Preview FA cupen andre runde, Luton Town – Solihull Moors

Lørdag ettermiddag får Luton besøk av National league laget Solihull Moors. Solihull Moors kommer fra byen Solihull, som ligger like sør for Birmingham, eller noe nord vest for Luton. Solihull har drøye 200 000 innbyggere. I november 2013, ble byen kåret til å være den beste byen å bo i, i hele Storbritannia. Fansen til Solihull Moors antas å kjøre ca 133 km, eller ca 90 minutter for å komme frem til Kenilworth Road.

Solihull Moors ble grunnlagt i 2007, etter at lagene More Green og Solihull Borough bestemte seg for å slå seg sammen. Den nye klubben tok over plassen til More Green, som avsluttet sin historie i National North (Conference North, sjette nivå). Solihull Moors spiller sine hjemmekamper på Damson Park, som opprinnelig var stadionanlegget til Solihull Borough. Stadionanlegget har en kapasitet på 3050 tilskuere, hvor de i år har et snitt på 851 tilskuere. Solihull Moors har spilt alle sin sesonger fra 2007 til 2015/16 sesongen, i National North. I 2015/16 sesongen, klarte derimot «The Moors» å vinne National North, noe de gjorde overlegent. Opprykket var sikret før de tre siste kampene skulle spilles. Klubben rykket dermed opp til femte nivå i det eneglske seriesystemet, og National league. Det var manager Marcus Bignot som ledet Solihull Moors til opprykk. November i år, forlot han derimot klubben til fordel for Grimsby Town. Klubben ledes nå av Liam McDonald. McDonald kom fra manager jobben i Hednesford Town, som spiller på syvende nivå i det engelske liganivået.

Solihull Moors har aldri kommet så langt i FA cupen som de har gjort denne sesongen. I forrige runde, som var første runde, møtte Solihull Moors Yeovil. Første kamp, som ble spilt på Huish Park (Yeovils hjemmebane), endte 2-2 etter at Yeovil ledet 2-0. Returkampen ble spilt på Damson Park, hvor kampen endte 1-1 etter en meget dramtaisk avslutning på kampen. Først tok «The Moors» ledelsen på straffe i det 90. Minutt, mens Yeovil reduserte på straffe i det 93.minutt. Påfølgende straffesparkkonkuranse vant Solihull Moors 4-2. Dette var for øvrig den første kampen for dagens manager, Liam McDonald. Luton Vant første runde i FA cupen ved at de slo Exeter 3-1 på St James Park. Scoringene kom etter at Danny Hylton satte inn to straffer, og et mål av Glen Rea.

For tiden ligger Solihull Moors på en syttende plass i National league, fem poeng over sikker plass. Laget har vunnet tre, spilt en uavgjort og tapt seks kamper på de siste ti kampene. Luton er inne i en periode hvor de scorer lite mål, samtidig som de slipper inn lite mål. Dette gjør at klubben har spilt hele seks uavgjort kamper på de siste ti kampene. Senest i helgen som var, da Luton spilte 0-0 mot hjemmesvake Exeter. Tre seiere har det også blitt, samt et tap på de ti siste kampene.

Lørdag ettermiddag er det mao duket for nok en cup kamp for Luton, som i 1959 tapte finalen i FA cupen mot Nottingham Forest. Denne gang mot den «ferske» fotball klubben Solihull Moors, som ser på kampen på lørdag som en «cup finale» når de gjester Kenilworth Road. Å møte Solihull Moors, kan muligens være både utfordrende og en bra utfordring for Luton, som sliter med å score mål. Det forventes at Luton tar tak og styrer kampen og satser offensivt fremover. Skjønt det kan også være at Nathan Jones velger å hvile noen av de mest sentrale spillerne til Luton. Uansett må Solihull Moors topscorer i fjor og i år, Akwasi Asante, tas spesielt vare på. Asante scoret sytten mål i fjor, og har scoret syv mål i år. Luton kan glede seg over at Scott Cuthbert er tilbake, mens det ventes at Danny Hylton vil bli hvilt.

Solihull Moors har ingenting å tape, og kan bli et vondt «bananskall» for Luton, mao ligger presset på Luton. I neste runde ligger også de store lagene i potten, og vi gjentar gjerne suksessen fra 2013, hvor både Norwich og Wolverhampton ble slått ut av FA cupen av Luton. Kampen streames som vanlig via Hatters Player, hvor Simon Pitts sitter «ringside» og kommenterer kampen.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!