Preview Luton Town – Portsmouth FC

Tirsdag kveld er det duket for flomlys kamp og dugg i gresset på Kenilworth Road. Og kampen er antagelig en av de største kampene som vil bli spilt på Kenilworth Road denne sesongen, da Portsmouth er laget som kommer som gjester. Det er ventet et fullsatt Kenilworth Road.

Tirsdagens kamp blir en spesiell kamp for leder av ungdomssatsingen i Luton, Andy Awford. Awford spilte hele 362 kamper som spiller for Portsmouth i tiden 1989 til 2000. Etter det har Awford hatt flere trener oppgaver i Portsmouth, og til sist var han manager. April 2015 fikk han sparken som manager i Portsmouth, for så å bli hentet til Luton som trener og ansvarlig for ungdomssatsningen i Luton. For øvrig var det Awford som ledet Luton når Luton besøkte Fratton Park i fjor i romjulen. En kamp som endte 0-0.

Portsmouth er av mange sett på som ligaens gigant både hva gjelder sportslige prestasjoner og publikumsoppslutning. Noen husker kanskje at de vant FA cupen så sent som i 2008, hvor de vant 1-0 over Cardiff. Portsmouth har også vunnet øverste liga nivå i England, ved to anledninger. Dette skjedde to år på rad i sesongene 1948/49 og 1949/50 sesongene. Foruten FA cupen i 2008, vant de også FA cupen i 1939.

Som de fleste vet, har Portsmouth nylig vært igjennom noen traumatiske og økonomisk vanskelige år, akkurat som Luton. I motsetning til Luton, har ikke Portsmouth vært nede på nivå fem, men nå tatt fatt på sin fjerde sesong på rad på fjerde nivå. På lik linje med Luton, har Portsmouth satt seg som mål at de skal rykke opp denne sesongen. Før fjorårets sesong, hentet de derfor Paul Cook fra Chesterfield som ny manager. Cook er ansett som en meget talentfull manager, og ble blant annet seriemester med Chesterfield i league 1 i 2014. Samme sesong vant også Chesterfield JPT finalen.

Fratton park er like gammel som klubben Portsmouth, og har vært hjemmebanen til «the pompey» siden 1898. Fratton Park har en kapasitet på 21178 tilskuere. Tilskuerrekorden på Fratton Park er på 51 385 i FA-cupens 6. runde mot Derby County 26. februar 1949. Snittet i år ligger på imponerende ca 16600 tilskuere. Det bør derfor forventes mange bortesupportere på Kenilworth Road på tirsdag. Klubben ble stiftet i 1898, og ble valgt inn i The Football League i 1920. «Pompey», som er kallenavnet til Portsmouth , kommer fra kystbyen med samme navn, og ligger i den engelske regionen Sørøst-England, omtrent tre mil sørøst for Southampton, og 12 mil sørvest for London. Det bor ca 205 000 innbyggere i Portsmouth. Rivalene til Portsmouth er først og fremst Southampton. Men også lag som Bournemouth, Reading, Plymouth og Brighton er lag som får høre «Pompey» fansens vrede når lagene møtes.

Mye trist har skjedd med Portsmouth de siste årene. På samme måte som Luton, har ukontrollert økonomi ødelagt for klubben. På lik linje som Luton, er Portsmouth trukket poeng som følge av administrasjon. På samme måte som Luton, er det supporterne som har reddet klubben fra å opphøre å eksistere.

Det er ikke mange årene siden Portsmouth spilte i Premier league. Da hadde også klubben sin siste storhets tid, med blant annet FA cup gull i 2008. Året etter spilte Portsmouth i Europa ligaen for første gang i klubbens historie. De røk ut allerede etter gruppespillet.

Suksessen hadde derimot kostet mye. Iløpet av 2010 sesongen viste det seg at Portsmouth hadde opparbeidet seg enorm gjeld. Hele 135 millioner pund. Klubben ble derfor satt under administrasjon, og trukket 9 poeng. I april 2010 var det derfor klart at Portsmouth ville rykke ned til Championship.

