preview Hartlepool – Luton

Lørdag drar Luton på sin andre langreise på bare fire dager. Luton tar turen nordover til nordøst England og byen Hartlepool. Hartlepool er klubben hvor legendariske Brian Clough startet sin manager karriere. Hartlepool ligger forøvrig like ved byene Middlesborough og Newcastle. Derimot er ikke Middlesborough, Sunderland eller Newcastle rival klubbene. Dette er Darlington, Carlisle og York.

Hartlepool ble stiftet i 1908, og ble valgt inn i The Football League i 1921. Klubben har aldri klart å rykke opp i divisjonssystemet ved å bli seriemestere, men har allikevel ved flere anledninger vært oppe i league 1. I 2005 var de også nær ved å rykke opp til Chamionship, da de kom helt frem til play-off finalen, hvor de ble slått 4-2 av Sheffield Wednesday.

«The Pools», som er kallenavnet til Hartlepool, spiller hjemmekampene sine på Victoria Park i Hartlepool, som har en tilskuerkapasitet på 7691. Tilskuerrekorden er 17264 fra et FA-Cup-oppgjør mot Manchester United i 1957. Høyeste tilskuertall med dagens tribuneanlegg, er 7784. Denne rekorden ble satt da Hartlepool United møtte Leeds United til seriekamp 2. juledag 2007.

Flere norske spillere har spilt for Hartlepool. De fleste har kommet fra Bergens området. De mest kjente er Jan Ove Pedersen og Martin Hollund. Begge to ble meget populære, og Hollund fikk hele 177 kamper for klubben. Rune Lange har også vært i klubben, men fikk kun noen få kamper, da han ble alvorlig skadet tidlig i sin Hartlepool karrieren.

Av linker mellom klubbene, må nevnes Adam Boyd, Mike Newell og Steve Howard. Mike Newell har vært manager for begge klubbene, og han hentet til seg Adam Boyd fra Hartlepool til Luton. Boyd var spådd en lysende karriere, men ble aldri noen hit på Kenilworth Road. En som derimot ble en kjempehit, var vår alles Steve Howard. Med sine 228 opptredner i Lutons drakt, scoret han hele 103 mål For «the Hatters».

Internt mellom klubbene, har det vært nitten møter mellom Hartlepool og Luton. Luton har vunnet elleve ganger, Hartlepool syv ganger, mens en gang har det endt uavgjort. I Hartlepool på Victoria Park, har Luton vunnet fire ganger, mens Hartlepool har vunnet seks ganger. I fjor vant Luton 2-1 på Victoria Park, mens Luton vant 3-0 hjemme på Kenilworth Road.

For tiden ligger Hartlepool på 17.plass, et poeng bak Luton som ligger på 11.plass. Hartlepool startet sesongen formidabelt, med fire strake tre- poengere. Deretter gikk de på fire strake tap. På tirsdag tapte de igjen. Denne gang 3-0 hjemme mot Bristol Rovers. Denne sesongen har Hartlepool spilt seks hjemme kamper på Victoria Park. Hartlepool har vunnet to ganger, en kamp har endt uavgjort og tre kamper har endt med tap. Etter en veldig dårlig start, er Luton blitt et av formlagene i league 2. På de siste fem kampene har Luton nå fått med seg 12 poeng av femten mulig. Kun Accrington har fått med seg fler poeng på de siste fem kampene, med sine 13 poeng.

De siste rapportene fra John Still, sier at det kun er Paul Benson som er uaktuell mot Hartlepool på grunn av skade.

Ettersom dette er en av de lengste reisene for Luton sine fans, er det ikke ventet storinrykk av fans som vil synge ut sin støtte for «the hatters». Allikevel er det foreløpig solgt 250 billetter til Luton. Om Luton klarer å kapre sin fjerde tre-poenger på rad, kan du få med deg live ved å streame kampen fra Victoria Park via Hatters player fra kl 1600 norsk tid.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!