Preview Luton – Morecambe

Lørdag er årets høydepunkt for mange av oss i LTSCS. Årets supportertur foregår i disse dager, og kampen som skal bivånes er Luton – Morecambe.

Morecambe FC kommer fra en liten by som ligger på nordvest kysten i England. Innbyggertallet teller ca 38000 innbyggere.

Morecambes historie i «the football league», er relativt fersk. Morecambe rykket opp fra «the Conference league» til «the football league» for første gang etter 2006/07 sesongen. Da slo de Exeter City i play-off finalen på Wembley. Morecambes beste plassering fikk de i 2009/10 sesongen, hvor de oppnådde en respektabel fjerde plass.

Luton og Morecambe har allerede hatt et innbyrdes møte denne sesongen, som Luton tapte 3-0. Dette skjedde i Morecambe, på Morecambe FC sin nye hjemmebane, Globe Arena. Stadionanlegget ble åpnet i 2010 og har en kapasitet på 6476 tilskuere. Foruten denne kampen, har Luton og Morecambe møtt hverandre to ganger tidligere. Nærmere bestemt i 2008/09 sesongen. Da vant Luton 2-1 i Morecambe, mens tilsvarende oppgjør endte uavgjort 1-1 på Knilworth Road.

Lutons Jonathan Smith har tidligere spilt for Morecambe, mens Morecambes Alan Goddall har spilt for Luton.

John Still har fortalt at han kommer til å stille et mer eller mindre likt lag som tapte 1-0 mot Bury på tirsdag. Det vil blant annet si at Elliot Justham vokter målet for Luton. Mark Tyler skal i nær fremtid gjennomføre en scanning av sit vonde kne. Paul Benson og Pelly Ruddock Mpanzu er tilbake i trening, men er ikke kampklar. Ryan Hall er tilbake og er kampklar. Nathan Doyle er derimot fortsatt skadet.

En gledelig nyhet, er at Jayden Stockley har forlenget sitt låneopphold med ytterligere en måned i Luton. Han vil dermed utføre sin fotball tjeneste i Luton frem til den 11. april. Han returnerer tilbake til Bournemouth, fire kamper før sesongen avsluttes. Dette på grunn av regler om hvor lenge en spiller på lån kan være i en og samme klubb på kortidslån. Stockley har hittil scoret 3 mål under sitt hittil to måneders lange låneopphold i Luton.

En kuriositet som er verdt å nevne, er Eric Morecambe eller hans egentlige navn som var John Eric Bartholomew. Eric Morecambe var en markant komiker i det britiske underholdningsmiljøet, og var aktiv i perioden 1941 og helt frem til sin død i 1984. Eric Morecambe valgte sitt «kunstner etternavn» som følge av at han er født og oppvokst i byen Morecambe. Eric Morecambe var en markant uttalt Luton Town supporter. Noe han titt og ofte markerte når han underholdt det britiske publikum. Blant annet uttalte han titt og ofte: «Luton For The Cup!» Eric Morecambe var ved en anledning president i Luton Town. Luton Town har hyllet Eric Morecambes support og entusiasme, med å lage Eric Morecambe Lounge på Kenilwort Road. Her kan de som løser VIP billett til Lutons hjemmekamper, nyte en bedre middag eller noe å drikke før kamp. Samme lokale brukes i forbindelse med diverse presentasjoner o.lign i regi av Luton Town football club. Ironisk nok er Eric Morecambe lounge stengt når LTSCS har sin årlige supporter tur, samt når Morecambe FC kommer på besøk.

Lørdag ettermiddag stiller LTSCS mannsterke på Kenilworth Road. En kamp hvor LTSCS er kampsponsor. For oss som ikke er ringside på Kenilworth Road, kan få med oss kampen live ved å streame kampen på Hatters Player.

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!