Preview Carabao cupens andre runde Reading FC – Luton Town

På tirsdag kveld, kl 1900 norsk tid, er Luton på besøk hos Reading og deres flotte hjemmebane Madejski Stadium i andre runde av Carabao cupen (ligacupen). Luton tar turen på 91 km fra deres Kenilworth Road og til Madejski Stadium, med revansj i bakhodet ettersom Reading er det laget som sist vant en offisiell kamp mot Luton. Første kamp i juli klarte Reading å vinne 5-0 på Kenilworth Road, som er det eneste hjemmetapet Luton har hatt på Kenilworth Road siden Luton tapt 0-1 for Cardiff den 8.februar.

Byen Reading:
Byen Reading ligger i den engelske regionen Sørøst- England, omtrent seks mil vest for London. Det bor ca 145 000 innbyggere i byen. Byen er ved siden av London, et av de viktigste forretningssentra i det sørøstlige England, og flere store britiske og multinasjonale selskaper har sine hovedkvarter i byen. Byen var også kjent for produksjon av øl (Indian Pale Ale), planteknoller og kjeks.

Reading FC:
Reading FC ble stiftet i 1871, og er derfor en av de eldste fotballklubbene i England. Allikevel ble ikke Reading valgt inn valgt inn i The Football League før i 1920. Reading har ingen spesielle erkerivaler, men det har alltid vært ekstra tenning blant Readingsupporterne og supporterne til lag som Aldershot, Oxford og Swindon.

Readings historie:
Tidligere ble Reading FC kalt «The Biscuitsmen», som refererte til byens kjeksproduskjon. Spesielt ettersom en av verdens største kjeksprodusenter holdt til i Reading, nemlig Huntly and Palmers. I dag er kallenavnet til Reading «The Royals», som referer til at Reading ligger i «The Royal County of Berkshire», som tidligere het «The County of Berkshire». Ettersom Windsor Castle ligger i “The County of Berkshire”, bestemte dronningen I 1957 at navnet skulle endres til «The Royal County og Berkshire». Dermed «The Royals».

Reading har stort sett alltid spilt på nivå to til nivå fire i det engelske ligasystemet, og har ingen «major trophy». Det nærmeste Reading har vært et «major trpohy», kom i 2014/15 sesongen hvor Reading spilte seg frem til semi-finalen i FA-cupen. Championship laget Reading møtte ikke Premier League motstand, før de møtte Arsenal i semi-finalen på Wembley. Det måtte spilles ekstra omganger for å kåre en vinner, hvor Arsenal til slutt vant 2-1 etter at Reading utlignet til 1-1 i andre omgang.

I 2005/06 sesongen klarte endelig Reading å vinne Championship, og det med hele 106 poeng, som også er rekord for hva et engelske fotballag har klart å oppnå gjennom en hel sesong i «The Football League». I sin første sesong i Premier League imponerte Reading med å bli nummer åtte, som også er klubbens beste ligaplassering noensinne. Sesong nummer to ble mer utfordrende for Reading, da Reading ble nummer 18 med knappest mulig margin overfor Fulham. Både Fulham og Reading avsluttet sesongen med 36 poeng, men Reading ble nummer 18 med tre mål dårligere målforskjell enn Fulham som ble nummer 17.

Deretter ble det fire sesonger i Championship, før Reading igjen rykket opp til Premier League etter å ha vunnet Championship i 2011/12 sesongen. Det ble med den ene sesongen, da Reading havnet på 19. plass i sin «comebacksesong». Reading har spilt i Championship etter dette, og Reading avsluttet 2019/20 sesongen på 14.plass, åtte poeng foran Charlton som havnet på 22.plass. Reading var 14 poeng fra Play-off plassen.

Ved siden av å ha rekorden for å ha klart mest poeng på en sesong, har også Reading rekorden for å ha vunnet flest kamper på rad siden seriestart. I 1985/86 sesongen spilte Reading på nivå tre og spilte 13 kamper på rad fra seriestart uten å avgi poeng. Reading vant nivå tre denne sesongen, og rykket opp til nivå to. Luton har også en unik rekord i det engelske seriesystemet. