Preview Luton Town – Brentford FC

På tirsdag er det igjen klart for flomlyskamp på Kenilworth Road, når Luton tar imot Brentford. Som de fleste husker, Ble Luton nedsablet av Brentford på novembers siste kamp, hvor resultattavlen viste 7-0 til Brentford. En seier mot Brentford vil smake fantastisk, og vil skru forventningene i taket før årets supportertur mot Stoke på lørdag.

Brentford FC ble stiftet i 1889, og ble valgt inn i The Football League i 1920. Brentford er et sted i bydelen Hounslow som ligger i det vestlige London. Ettersom klubben ligger I det vestlige London, er det naturlig at klubbene i Vest London er hovedrivalklubbene til Brentford. Kampene mellom Brentford, Fulham, Queens Park Rangers og Chelsea kalles for “The West London Derby”, men er ikke av de mest intense derbykampene. Brentford fansen har rangert Fulham som sin argeste rival, QPR er rangert som nummer to, mens Chelsea er nummer tre. Brentford og Chelsea har kun møtt hverandre to ganger siden 1950.

Brentford har ingen «major trophy», og vi må helt tilbake til 1930- årene for å finne klubbens mest suksessfulle periode. Brentford spilte på øverste liganivå i England i perioden 1935 til 1947, og i 1935/36 sesongen klarte Brentford en femte plass som også er klubbens beste ligaplassering noensinne. De to påfølgende sesongene klarte Brentford to sjette plasser. Klubben rykket ned til nivå to i 1947, og har aldri spilt på øverste nivå etter dette.

Uwe Rösler, med fortid som spiller og manager i Norge, var trener for Brentford i to og en halv sesong i League One. Han førte laget til midt på tabellen i 2011/12 sesongen, og til 3.plass i sesongen 2012/13. De vant en dramatisk semifinale over to kamper mot Swindon Town, som ble avgjort på straffesparkkonkurranse, men tapte finalen på Wembley mot Yeovil. Midt i sesongen i 2013/14, gikk Rösler til Wigan Athletic, mens hans assistent Mark Warburton, overtok som hovedtrener. Laget kom på andreplass i serien og rykket direkte opp til Championship. Det var 21 år siden Brentford sist spilte på nivå to i det engelske ligasystemet. Brentford har spilt i Championship etter dette. I fjor klarte Brentford en 11.plass i Championship.

I dag ledes Brentford av dansken Thomas Frank, som i 2016 ble hentet inn i trenerteamet til Brentford fra sin jobb som manager i danske Brøndby. Brentford ble da ledet av Dean Smith, som ledet Brentford fra 2015 sammen med sin assistentmanager Richard O´Kelly. Smith og O´Kelly ble hentet til Aston Villa i oktober 2018, og Frank tok over managerjobben umiddelbart på permanent basis.

Brentford har tapt tre finaler i «The Football League Trophy», henholdsvis i 1985, 2001 og i 2011.

«The Bees», som er kallenavnet til Brentford, spiller hjemmekampene sine på Griffin Park, som i likhet med Kenilworth Road, ligger midt i et boligområde. Stadionet har i dag en kapasitet på 12.763 tilskuere, mens tilskuer-rekorden er på 38.678 da Brentford møtte Leicester i februar 1949. Banen er berømt for å være den eneste i hele England som har en pub på alle fire hjørnene.

Brentford har brukt Griffin Park som hjemmearena siden åpningen i 1904, men flytter inn i nytt stadionanlegg før sesongen 2020/21. Brentford flytter da inn til Brentford Community Stadium, som vil ha en kapasitet på 17 250 tilskuere. Brentford vil dele anlegget med rugby klubben London Irish RFC.

Luton og Brentford har spilt 76 kamper mot hverandre. 26 ganger har Brentford vunnet, 35 ganger har Luton vunnet, mens 15 ganger har det endt uavgjort. Som nevnt innledningsvis, møttes lagene i slutten av november på Griffin Park, hvor Luton tapte hele 0-7. Dette er det største tapet som Luton har hatt siden Luton tapte 1-8 for Lincoln i 1966. Sist lagene møttes på Kenilworth Road, var i november 2008 i en Division two kamp (nivå fire), hvor det også endte med seier til Brentford. Brentford vant 1-0, i en sesong hvor Brentford rykket opp til Division One, mens Luton rykket ned til Conference League. Brentford har besøkt Kenilworth Road 39 ganger, hvor de kun har vunnet ved syv anledninger. Syv ganger har det endt uavgjort mellom lagene på Kenilworth Road, mens det har endt med hjemmeseier hele 25 ganger. Sist Luton vant mot Brentford i en ligakamp, var i april 2005. Luton vant 4-2 på Kenilworth Road, etter at Ahmet Brkovic ga Luton ledelsen. Brentford snudde kampen og ledet 2-1 til det var igjen seks minutter av kampen, hvor Kevin Nicholls utlignet for Luton. Steve Robinson og Enoch Showunmi avgjorde kampen for Luton.

Brentford er så absolutt med i den tette kampen om direkte opprykk, selv om det på lørdag ble 2-2 mot Blackburn hjemme på Griffin Park. Med sin fjerde plass, er det seks poeng opp til Leeds som ligger på andre plass, mens det er tre poeng ned til Bristol City på syvende plass. Brentford har også ligaens beste målforskjell, med sine 27 plussmål, og har sluppet inn minst mål i The Championship med sine 29 innslupne mål. Det er kun Liverpool og Manchester City som har bedre målforskjell enn Brentford på de fire øverste liganivåene i engelsk fotball. Brentford har nå spilt fem kamper på rad uten å tape, hvor de tre siste har endt uavgjort. Luton kan bli det første lagt som kan påføre Brentford et bortetap i år, da Brentford er ubeseiret på bortebane i 2020. Sist Brentford tapte på bortebane, var 29.desember på The Den hvor Millwall vant 1-0. Etter det har det blitt borteseier mot Bristol City og Hull, mens det ble målløst mot Huddersfield og 1-1 mot Birmingham forrige lørdag. Av totalt 57 poeng, har Brentford tatt 24 av disse på bortebane.

På lørdag tapte Luton 1-3, samtidig som en del resultater ikke gikk Lutons vei. Det gjør at Luton ligger sist i The Championship, seks poeng bak Huddersfield som ligger på 21.plass som er den sist sikre plassen i The Championship. Det er syv poeng opp til lørdagens mostander Stoke, som ligger på 19.plass. På de siste seks kampene, har Luton tre seiere og tre tap. På de siste åtte hjemmekampene, har Luton vunnet fire, tapt tre, mens det ble uavgjort mot Fulham (på overtid) på «boxing day».

Av lagene som kjemper for å overleve, er det Wigan som virkelig har fått sving på sakene sine med sine 11 poeng på de siste seks kampene. Charlton har kapret nest flest poeng med sine ti poeng på de siste seks kampene, mens Stoke og Luton følger deretter med sine ni poeng. Hull har kun to poeng på de siste åtte kampene, og må kunne sies å ha meldt seg på i kampen om å overleve, da det er syv poeng ned til Wigan på 22.plass. Middlesbrough sliter også, da de kun har tatt tre poeng på de siste seks kampene. Barnsley og Huddersfield har tatt syv poeng på de siste seks kampene.

Opprykssjagende Brentford har nok av spillere som scorer mål denne sesongen. Ollie Watkins har scoret hele 19 ligamål hittil denne sesongen, mens Bryan Mbeumo har scoret 12 og Said Benrahma har scoret 11. I kampen mot Luton i november, scoret alle tre et mål hver. Hos Luton har James Collins scoret ni ligamål, mens Harry Cornick scoret sitt åttende mot Charlton på lørdag. Om Watkins scorer mot Luton, vil han score sitt første mål på 10 tirsdags kamper. Eller sagt på en annen måte, sitt første tirsdagsmål siden mars 2018.

Det er ventet at Graeme Jones nærmest har en skadefri tropp å plukke fra til tirsdag, noe som betyr at Izzy Brown, Kazenga LuaLua og Sonny Bradley kan være tilbake i startoppstillingen til tirsdagens kamp.

Tirsdagens kamp har avspark kl 2045 norsk tid, og kampen streames som vanlig via iFollow. Simon Pitts utfyller kampen med sine fyldige og gode kommentarer.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!