Preview Luton Town – Leeds United

Tirsdag kveld er det duket for andre runde i liga cupen, og igjen er det klart for stor kamp på Kenilworth Road. Selveste Leeds United kommer på besøk for å måle krefter mot «The mighty Hatters». Det er nok for mye å be om en reprise på møtet mellom Luton og Leeds i oktober 2006, når Luton knuste Leeds 5-1 på Kenilworth Road. Men en reprise på Aston Villa kampen i høst bør være mulig.

Leeds United kommer fra byen Leeds i regionen Yorkshire og Humber. Byen Leeds har drøye 760 000 innbyggere. Klubben kalles av de fleste bare «Leeds» eller «United», men går også under kallenavnene «The Whites» eller «The Peacocks». Hjemmekampene spilles på stadionet Elland Road.

Leeds hadde sin storhetsperiode 1965-75, da klubben vant flere trofeer i England og Europa. Blant annet ble de ligamestre i sesongene 1968/69 og i 1973/74. FA cupen vant de også i 1972, mens de vant Ligacupen i 1969. Messebycupen (forløperen til UEFA-cupen) vant de både i 1968 og 1971. Leeds United ble da ledet av legenden Don Revie. Leeds vant også ligaen i 1991/92. En sportslig god periode rundt årtusenskiftet, med blant annet tredje plass i ligaen og Champions league spill, ble avløst av økonomisk kollaps og nedrykk. Først til The Championship i 2003/04 og så til League One i 2007. I 2009/10-sesongen rykket klubben opp igjen til The Championship. Rival klubbene til Leeds er for øvrig Man U, Galatasaray og Chelsea. Galatasaray rivaliseringen skyldes en hendelse som skjedde i 2000 forut for første kamp i semi finalen i UEFA-cupen mellom Galatasaray og Leeds. Forut for kampen ble det bråk mellom Galatasaray fansen og Leeds fansen. Gatekampene endte med at to Leeds supportere ble knivstukket og drept.

Flere nordmenn har spilt for Leeds. Frank Strandli, Gunnar Halle, Alf Inge Haaland, Tore Andre Flo og Eirik Bakke har alle spilt for Leeds. Bakke er den som har vært lengst i klubben, da han var der fra 1999 til 2006. Han spilte 143 kamper og scoret 14 mål. I 2006 ble han også lånt ut til Aston Villa hvor han fikk 14 kamper.

Luton og Leeds har møtt hverandre hele 43 ganger. Hva gjelder utfall av disse kampene, er det nokså jevnt fordelt, med et lite overtak for Leeds. 15 ganger har Leeds vunnet, 13 ganger har Luton vunnet, mens 15 ganger har de delt poengene. 21 ganger har Leeds gjestet Kenilworth Road. Åtte ganger har Luton vunnet, mens Leeds har vunnet tre ganger. 10 ganger har det endt uavgjort.

Kaos klubben Leeds som har Gary Monk som manager, startet årets sesong i Championship med to tap mot QPR og Birmingham. I tredje runde spilte de uavgjort mot Fulham, for deretter å vinne borte mot Sheffield Wednesday i helgen som var. I liga cupens første runde, møtte de league one laget Fleetwood. Etter ordinær tid sto det 1-1, mens det sto 2-2 etter ekstra omgangene. Leeds gikk videre etter å ha vunnet 5-4 på straffer.

Luton gikk i helgen på et bittert tap i lokaloppgjøret mot Stevenage. Fem minutter på overtid scoret Stevenage vinnermålet, slik at Luton gikk på ført sitt første tap for sesongen. Fasiten for Luton er derfor tre seiere (inkludert 3-1 seieren over Villa i liga cupens første runde), en uavgjort og et tap.

Vi gjør klart for nok en storkamp på Kenilworth Road. Spenningen utløses ved å streame kampen fra Hetters Player kl 2045. Og ja, vi tar gjerne et premier league lag i tredje runde.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!