Preview Luton Town – Barnet

Lørdag ettermiddag får Luton besøk av fjorårets Conference league seriemester, Barnet. Barnet rykket opp etter å ha spilt to sesonger i Conference league.

Klubben ble stiftet i 1888, men kvalifiserte seg for The Football League for første gang først i 1991. Klubbens høyeste igaplassering er en siste plass på nivå tre i sesongen 1993/94. «The Bees», som er kallenavnet til Barnet, spiller hjemmekampene sine på The Hive Stadium i Edgware. Fra 1907 til 2013 spilte Barnet hjemmekampene sine på Underhill Stadium i Barnet. I 2013 bygget Barnet ny stadion på sitt treningsanlegg i nabobydelen
Edgware. Barnet og Edgware ligger i det nordlige London, og regnes som
forsteder til London. Mao er det kort reisevei for Barnet sine fans til
Kenilworth Road, nærmere bestemt 42 km.

Luton og Barnet har kun møtte hverandre fire ganger. Luton har faktisk aldri tapt for Barnet. Tre ganger har Luton vunnet, mens i vårsesongen 2008/09 spilte de uavgjort. Sist de møttes, var i to møter i sesongen 2013/14. Luton vant begge sine kamper 2-1.

På hjemmebane har Barnet vært nærmest uslåelige denne sesongen. På bortebane har det derimot vært veldig utfordrende for Barnet. Kun en borteseier på de siste åtte kampene, og den kom for tre uker siden mot opprykksjagende Oxford. Derimot har Barnet vist veldig bra form i det siste, da de ikke har tapt på fem kamper, uansett turnering. Sist helg slo de ut league one laget Blackpool ifra FA cupen, ved å vinne 2-0 på The Hives. For tiden besitter Barnet 17. plassen i league 2.

Luton ligger på trettende plass i league 2. De siste åtte kampene har Luton fire seiere, to uavgjort og to tap. Som de fleste kanskje husker, har Luton vunnet de to siste kampene, uansett turnering. Sist helg vant Luton 2-1 mot Crawley i FA cupen. Hjemmeformen har derimot vært så som så denne sesongen. På de siste åtte kampene har Luton kun vunnet to ganger på eget gress, tre har endt uavgjort, mens tre ganger har det endt med borteseier. Luton har faktisk ikke hatt noen seier på eget gress siden de slo Wimbledon den 26. september.

Nathan Doyle, Pelly Ruddock Mpanzu og Craig Mackail-Smith vil alle tre være utilgjengelige til kampen lørdag ettermiddag. Pau Benson kom inn i andre omgang mot Crawley, og vil også være tilgjengelig mot Barnet.

En kuriositet før lørdagens kamp, er at John Still har vært manager for Barnet ved to anledninger, henholdsvis fra 1997-2000 og 2001 til 2002.

Luton har forøvrig oppfordret alle Luton fans om å ta med seg diverse Luton flagg til lørdagens kamp. Dette som følge av Lutons 130 års jubileum. Om det kan bidra til at Luton kan kapre sin tredje seier på rad, gjenstår imidlertid å se. Svaret får du ved å streame kampen fra Hatters player kl 1600 norsk tid.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!