Preview Hartlepool – Luton Town

Tirsdag kveld drar Luton nordover for å besøke byen Hartlepool og møte laget med samme navn. Etter et par svake resultater, vant endelig Luton igjen i helgen, og det mot Doncaster som lå på andre plass på tabellen.

Hartlepool er en by nordøst i England, med 92000 innbyggere. Byen ligger like ved byene Middlesborough og Newcastle. Derimot er hverken Middlesborough, Sunderland eller Newcastle rival klubbene til Hartlepool. Derimot er det sterke følelser mellom Hartlepool fansen og fansen til Darlington, Carlisle og York.

Hartlepool ble stiftet i 1908, og ble valgt inn i The Football League i 1921. Klubben har aldri klart å rykke opp i divisjonssystemet ved å bli seriemestere, men har allikevel ved flere anledninger vært oppe i league 1. I 2005 var de også nær ved å rykke opp til Championship, da de kom helt frem til play-off finalen. Her ble Hartlepool slått 4-2 av Sheffield Wednesday.

«The Pools», som er kallenavnet til Hartlepool, spiller hjemmekampene sine på Victoria Park i Hartlepool. Victoria park har en tilskuerkapasitet på 7691. Tilskuerrekorden er 17264 fra et FA-Cup-oppgjør mot Manchester United i 1957. Høyeste tilskuertall med dagens tribuneanlegg, er 7784. Denne rekorden ble satt da Hartlepool United møtte Leeds United til seriekamp 2. juledag i 2007.

Flere norske spillere har spilt for Hartlepool. De fleste har kommet fra Bergens området, den såkalte «Brann linken». De mest kjente er Jan Ove Pedersen og Martin Hollund. Begge to ble meget populære, og Hollund spilte hele 177 kamper for klubben. Rune Lange har også vært i klubben, men fikk kun noen få kamper, da han ble alvorlig skadet tidlig i sin Hartlepool karriere. Hartlepool er for øvrig klubben hvor legendariske Brian Clough startet sin manager karriere.

Av linker mellom Luton og Hartlepool, må nevnes Adam Boyd, Mike Newell og Steve Howard. Mike Newell har vært manager for begge klubbene, og han hentet til seg Adam Boyd fra Hartlepool til Luton. Boyd var spådd en lysende karriere, men ble aldri noen hit på Kenilworth Road. En som derimot ble en kjempehit, var vår alles Steve Howard. Med sine 228 opptredner i Lutons drakt, scoret han hele 103 mål For «the Hatters».

Internt mellom klubbene, har det vært tolv møter mellom Hartlepool og Luton. Luton har vunnet ni ganger, Hartlepool to ganger, mens en gang har det endt uavgjort. I februar vant Luton 2-1 på Kenilworth Road, etter scoringer av McGeehan og Mackail-Smith. For øvrig var dette Nathan Jones sin første hjemmeseier som Luton manager.

I helgen som var, vant Luton sin første kamp på tre forsøk. Totalt står står Luton med fem seiere, en uavgjort og tre tap denne sesongen. Sammen med Doncaster, er Luton det laget som har scoret flest mål i league 2. I hele football league, er det kun Scunthorpe og Barnsley som har scoret flere mål enn Luton og Doncaster. Hartlepool leder for tiden tabellen over kamper som har endt uavgjort. Hele fem ganger har Hartlepool spilt uavgjort denne sesongen. Sist på lørdag borte mot ligaleder Plymouth hvor det endte 1-1. To ganger har Hartlepool klart å vinne, mens to ganger har det endt med tap.

Luton må spesielt demme opp for Hartlepools top scorer Nathan Thomas som hittil har scoret fire mål for Craig Hignetts Hartlepool. Luton må derimot klare seg uten Danny Hylton som fikk rødt kort etter å ha pådratt seg to gule kort i lørdagens kamp mot Doncaster. Luton må også klare seg uten Scott Cuthbert som pådro seg en skade under lørdagens kamp. Glen Rea, Craig Mackail-Smith og Danny Green er alle fortsatt uaktuelle som følge av skade.

Tirsdag kveld er det dermed duket for midtuke kamp og kveldskamp for
Luton. Det er ventet at imponerende drøye 1000 fans fra Luton skal ta de 368 km med bil nordover for å heie på Luton. Kampen streamer du som vanlig via «Hatters player» kl 2045.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!