Preview Luton Town – Accrington Stanley FC

Lørdag ettermiddag skal Luton måle krefter mot laget som i fjor havnet på fjerde plass i league 2. Accrington Stanley fikk den sure fjerde plassen, etter å ha spilt 0-0 i den siste kampen hjemme mot Stevenage. Dermed endte Accrington på lik poengsum som Bristol Rovers som fikk tredje plass, men med fem mål dårligere målforskjell. I play off tapte Accrington semi finalen 3-2 sammenlagt mot mot AFC Wmibledon. AFC Wimbledon vant senere play off finalen mot Plymouth. Finalen ble spilt på Wembley og resultatet ble 2-0. Også året før, i 2014/15 sesongen, var Accrington i play off sluttspillet etter da å ha endt på femte plass. Også da var Stevenage et lite «mareritt» for Accrington. Stevenage vant semi finalene mot Accrington, 3-0.

Accrington Stanley FC holder til i byen Accrington i Lancashire i Nord-England, og har ca 35 000 innbyggere. Den opprinnelige klubben ble stiftet i 1891 og ble valgt inn i The Football League i 1921. I 1962 gikk klubben konkurs og ble kastet ut av ligaen. Accrington Stanley er en av fire klubber som har blitt ekskludert eller som har trukket seg fra The Football League midt i en sesong. De andre er Leeds City i 1919, Wigan Borough i 1931 og Aldershot i 1992. Klubben fortsatte på amatørnivå fram til 1966, da den ble nedlagt. I 1968 ble en ny klubb med samme navn stiftet. I de neste tiårene spilte klubben seg langsomt opp gjennom amatørligaene. Våren 2006 vant de Conference National, og fra høsten 2006 var de igjen med i The Football League. En morsom kuriositet er at det var Oxford United som ble valgt inn i The Football League som erstatter for Accrington Stanley sommeren 1962. Den samme klubben ble nest sist og rykket ned fra The Football League våren 2006, da Accrington Stanley igjen kvalifiserte seg for The Football League. Erkerivalen til Accrington er Barrow. Også kamper mot Morecambe, Altrincham og Southport skjerper supporternes engasjement. Beste liga plassering for Accrington Stanley, klarte Accrington i fjor med sin fjerde plass.

Klubbens hjemmebane er Crown Ground, nå med sponsornavnet Frazer Eagle Stadium. Kapasiteten på anlegget er 5057 tilskuere. Rekorden på dagens anlegg er 4368 tilskuere, som Accrington klarte mot Colchester United i FA-cupens 3. Runde i 2004. Det høyeste tilskuetrantall på det gamle stadion anlegget Peel Park, var 17 634 tilskuere som de oppnådde i 1954 hvor Accrington spilte en vennskapskamp mot Blackburn Rovers.

Luton og Accrington har kun møtt hverandre seks ganger. Kun en gang har Luton vunnet, og det skjedde i februar i 2015. Luton vant 2-0 på Kenilworth Road etter scoringer av Stockley og Guttridge. To ganger har Accrington vunnet, mens tre ganger har lagene delt poengene. I fjor spilte lagene 1-1 på Crown Ground etter at Jonathan Smith reduserte to minutter på overtid, mens Luton tapte 0-2 på Kenilworth Road i april.

Også i år er Accrington med å prege øvre del av tabellen i League 2. Accrington ligger for tiden på niende plass med sine 20 poeng. De ligger to poeng bak Crewe som innehar syvende plass og siste play off plass. Det er syv poeng opp til Doncaster som ligger på tredje plass og siste plass plass som gir direkte opprykk. Luton ligger på fjerde plass, tre poeng bak Doncaster og elleve poeng opp til Plymouth som er serieleder.

I ligaen har ikke Luton tapt på syv kamper. Derimot har fem av disse kampene endt uavgjort. På de siste ti kampene, har Luton også tapt to, mens tre ganger har det endt med seier. På de siste ti kampene har Accrington en noe bedre form kurve enn Luton. Fire ganger har det endt med fire seiere, fire kamper har det endt uavgjort, mens to ganger har det endt med tap. Siste tap kom i helgen som var, da Accrington tapte 3-1 på hjemmebane mot bunnlaget Newport. På de siste seks kampene, har Accrington kun kapret seks poeng. På bortebane har Accrington vært gode, da de har kapret ni av sine tyve på poeng på bortebane.

For Luton er både John Mullins og Jack Marriott tilbake etter skade og klare for spill mot Accrington.

Accringtons manager, John Coleman, har sagt klart og tydelig uttrykt at han har som mål å ødelegge Lutons rekke på syv kamper uten tap. Nathan Jones ser heller ikke enkelt på lørdagen motstander og har bedt alle mann om å holde seg spesielt skjerpet mot trusselen fra Accrington. Hvordan kampen forløper seg, får du vite ved å streame kampen på «Hatter player» fra kl 1600 norsk tid.

PS: Den norske Grand Prix-sangen, «Saamid Eatnan», blir brukt som kampsang av supporterne til Accrington Stanley FC.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!