Preview Leyton Orient – Luton Town

Lørdags ettermiddag drar Luton til Leyton i øst London, nærmere bestemt Matchroom Stadium. Matchroom stadium er mest kjent som Brisbane Road og er hjemmebanen til lørdagens motstander Leyton Orient. Matchroom Stadium er et foreløpig navn, ettersom Matchroom sport sponser stadionet og Leyton Orient. For øvrig et firma som eies og drives av Leyton Orients styreformann Barry Hearn.

Leyton Orient ble stiftet i 1881 som Eagle Cricket Club, og ble valgt inn i The Football League i 1905. «The O’s», som er kallenavnet til Leyton Orient, ligger i den engelske regionen Stor-London, nærmere bestemt i nordøst London. Klubben har hatt mange forskjellige navn, og tok i bruk navnet Leyton Orient for første gang etter andre verdens krig. Deretter har klubben igjen skiftet navn ved flere anledninger, men falt endelig ned på Leyton Orient i 1987 etter en kampanje satt igang av supporterne til klubben. Leyton Orient har ingen spesielle erkerivaler. Allikevel er det litt ektra intenst når klubben møter Southend, West Ham, Brentford og Dag & Red.

Leyton Orient som rykket ned fra League 1 for to sesonger siden, endte 2015/16 sesongen på en åttende plass, fem poeng bak syvende plass som ville ha gitt play-off spill. Klubbens beste ligaplassering noensinne, oppnådde Leyton Orient i 1962/63 sesongen, da de klarte en 22. plass i Englands øverste divisjon. Siden 1982, har klubben holdt seg på nivå tre og fire. De klarte også en hederlig semi finale plass i FA cupen i 1977/78 sesongen.

Brisbane Road har vært hjemmebanen til Leyton Orient siden 1937. I dag har Brisbane Road en kapasitet på 9271 tilskuere. Rekorden er forøvrig på hele 34,345 tilskuere, som Leyton Orient oppnådde i en FA cup kamp i 1964 mot West Ham. Brisbane Road brukes også som hjemmebane for reservene til Tottenham Hotspur.

Luton og Leyton Orient har møtt hvereandre hele 64 ganger. 30 ganger har Luton vunnet, 16 ganger har det endt uavgjort, mens Leyton Orient har vunnet 17 ganger. Sist gang de møttes var i våres i mars. Luton vant 1-0 på Brisbane Road, etter scoring av Jack Marriott.

Leyton Orient sparket nylig sin manager Andy Hessenthaler og erstattet han med italienske Alberto Cavasin. Cavasin har tidligere vært manager for blant annet Lecce og Sampdoria. Derimot fikk Cavasin en dårlig start som ny manager i Leyton Orient, da de forrige helg tapte 0-1 hjemme mot ligaleder Portsmouth. På de siste ti kampene har Leyton Orient vunnet tre kamper, to har endt uavgjort og fem kamper har endt med tap. Leyton Orient har ikke vunnet siden tredje september da de slo Morecambe 2-1 på bortebane. På hjemmebane har ikke Leyton Orient tatt poeng siden 16.august da de vant 3-0 over Stevenage. På de siste fem kampene har Leyton Orient kun scoret et mål og sluppet inn syv. Leyton Orient ligger på 19.plass, to poeng fra 23.plass som gir nedrykk.

Luton har på sine siste ti kamper vunnet fire, spilt tre uavgjort og tapt tre. For øvrig har ikke Luton tapt på fire kamper. Siste seier var mot Doncaster den 24.september, da Luton vant 3-1 på Kenilworth Road. De tre siste kampene har endt uavgjort 1-1. Derimot, og noe bekymringsfullt, må vi tilbake til 27. August for å finne siste kamp hvor Luton ikke slapp inn mål. Luton ligger på femte plass, syv poeng foran Leyton Orient so mligger på sin 19.plass. Det er tre poeng opp til Carlisle på tredje plass som gir direkte opprykk, og ni poeng opp til ligaleder Plymouth. Årets league 2 bærer preg av at det spilles mange jevne kamper i denne divisjonen. Bortsett fra Plymouth som kun har tapt to kamper, tar omtrent alle lag poeng fra alle, og mange av kampene ender med uavgjort resultat. Etter tolv serie runder, skiller det kun tolv poeng mellom Exeter på 23. Plass og direkte nedrykksplass, og Carlisle på tredje plass.

Nathan Jones har uttalt at han frykter Leyton Orient. Han venter bare på at de skal få en forløsning, da de lenge har underprestert til tros for sitt sterke mannskap. I tillegg har de skiftet manager, så det er ingen grunn til å tro at det blir en enkel kamp. Nathan Jones skal spesielt ha hatt fokus på den defensive organiseringen den siste uken, da han uttalte forrige helg at det irriterte han at Luton i det siste har sluppet inn mange unødvendige mål. Da er det gledelig at Lutons innlånte keeper fra Brighton, Christian Walton, denne uken debuterte for Englands U21 landslag mot Bosnia & Herzegovina. England vant 5-0.

Luton har ingen nye spillere på skadelisten etter forrige helg. Det kan også se ut til at Craig Mackail-Smith vil være klar til å kunne bli tatt ut til helgens spillerstall. Ingenting hadde vært mer gledelig enn at den tidligere Peterborough legenden kunne snøre på seg fotballskoene igjen, etter å ha vært ute med skade i seks måneder. Danny Green og Nathan Doyle har fortsatt litt igjen før de kan ta på seg fotball skoene igjen. Luton stiller også sterkt på tribunen på lørdag, da alle billettene som Luton er blitt tildelt, er solgt. Det vil si at 1371 fans dra fra Luton vil dra til øst London. Vi andre må følge kampen ved å streame kampen via Hatters Player kl 1600 norsk tid.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!