Preview Exeter City – Luton Town

Lørdag ettermiddag tar Luton turen til sørvest England. Nærmere bestemt til grevskapet Devon og byen Exeter. Og det kun tre uker etter sist Luton besøkte Exeter i FA cupen. Luton vant da 3-1 og ble klar for andre runde som de skal spille neste helg hjemme mot Solihull Moors. I Exeter håper vil Luton «reise kjerringa», etter at Luton på tirsdag kveld gikk på et forsmedelig 1-3 tap hjemme mot Portsmouth. Dermed endte rekken med kamper på rad uten tap, på ni.

Exeter City FC ligger som nevnt i byen Exeter. Byen er hovedsete i grevskapet Devon, og har ca 113 000 innbyggere. Exeter City FC ble stiftet etter sammenslåingen mellom klubbene Exeter United FC og St. Sidwell’s i 1904. Dette skjedde etter en kamp mellom St. Sidwell’s og Exeter United i 1904, som St. Sidwell’s forøvrig vant 3-1. Det nye laget tok navnet Exeter City FC, og fortsatte å spille på Exeter Uniteds bane, St James Park, hvor laget også spiller i dag. Exeters første kamp noensinne i Football League, fant sted lørdag 28. august i 1920, da Brentford besøkte St James Park. Exeter vant 3-0.

St James Park har vært Exeters hjemmebane siden starten i 1904. Idag har stadionanlegget en kapasitet på 8541 tilskuere. Rekorden er ifra 1931, hvor 20984 tilskuere bivånet at Exeter fikk besøk av Sunderland i en replay kamp i kvart finalen i FA cupen.

Exeter kopierte kvartfinale bragden i FA cupen i 1980/81 sesongen. Når det gjelder ligaspill, har Exeter kun spilt på tredje og fjerde nivå. Bortsett fra mellom 2003/04 sesongen og 2007/08 sesongen, hvor de spilte i Conference league. Beste ligaplassering oppnådde de i 1979/80 sesongen, hvor de fikk en åttende plass på nivå tre. En plassering de kopierte i 2010/11 sesongen.

Luton ligger i dag på femte plass i league 2. Før tirsdagens tap, var Luton det laget i league 2 som hadde spilt flest kamper på rad uten tap. Foruten tirsdagens tap, har Luton vunnet fire kamper, mens fem kamper har endt uavgjort. Sammen med Portsmouth, er Luton det laget som har sluppet inn minst mål i league 2. Til tross for at The Hatters slapp in tre mål mot Portsmouth, har de fortsatt kun sluppet inn 18 mål.

Exeter har vunnet like mange kamper som Crewe. Crewe ligger på syvende plass og innehar siste Play off plass med sine seks seiere. Derimot er Exeter det laget som har tapt flest kamper i league 2, med sine 11 nederlag. Dette gjør at Exeter ligger på en 21.plass før lørdagens kamp. Exeter har ellers en variabel form med fire seiere, en uavgjort og fem tap. Tirsdag vant Exeter 1-0 borte mot Leyton Orient. På hjemmebane har derimot Exeter gjort en elendig figur. Av åtte hjemmekamper har de tapt syv kamper, og kun kapret et poeng. Poenget fikk de den 8.oktober mot Grimsby hvor de spilte 0-0. Som nevnt innledningsvis, vant Luton 3-1 i FA cupens første runde for tre uker siden. Denne Kampen ble også spilt på St James Park, og målene ble scoret av Glen Rea og Danny Hylton. Målene til Hylton ble scoretl på straffe.

Luton og Exeter har møtt hverandre 64 ganger. 34 ganger har Luton vunnet, 13 ganger har det endt uavgjort, mens «the Grecians» har vunnet 17 ganger. På St James park har Luton vunnet 12 ganger, åtte ganger de delt poengene, mens 11 ganger har Exeter vunnet. Mange husker sikkert at Luton i fjor vant en meget dramatisk 3-2 seier på St James Park. Paul Benson satte inn det tredje og avgjørende målet for Luton, i det 100. (!) minutt

Scott Cuthbert og Jordan Cook var begge på benken på tirsdagens kamp mot Portsmouth. Scott Cuthbert etter skade og Jordan Cook etter suspensjon. Begge kan fort gå rett inn i start oppstillingen til Nathan Jones. Kun langtidsskadde Nathan Doyle og Danny Green er på skadelisten til Nathan Jones.

Lørdag ettermiddag vil vi få svar på om Paul Tisdale og Exeter endelig får sin første hjemmeseier. Forhåpentligvis skjer ikke det. En som garantert vil gjøre sitt beste for at det ikke skal skje, er Cameron McGeehan som spiller sin 100. Kamp for i Luton, etter at han først kom på lån fra Norwich i 2014. Han vil bli tiljublet av minst 550 Hatters fans som er varslet at vil ta turen Sør vestover. Simon Pitts vil som vanlig kommentere «ringside» fra St James Park.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!