Portsmouth tilbrakte to sesonger i Championship. Det vil si at høsten 2011 fortsatte elendighetene for Portsmouth. Portsmouth var overtatt av en russisk investor ved navn Vladimir Aleksandrovich Antonov. Antonov ble pågrepet og siktet for diveres bank bedrageri i en Litauisk bank. Med Antonov i fengsel, ble gjeldstyngede Portsmouth skadelidende, ettersom Portsmouth ikke hadde tilgang på kapital og finanser. Igjen havnet Portsmouth under administrasjon og trukket ti poeng. Denne gang som følge av at de blant annet skyldte 1,6 millioner i ubetalte skatter. I tillegg hadde Portsmouth fortsatt 58 millioner pund i gjeld. 21.april 2012 var det klart at Portsmouth rykket ned til nivå 3 for første gang på 30 år.

League 1 oppholdet ble et rotete opphold med fortsatt administrasjon og nesten ikke profesjonelle spillere. Faktisk var situasjonen så alvorlig at det var usikkert om klubben kom til å overleve i det hele tatt. Det endte med at Pompey Supporters Trust (lokal supporter organisasjon), forsøkte å ta over klubben. Dette lot seg imidlertid ikke gjøre før klubben var ute av administrasjon. Noe den var april 2013. Den 19. april kunne Pompey Supporters Trust ta over klubben som eiere. Dessverre kunne ikke de nye eierene hindre nok et nedrykk, denne gang til league 2. Da hadde Portsmouth satt ny klubbrekord i antall kamper med tap på rad. Den nye negative rekorden er på 23 kamper.

Mandagens kamp, er det første møtet mellom Portsmouth og Luton denne sesongen. I fjor møttes lagene i august på Kenilworth Road, hvor Luton tapte 2-1. Craig Mackail-Smith var den som utlignet på straffe for Luton. Totalt har Portsmouth og Luton møttes 20 ganger. syv ganger har Portsmouth vunnet, åtte ganger har Luton vunnet, mens fem ganger har det endt uavgjort. Portsmouth har hatt et solid tak på Luton de siste åra. Vi må helt tilbake til 1995 for å finne sist Luton slo Portsmouth. Da vant Luton 3-1 hjemme på Kenilworth Road. I fjor endte Portsmouth på en sjette plass og sikret seg en plass i Play-off. Her møtte de rival klubben Plymouth i semi finalen. Sammenlagt vant Plymouth 3-2.

Portsmouth ligger per i dag på plassen bak Luton, på en femte plass. Det skiller to poeng mellom Luton og Portsmouth. Fortsatt er det tre poeng mellom Luton og Doncaster som ligger på tredje plass. Per nå er Luton det laget i league 2 som har spilt flest kamper på rad uten å tape. Ni kamper på rad er nå spilt siden Luton sist tapte. Fire seiere og fem uavgjort er fasit siden Luton tapte 2-0 mot Crawley den 17. September. På Kenilworth Road har Luton kun et tap denne sesongen. På de siste ti kampene har Portsmouth vunnet like mange kamper som Luton. Derimot har de fire tap i tillegg til å ha spilt to uavgjort kamper. Sist Portsmouth tapte var den 22.oktober hvor de tapte 1-2 mot Notts County på Fratton Park. Etter det har det blitt to seiere og en uavgjort. På bortebane har ikke Portsmouth tapt på fire kamper. På lørdag spilte de 1-1 borte mot Cheltenham.

Scott Cuthbert og Jordan Cook er tilbake for Luton til tirsdagens kamp. Cuthbert måtte stå over lørdagens seier mot Morecambe, grunnet en mindre skade. Cook ble utvist mot Accrington, og måtte derfor stå over mot Morecambe. For Portsmouth må de klare seg uten spissen Conor Chaplin, da han på lørdag fikk sitt femte gule kort i kampen mot Cheltenham. 19 årige Chaplin har scoret fem mål for Portsmouth. Han vil sannsynligvis bli erstattet av lørdagens mål scorer, Michael Smith.

Tirsdag kl 2045 er det duket for sesongens gigant oppgjør i ligaen på Kenilworth Road, da Portsmouth gjester Luton Town. Et lag som Luton ikke har slått på seks kamper eller sagt på en annen måte, ikke siden 1995. Flomlyskampen streames som vanlig via Hatters Player med Simon Pitts ved mikrofonen. Denne kampen vil du ikke gå glipp av! Vinner Luton kan de overta tredje plassen, samtidig som de kan distansere Portsmouth med fem poeng. Svaret har vi kl 2230.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!