Preview Bury – Luton

Tirsdag kveld setter Luton snuten nordover for å møte Bury FC, som naturlig nok hører til i byen Bury. Bury ligger noe nord for Manchester, og enda nærmere Bolton. Byen har drøye 60 000 innbyggere.

Bury FC spiller sine hjemmekamper på JD Stadium som det nå heter, men som opprinnelig heter Gigg Lane. Sadionet har byttet navn til JD Stadium, som følge av klubbens sponsorsamarbeid med JD Sport. Stadionet har vært Bury FC sin hjemmebane siden klubben ble stiftet i 1885. Publikumsrekorden på JD Stadium er på hele 35 000 tilskuere. Rekorden ble satt i en cup kamp mot erkerivalene Bolton i januar 1960. Dagens tilskuer kapasitet er 11 840.

Bury har spilt på det øverste nivået i engelsk fotball. Men man må så langt tilbake som til 1928 for å finn ut når dette skjedde sist. I 1926 oppnådde Bury FC sitt beste ligaresultat noensinne, da de oppnådde en fjerde plass. Derimot har de gått til topps ved to anledninger i FA cupen. Henholdsvis i 1900 og 1903.

Bury ligger for tiden på en sjette plass, tre poeng bak Luton. Mao venter en tøff oppgave for Luton i Bury. Bury FC er også et av formlagene i league 2. Bury FC har ikke tapt på fem kamper, og har vunnet de tre siste kampene de har spilt. David Flitcrofts menn er mao stinn av selvtillit, og det sier seg selv at Luton ikke kan ta lett på oppgaven på JD Stadium tirsdags kveld. På lørdag vant Bury 2-0 borte mot Portsmouth. Hjemmeformen til Bury har derimot vært noe «rufsete». De siste seks kampene har endt annenhver gang med seier og uavgjort.

Lutons form har også vært noe «rufsete» de siste åtte kampene. Luton hadde to forsmedelige tap mot Mansfield og AFC Wimbledon, før de rettet opp intrykket med en hjemmeseier mot Accrington Stanley på lørdag. Borteformen har derimot vært fryktelig dårlig i det siste. Kun en seier på de åtte siste kampene er ikke bra nok om Luton skal rykke opp. Videre har de tre uavgjorte og fire tap om man ser på norteformen isolert. Allikevel har Luton fortsatt fjerde plassen i league 2, og kan med seier innta tredje plassen (sikker opprykksplass).

Bury stiller antageligvis med sitt beste mannaksp, da det rapporteres at alle spillerne til Bury FC er skadefrie.

Lutons kaptein Stephen McNulty er tilbake etter å ha sonet fire kamper med karantene. Det er derimot usikkert om Mark Tyler er tilbake etter skade.
37 – åringen har måttet stå over to kamper grunnet skade, noe som har gitt Elliot
Justham muligheten til å overbevise mellom stengene til Luton. Pelly Ruddock, Ryan Hall, Paul Benson, Alex Wall og Alex Lawless har alle gjennomført full trening mandag, men er neppe klar for kamp igjen allerede tirsdags kveld. Mao kan det se ut til at første ellveren kommer til å ligne mye på den som startet mot Accrington, bortsett fra Tyler og McNulty. Nathan Doyle er fortsatt skadet.

Hva gjelder Mark Cullens ffremtid i Luton, har John Still uttalt nylig at han og Cullen har pratet ut med hverandre. Mao kan det se ut til at Cullen igjen har en fremtid i Luton. Dog har de siste kampene vist at Luton ikke har et nevneverdig stort spissproblem lengre, da både Elliot Lee og Jayden Stockley har åpnet mål kontoen hos Luton.

Tirsdag kveld er det altså på JD Stadium i Bury det skjer. Kampen streames som vanlig på Hattera player fra kl 2045.

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!