Preview Stevenage – Luton Town

Lørdag ettermiddag er det klart for lokalderby på The Lamex stadium, når «lillebror» Stevenage tar imot besøk fra «storebror» Luton. Stevenage ligger for tiden på nest siste plass, med sitt ene poeng som de fikk borte mot Notts County, mens Luton er «top of the league».

Luton sine supportee må dra 26,4 km fra Kenilworth Road, for å komme
til Stevenage og The Lamex stadium. Stevenage som by, har ca 80000
innbyggere, og ligger som sagt 2,6 mil vest for Luton. Til
sammenligning, har Luton ca 180 000 innbyggere.

Som nevnt, spiller klubben sine hjemmekamper på The Lamex stadium som har en kapasitet på 6722tilskuere. Tidligere het stadionet Broadhall Way, men i 2009 inngikk klubben en sponsorkontrakt med The Lamex food group, som gjorde at stadionet byttet navn til The Lamex stadium. Tilskuer rekorden på Broadhall Way er på 8040 tilskuere fra en FA cup kamp mot Newcastle i oktober 1998. Da ble det satt opp et ekstra tribune anlegg i anledning det storfine besøket. Tilskuer rekorden i en liga kamp og uten ekstra tribuneanlegg, er ifra April 2010. Da gjestet Luton The Lamex stadium i en Conference league kamp. 7024 tilskuere løste billett for å se at Luton vant 1-0.

Som kanskje flere av dere husker, rykket Stevenage opp til Football League i 2010, og endte på en respektabel 6. plass i debutsesongen i league 2. 6. plassen ga dem plass i playoff, som de vant. Dermed rykket de opp til League One, hvor de påfølgende sesong endte på en imponerende sjette plass. Sjette plass i league 1 er den beste liga plasseringen som Stevenage har oppnådd. Eventyret i league 1 var over etter 2013/14 sesongen, da Stevenage rykket ned til league 2 etter å ha endt sist. Stevenage vant forøvrig FA Trophy i 2006/2007-sesongen, hvor de slo Kidderminister Harriers 3-2.

I Stevenage sine rekker, finner vi den tidligere Luton kapteinen Ronnie Henry. Fraser Franks forlot også Luton i fjorårets sommer overgangs vindu. Han ble for øvrig kåret til årets Stevenage spiller i fjorårets sesong. I trenerrekkene finner vi den tidligere Luton trenerne Kevin Watson.

Til tross for svak start, har Stevenage forsterket sitt lag betydelig, og spesielt i angrepsrekkene. Ikke mindre enn tre angrepsspillere har Darren Sarll forsterket stallen med. Noe som også var nødvendig, da Stevenage i fjor kun scoret 52 ganger. Foruten disse tre, har Sarll hentet fire spillere til.

Luton og Stevenage har møtt hverandre åtte ganger. Første gang de møttes var i 2002, hvor Luton vant 4-3. I denne kampen scoret Ahmet Brcovic hat-trick i løpet av seks minutter. Til sammen har Luton vunnet fem ganger, en gang har det endt uavgjort, og to ganger har Luton tapt. Sist de møttes, tapte Luton 1-0 på Kenilworth Road. Kampen i november i Stevenage, endte 0-0. Sist Luton vant i Stevenage, var i 2014. Da vant Luton 2-1 etter scoringer av Luke Wilkinson og Alex Wall.

Alan Sheehan og Glen Rea ser begge ut til å bli kampklare. Sheehan mistet seosongstarten på grunn av skade, mens Rea var ute mot Newport på grunn av sykdom. Johnny Mullins får definitivt ikke spille, da han er suspendert på grunn av sitt røde kort mot Newport på tirsdag.

Vi må også nevne at hjemmekampen mot Stevenage den 11. mars, er valgt til årets supporter tur for oss som er medlemmer av LTSCS. Kamp billetten koster 1200,- for medlemmer. Har du ikke betalt medlemskontigent, koster billetten 1300,- noe som også gir et års medlemsskap i LTSCS. Billetten inkluderer kampbillett + kampprogram + bordplass i VIP-rom m/3-retters middag før avspark + bar før, under og etter kampen + omvisning før kampen, gratiskonkurranser, m.m. LTSCS er også matchballsponsor. Viser forøvrig til informasjonssiden til fellesturen.

Lørdag ettermiddag kl 16 norsk tid, er det altså klart for lokaloppgjør i Stevenage. Da Luton drar til Stevenage for å revansjere det forsmedlige 1-0 tapet fra april. Kampen streamer du via Hatters player.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!