Preview Portsmouth – Luton

Luton og Portsmouth er de store gigantene i league 2 om vi ser historisk på lagene i league 2. Lørdag ettermiddag møtes «gigantene» for andre gang denne sesongen. Luton tar turen til sør England og Fratton park, som er hjemmebanen til Portsmouth FC.

Fratton park er like gammel som klubben Portsmouth, og har vært hjemmebanen til «the pompey» siden 1898. Fratton Park har en kapasitet på 21178 tilskuere. Tilskuerrekorden på Fratton Park er på 51 385 i FA-cupens 6. runde mot Derby County 26. februar 1949. Snittet i år ligger på ca 15000 tilskuere.

Mye trist har skjedd med Portsmouth de siste årene. På samme måte som Luton, har ukontrollert økonomi ødelagt for klubben. På lik linje som Luton, er Portsmouth trukket poeng som følge av administrasjon. På samme måte som Luton, er det supporterne som har reddet klubben fra å opphøre å eksistere.

Det er ikke mange årene siden Portsmouth spilte i Premier league. Da hadde også klubben sin siste storhets tid, med blant annet FA cup gull i 2008. Portsmputh slo West Bromwich 1-0 på Wembley. Året etter spilte Portsmouth i Europa ligaen for første gang i klubbens historie. De røk ut allerede etter gruppespillet.

Suksessen hadde derimot kostet mye. Iløpet av 2010 sesongen viste det seg at Portsmouth hadde opparbeidet seg enorm gjeld. Hele 135 millioner pund. Klubben ble derfor satt under administrasjon, og trukket 9 poeng. I april 2010 var det derfor klart at Portsmouth ville rykke ned til Championship.

Portsmouth tilbrakte to sesonger i Championship. Det vil si at høsten 2011 fortsatte elendighetene for Portsmouth. Portsmouth var overtatt av en russisk investor ved navn Vladimir Aleksandrovich Antonov. Antonov ble pågreoet og siktet for diveres bank bedrageri i en Litauisk bank. Med Antonov i fengsel, ble gjeldstyngede Portsmouth skadelidende, ettersom Portsmouth ikke hadde tilgang på kapital og finanser. Igjen havnet Portsmouth under administrasjon og trukket ti poeng. Denne gang som følge av at de blant annet skyldte 1,6 millioner i ubetalte skatter. I tillegg hadde Portsmouth fortsatt 58 millioner pund i gjeld. 21.april 2012 var det klart at Portsmouth rykket ned til nivå 3 for første gang på 30 år.

League 1 oppholdet ble et rotete opphold med fortsatt administrasjon og nesten ikke profesjonelle spillere. Faktisk var situasjonen så alvorlig at det var usikkert om klubben kom til å overleve i det hele tatt. Det endte med at Pompey Supporters Trust (lokal supporter organisasjon), forsøkte å ta over klubben. Dette lot seg imidlertid ikke gjøre før klubben var ute av administrasjon. Noe den var april i 2013. Den 19. april kunne Pompey Supporters Trust ta over klubben som eiere. Dessverre kunne ikke de nye eierene hindre nok et nedrykk, denne gang til league 2. Da hadde Portsmouth satt ny klubbrekord i antall kamper med tap på rad, 23 kamper.

Hittil denne sesongen har Andy Awfords menn skuffet i league 2, da de ligger på en skuffende 14.plass. Dog har Portsmouth begynt å vise gruende form, da de kun har et tap på de siste ni kampene.

Selv om Luton ligger på femte plass for tiden, seks poeng bak direkte opprykksplass, er Lutons form nedadgående. Luton har blant annet tapt sine tre siste bortekamper. Kun åtte poeng har det blitt på de siste åtte kampene.

Sist lagene møttes var rett før nyttår, nærmere bestemt 28.desember. Lagene møttes
på Kenilworth Road, hvor oppgjøret endte 1-1. Luke Rooney tok
ledelsen for Luton i det 13.minutt. Portsmouth reduserte i det
36.minutt.

Fratton Park er ingen lykkebane for Luton. Luton har besøkt Fratton Park hele 37 ganger. Kun fem ganger(!) har Luton vunnet. Sist i 1975 da Luton vant 2-0. Sist gang de besøkte Fratton Park, var i 1995. Portsmouth vant 4-0.

Mange spillere har spilt for både Luton og Portsmouth. I dagens Luton stall, har Paul Benson, Paul Connolly og Luke Wilkinson hatt sine perioder i Portsmouth. Enten på lån eller som ungdomsspillere. Ingen av dem har spilt for Portsmouth i premier league. Foruten disse tre nåværende Luton spillerne, har Allan Brown, Brian Lewis, Chris Kamara,
Albert McCann, Roy Lunniss, Keith Allen, Rory Allen, Ray Daniel, Alan
Garner, Vince Hilaire, Ceri Hughes, Dean Kiely, Richard Money, Jason
Rees, Paul Walsh, Marc Wilson, Sammy Igoe, Ron Davies, Chris Kamara,
Russell Perrett og Matthew Taylor spilt for både Luton og Portsmouth.

John Still har uttalt at Paul Benson muligens endelig kan være klar for spill igjen etter fire måneders skadeavbrekk. Mark Tyler nærmer seg førstelaget igjen, men må enda vente litt før han er klar. Nathan Doyle sliter fortsatt med sin kneskade, mens Scott Griffiths har pådratt seg en brokk. Pelly Ruddock Mpanzu har dessverre fått et tilbakeslag av skaden han nylig ble friskmeldt fra.

Hele 2700 billetter er solgt til Luton til lørdagens storoppgjør mellom de tidligere topplagene Portsmouth og Luton. Måten du kan bli med på lørdagens fest fra Fratton Park, er å streame kampen via Hatters Player lørdag ettermiddag kl 1600.

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!