897, og ble valgt inn i The Football League i 1920. «The Cobblers», som er kallenavnet til Northampton Town, spiller hjemmekampene sine på Sixfields Stadium i Northampton. Kallenavnet, som betyr «skomakerne», kommer av at Northampton tidligere var kjent som et sentrum for skoproduksjon. Northampton ligger i den engelske regionen Øst-Midlands.

Northampton har stort sett alltid spilt på tredje eller fjerde nivå i det Engelske ligasystemet. Ved en anledning har Northampton spilt på øverste liga nivå i England. Dette skjedde i 1965/66 sesongen, etter å ha havnet på andre plass på nest øverste nivå sesongen før.

Northampton sine fans trenger ikke å dra langt for å overvære lørdagens kamp. Northamptons hjemme bane Sixfields Stadium, ligger 58 kilometer nord for Kenilworth Road. Det er derfor ikke overraskende at Northampton har solgt alle sine 1032 bortebilletter til lørdagens kamp. Mao kan det forventes nærmest fullt hus på Kenilworth Road. Politiet i Luton har også forberedt seg godt. De har blant annet satt opp egne busser for bortefansen fra Geordie’s Bar i Luton og til Kenilworth Road. Det samme gjelder etter kamp, men da fra Kenilworth Road til togstasjonen i Luton. Allikevel regnes ikke Luton og Northampton som arge rivaler.

Om Northamptons form har vært bra i det siste, har Lutons form vært skuffende. Kun to seiere og to uavgjort, tilsammen åtte poeng, er Lutons poengfangst på de siste åtte kampene. Hele fire tap er fasit for Luton på de siste åtte kampene.

Northampton og Luton har møtt hverandre mange ganger. Hele 83 ganger har klubbene møtt hverandre og hele 228 mål er blitt scoret i disse kampene. 39 ganger har Luton vunnet, 28 ganger har «The Cobblers» vunnet, mens 15 ganger har det endt uavgjort. På Kenilworth Road har Luton vunnet 10 av de siste 12 møtene, og fem av de siste gangene har endt med «The Hatters» seier. Ifjor vant Luton 1-0, hvor Luke Guttridge satte inn vinner målet helt på tampen av kampen. Totalt har Northampton kun vunnet fem ganger på Kenilworth Road. Sist gang i 2000 hvor de vant 2-0.

Hva gjelder troppen til Luton, preges den av mye skader. Allikevel er det et lyspunkt at Paul benson er tilbake etter å ha sonet tre kampers karantene etter det røde kortet han fikk mot Stevenage. Det ligger derfor ann til at vi har en hodesterk mann i «boksen» til å heade inne talentfulle Danny Greens ofte presise innlegg og frispark. Derimot er mange sentrale spillere ute: Nathan Doyle, Scott Cuthbert, Luke Guttridge, Dan Potts og Mark O’Brien og Pelly Ruddock Mpanzu er alle ute med skader. Det er derimot mulig at Stephen O’Donnell, Scott Griffiths og Jack Marriott er klar til lørdagens kamp.

Lørdag ettermiddag er det klart for «toppkamp» mellom Luton Town og Northampton town. Det skal ihvertfall ikke klages på dommernivået i lørdagens kamp, da den skal dømmes av Premier league dommer Mike Jones. Kan Luton overraske til tross for mange skader på sentrale spillere, og starte en snu operasjon og begynne å vinne kamper igjen? Svaret får du ved å benke deg foran pc`en og streame via Hatters Player fra kl 1600.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!