Preview Cheltenham – Luton Town

Lørdag ettermiddag er det igjen klart for bortekamp for Luton. Denne gangen må laget og fansen kjøre drøye 17 mil vestover for å komme til lørdagens motstander Cheltenham. I fjorårets sesong ble Cheltenham seriemestre i Conference league og klar for league 2.

Byen Cheltenham, eller Cheltenham spa som byen også kalles, ligger i den engelske regionen Sørvest-England og har ca 110000 innbyggere. Cheltenham er en by i Gloucestershire. Byen har tradisjonelt vært et kursted hvor spa behandling er en spesialitet. Faktisk har byen vært kjent for dette siden 1700 tallet, da det ble funnet noen spesielle og helsebringende mineraler i byen. Derav mottoet for byen: «Salubrias et Eruditio», «Helse og utdanning». Foruten spa og helse, er byen også kjent for en rekke ulike festivaler.

Cheltenham ble stiftet i 1892. «The Robins», som er kallenavnet til Cheltenham Town, spiller hjemmekampene sine på Whaddon Road eller The World of Smile Stadium som stadionet nå heter. Stadionet har i år en kapasitet på 7066 tilskuere. Forest Green og Gloucester City er de største rivalene til Cheltenham. Cheltenham deler for øvrig stadion med Gloucester City.

Historisk sett er Cheltenham en klubb som har holdt til utenfor «the football league». Derimot i 1998/99 sesongen ble Cheltenham seriemestere i Conference league og rykket for første gang i klubbens historie opp til «the football league». Etter opprykket i 1999, har Cheltenham stort sett spilt i league 2. Bortsett fra fire sesonger som klubben spilte i league 1. Den beste ligaplasseringen klarte Cheltenham å oppnå i 2006/07 sesongen hvor de havnet på en 17.plass i league 1. Etter 16 sammenhengende sesonger i «the football league», rykket Cheltenham ned til Conference league i 2014/15 sesongen. Som nevnt, rykket Gary Johnsons menn direkte opp igjen i fjorårets sesong. Noe de også klarte med klar margin. Cheltenham ble mestere med 12 poengs klaring til de lokale rivalene Forest Green.

Luton og Cheltenham har møtt hverandre syv ganger. Seks ganger i serien, og en gang i FA cupen. I FA cupen tapte Luton 2-4 på Kenilworth Road i 2011. I seriesammenheng har Luton vunnet to ganger, mens Cheltenham har vunnet en gang. Tre ganger har det endt uavgjort. Luton har ennå ikke vunnet i Cheltenham. På hjemmebane har Cheltenham vunnet en gang over Luton, mens to ganger har lagene delt poengene. Sist gang de møttes i Cheltenham, var i januar 2015 hvor lagene spilte uavgjort 1-1. Fantastiske 1200 tilhengere fra Luton hadde tatt turen og fikk med seg at Shaun Whalley reduserte og reddet et poeng for Luton.

Cheltenham ligger for tiden på neste siste plass og derved på direkte nedrykks plass med sine åtte poeng. Poengene har de fått ved å vinne en kamp og spille fem uavgjort kamper. Seieren fikk de hjemme mot Crewe Alexandra i slutten av August, hvor de vant 2-0. Etter dette har Cheltenham spilt to uavgjort og tapt tre kamper. På tirsdag spilte de 0-0 hjemme mot Stevenage. På tirsdag klarte Luton å redusere sent i kampen mot Hartlepool og redde et poeng. Dette bidro til at Luton igjen ligger på andre plass i ligaen, dog takket være en bedre målforskjell enn Notts County, Portsmouth og Doncaster. Deretter er det en rekke lag som ligger et og to poeng bak Luton. Plymouth leder ligaen med fem poeng foran Luton. Luton har kapret sine poeng ved å vinne fem kamper og spilt to uavgjort. Det unge mannskapet til Nathan Jones har tapt tre kamper. Etter to tap, vant Luton 3-1 mot Doncaster for en uke siden og spilte altså uavgjort borte mot Hartlepool på tirsdag.

John Mullins måtte stå over kampen mot Hartlepool på grunn av skade. Det er fortsatt ikke helt sikkert om han blir klar til lørdagens kamp. Dog har 17 årige Akin Famewo imponert stort som Mullins erstatter, og vil sannsynligvis være Nathan Jones første valg om Mullins ikke blir 100% klar til lørdagens kamp. Jordan Cook ser også ut til å være klar etter skade etter et vellykket innhopp i andre omgang mot Hartlepool. Og selvfølgelig gleder vi oss over at Danny Hylton er tilbake etter karantene.

Lørdag ettermiddag møter Luton igjen et lag som har spilt mange uavgjort kamper i årets liga. Cheltenham og Luton har også hatt en tendens til å spille uavgjort mot hverandre. Dog skulle lagenes plassering på ligaen tilsi at Luton er favoritt. At lagene i snitt scorer 2,7 mål per kamp når de møtes, skulle også tilsi at det vil bli scoret mål i lørdagens kamp. Forhåpentligvis er det Luton som scorer flest mål. Kampen streames som normalt via Hatters Player kl 16 norsk tid.

PS: Den tidligere Luton spilleren Warren Feeney fikk onsdag sparken som manager i Newport. Newport ligger sist i league 2.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!