Peterborough United – Luton Town

Søndag er det klart for andre runde i cupen, og Luton må dra 93 kilometer nordover for å møte sin motstand. Her finner de laget som for tiden ligger på sjette plass i league one, nemlig Peterborough United. Byen Peterborough ligger i regionen Øst-England, og er administrativt senter i Cambridgeshire. Byen har ca 160000 innbyggere.

Peterborough Uniteder spiller som sagt i Football League One. Klubben ble stiftet i 1934, og ble valgt inn i The Football League i 1960, da de erstattet Gateshead FC. «The Posh», som er kallenavnet til Peterborough United, spiller hjemmekampene sine på ABAX Stadium (tid. London Road) i Peterborough.

Peterboroughs beste ligaplassering, klarte de i 1992/93 sesongen, da de ble nummer ti på nivå to. I FA cupen klarte de 6.runde i 1965. I cupspill forøvrig, kom de til semi-finalen i ligacupen i1966, mens de vant Johnstone Paint Trophy cupen i 2013/14 sesongen, hvor de slo Chesterfield 3-1 på Wembley.

Av kjente spillere, har Peterborough hatt flere kjente spillere i stallen sin. De mest kjente er mulgens David Seamen, Simon Davies og Matthew Eterhington. Alle tre startet sin proffesjonelle fotballkarriere i Peterborough. David Pleat avsluttet forøvrig sin profesjonelle fotballkarriere i Peterborough United, da han spilte 28 kamper for «The Posh» fra 1970 til 1971.

Det er mange på dagens Luton lag som har hatt karriere i Peterborough om spillere. Mark Tyler, Craig Mackail-Smith, Josh McQuoid og Scott Griffiths, har alle hatt på seg den blå og hvite drakten til Peterborough. Lutons manager John Still, har også vært manager for «The Posh». Han ledet laget fra sommeren 1994 til oktober 1995. Den tidligere Luton spilleren Barry Fry, har også vært manager for Peterborough. Faktisk hadde Bary Fry en lang karriere som manager for «The Posh» som varte fra 1996 til 2005. Han er nå sportsdirektør i klubben.

Peterboroughs hjemmebane er ABAX stadium. Dette er et sponsornavn på stadionet, som tidligere het London Road. Publikumsrekorden er på rundt 30000 tilskuere, fra den tiden det kun var ståtribuner på stadionet. I senere tid har tilskuerkapasiteten blitt nedjustert til 15 460 tilskuere. Rekorden etter at kapasiteten ble senket, er 13 191 tilskuere i en kamp hvor klubben slo Leeds United 2-0 den 10. april 2008. Per dags dato er begge kortsidene, London Road og Moyes End (bortesupportere), fortsatt ståtribuner.

Peterborough United ledes akkurat nå av den tidligere Stevenage mangeren Graham Westley. Han tok over Peterborough nå i høst, nærmere bestemt 21.september. Da tok han over etter Dave Robertson, som hadde en elendig start på sesongen som manager, med kun en seier på seks kamper. Westley har så absolutt fått sving på Peterborugh, da de kun har to tap på sine siste åtte kamper. En kamp har endt uavgjort og fem har endt med seier. Peterborough er også det laget som har scoret flest mål i det engelske liga systemet, da de hittil har scoret hele 46 liga mål. På de siste tre kampene har de også et snitt på å score fire mål per kamp, da de har scoret hele 12 mål.

Luton har slitt i det siste. På de siste åtte kampene har Luton tapt fire kamper. To har endt uavgjort, mens vi må tilbake til 14.november for å finne Lutons siste seier. Dette var hjemme mot Barnet, hvor Luton vant 2-0. Den første november, slo Luton Dagenham & Redbridge 2-0. Spesielt de to siste kampene har vært fortvilende for Luton. Mot Carlisle ledet Luton komfortabelt 3-1 til 2/3 av kampen var spilt, for så å tape 4-3. Borte mot svakt plasserte Newport forrige helg, sto det 0-0 til 2/3 av kampen var spilt. En kombinasjon av svakt keeper spill fra Mark Tyler og svakt forsvarspill, endte med 3-0 tap for Luton.

Luton og Peterborough har møtt hverandre en rekke ganger før. Skjønt det er noen år siden nå. Lagene har møtt hverandre 24 ganger, og Luton har vunnet ni ganger. 11 ganger har det endt med poeng deling, mens «The Posh» har vunnet fire ganger. Målforskjellen er 36-24 i Lutons favør. Kun en gang har de møtt hverandre i FA cupen. Dette skjedde i 1983, hvor Luton vant 3-0 i tredje runde. Sist Luton besøkte Peterborough, spilte de uavgjort 2-2 i 2005. Siste seier i Peterborugh var i 2004, da Luton vant 2-1. Målscorere for Luton var Steve Howard og Ahmet Brkovic.

Paul Benson vil være ute for Luton, da han har igjen en kamp med karantene etter at han fikk rødt kort og tre kampers karantene mot Stevenage. Nathan Doyle kan være aktuell, etter at han fullførte 90 minutter for reservelaget på onsdag. Det samme gjelder Magnus Okuonghae og Stephen O’Donnell, skjønt de er noe mer usikre. Luke Guttridge skal også ha gjort gode fremskritt på trening, og kan være aktuell for søndagens kamp. Dan Potts og Pelly Ruddock gjør fremskritt på trening, men har fortsatt litt igjen for å være i match form.

Jeg har ikke klart å finne ut av om kampen blir streamet eller sendt live på tv. Derimot blir kampen definitivt radiostreamet og sendt live på Hatters player. Luton har solgt 2000 billetter tilkampen, og enda fler billetter er forventet solgt. Mao skal det ikke stå på interessen for kampen hva gjelder Luton fans. Merk at kampstart på søndag er kl 1500. Ca kl 1650 vet vi om Luton fortsetter sin fine trend på Abax Stadium, og dermed karrer seg videre til tredje runde i FA cupen!!

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!