Preview andre runde Chekatrade Trophy Swindon Town – Luton Town

Tirsdag kveld er det duket for andre runde i «Checkatrade trophy» cupen, eller «The football league trophy» som også cupen er kjent som. Luton må dra drøye nitti minutter med bil sørvestover for å komme til kveldens destinasjon, nemlig Swindon og league one klubben Swindon Town Football Club. Swindon er en by på drøye 185 000 innbyggere, som ligger i grevskapet Wiltshire. Som de fleste husker, vant Luton denne cupen i 2009, etter å ha slått Scunthorpe Uited 3-2 etter ekstraomganger på Wembley.

Swindon Town, eller «The Robins» som de også kalles, spiller sine hjemmekamper på County Ground. County Ground har en tilskuerkapasitet på 14 700 tilskuere og har vært klubbens hjemmebane i over 100 år. Klubben ble profesjonell i 1894 og har hatt perioder med suksess, særlig i årene 1968–70. I 1969 vant laget Ligacupen og rykket samtidig opp til nest øverste nivå. Som vinner av ligacupen var de kvalifisert til å spille i Europacupen, men det engelske fotballforbundet nektet dem spill, siden de ikke spilte i den øverste divisjonen. Som en kompensasjon ble «Anglo-Italian cup» opprettet, og Swindon Town vant denne i 1969 og 1970 (de deltok i 1970 som regjerende mestre). Rival klubbene til Swindon er Oxford, Reading og begge Bristol klubbene.

Glenn Hoddle overtok som spillende manager i 1991, og han førte laget til øverste nivå etter at de vant 4–3 mot Leicester City i play-off-finalen i 1993. Det ble med én sesong i Premier League. Kanskje ikke så rart, ettersom laget ikke vant en eneste kamp før det var blitt spilt seksten serierunder. Totalt ble det kun fem seiere på det øverste nivået. Påfølgende sesong på nest øverste nivå, ble heller ikke noen suksess, da denne sesongen også endte med nedrykk. Mao, to nedrykk på rad. Klubben slet med økonomiske problemer i 2000-årene og ble satt under administrasjon to ganger. I 2009 ble klubben kjøpt av de to lokale forretningsmenn. Disse betalte ut de siste heftelsene til banker og skattemyndigheter før de i februar 2013 solgte klubben videre til konsortiumet Seebeck 87 Ltd.

I sesongene 1993/94 og !994/95, spilte Jan Åge Fjørtoft for Swindon. Han ble kjøpt for rekordsummen 500 000 pund fra den Østerrikske klubben Rapid Wien. Totalt scoret Fjørtoft tretten ganger for Swindon den første sesongen, men det tok lang tid før Fjørtoft fant nettmaskene. Alle målene ble scoret først etter jul, og det på imponerende sytten kamper. Disse tretten målene inkluderer også et hat-trick mot Coventry. Påfølgende sesong, og da på nest øverste nivå, endte det med 14 scoringer for Fjørtoft. Fjørtoft ble topp scorer for Swindon begge sesongene, og fikk totalt 72 kamper for klubben. Fjørtoft blir fortsatt regnet som en helt i Swindon, og i 2010 ble han også kåret av fansen til å være den beste spissen som Swindon noen gang har hatt.

Luton og Swindon har møt hverandre hele 67 ganger. Luton har vunnet 29 ganger, Swindon har vunnet 23 ganger, mens 15 ganger har det endt uavgjort. Sist gang lagene møttes, var i liga cupen i august 2014. Swindon vant 2-1 etter at Luton tok ledelsen ved Luke Rooney på straffe. Michael Smith scoret deretter to mål for Swindon og sikret dermed videre avvansement.

Swindon ligger for tiden på 18.plass i league one. På de siste ti kampene har de vunnet tre kamper, tre har endt uavgjort og fire kamper har Swindon tapt. På hjemmebane er Swindon ubeseiret på de to siste kampene. Forrige helg vant de 1-0 hjemme over Bradford. Hjemmestatistikken viser for øvrig fem seiere og fem tap på de siste ti hjemmekampene.

Luton imponerte stort i andre omgangen i helgens cup møte mot Solihalls Moors. Etter å ha levert en elendig første omgang hvor de lå under 0-2 til pause, var det et helt nytt Luton lag som møtte «på jobb» i andre omgang. Luton stormet i angrep og snudde kampen til 6-2 seier og avansement til tredje runde i FA cupen. Spesielt imponerte Jack Marriott for «The Hatters». Før denne seieren, hadde Luton vunnet tre kamper, spilt seks uavgjort og tapt en kamp. For øvrig er ikke borteformen til Luton spesielt dårlig heller, da de ikke har tapt på bortebane på de seks siste kampene.

Om Luton kan skape en liten EFL cup bombe, om ikke så kraftig at Stonehenge begynner å skjelve (ligger ikke langt fra Swindon), finner du ut ved å streame kampen live via «Hatters Player» fra kl 2045 på tirsdag. Simon Pitts vil som vanlig sitte «ringside» og formidle kampen live på sitt vante og engasjerende vis. Swindon manager Luke Williams, må i hvert fall ha en plan for å stanse helgens giftige Luton spisspar, Danny Hylton og Jack Marriott!

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!