Preview Exeter City FC – Luton Town

Lørdag ettermiddag tar Luton turen til sørvest England. Nærmere bestemt til grevskapet Devon og byen Exeter. Dette er første kamp med Andy Awford som manager, etter at John Still fikk sparken på onsdag. Ikke nok med det, men Jake Howells er også tilbake i Luton trøya, etter å ha vært på utlån i Yeovil.

Exeter City FC ligger i byen Exeter. Byen er hovedsete i grevskapet Devon, og har ca 113 000 innbyggere. Exeter City FC ble stiftet etter sammenslåingen mellom klubbene Exeter United FC og St. Sidwell’s i 1904. Etter en kamp mellom St. Sidwell’s og Exeter United i 1904, som St. Sidwell’s vant 3-1, og det ble klart at lagene ville slå seg sammen. Det nye laget tok navnet Exeter City FC, og fortsatte å spille på Exeter Uniteds bane, St James Park, hvor laget også spiller i dag. Exeters første kamp noensinne i Football League, fant sted lørdag 28. august i 1920, da Brentford besøkte St James Park. Exeter vant 3-0.

St James Park har vært Exeters hjemmebane siden starten i 1904. Idag har stadionanlegget en kapasitet på 8541 tilskuere. Rekorden er ifra 1931, hvor 20984 tilskuere bivånet at Exeter fikk besøk av Sunderland i en replay kamp i quart finalen i FA cupen.

Exeter kopierte kvartfinale bragden i FA cupen i 1980/81 sesongen. Når det gjelder ligaspill, har Exeter kun spilt på tredje og fjerde nivå. Bortsett fra mellom 2003/04 sesongen og 2007/08 sesongen, hvor de spilte i Conference league. Beste ligaplassering oppnådde de i 1979/80 sesongen, hvor de fikk en åttende plass på nivå tre.

Exeter har ikke tapt på seks kamper, om man også tar med cupene de deltar i. I ligaen har de vunnet tre kamper, tre har endt uavgjort og to har endt med tap, om vi ser på de siste åtte kampene. På hjemmebane har Exeter vært utrolig sterke denne høstsesongen. Kun et bortelag har tatt med seg tre poeng fra St James Park. Dette skjedde den 26. september når Wycombe vant 2-0.

Luton har ikke vunnet siden 14. november da de slo Barnet 2-0. Mao, har ikke Luton vunnet på fire kamper. 2 kamper er vunnet, to har endt uavgjort, og hele fire kamper har Luton tapt om vi ser på de siste åtte kampene. Målforskjellen på disse åtte kampene er 12 – 14.

Luton og Exeter har møtt hverandre 60 ganger. 31 ganger har Luton vunnet, 13 ganger har det endt uavgjort, mens «the Grecians» har vunnet 16 ganger. På St James park har Luton vunnet 12 ganger, åtte ganger de delt poengene, mens 11 ganger har Exeter vunnet. I fjor endte det 1-1 mellom Luton og Exeter på St James Park. Scott Grifftiths scoret Lutons mål.

Foruten at Jake Howells er tilbake etter lån, kan det se ut til at Andy Awford må slite med de samme skade problemene som John Still hadde mot Northampton. Mao, en noe amputert stall.

Da gjenstår å se om Andy Awford kan oppnå magi i sin første kamp som midlertidig Luton manager. Det knytter seg også spenning til om Jake Howells får tillit mot Exeter. Alt dette får du svar på ved å streame kampen fra St James Park lørdag ettermiddag kl 1600.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!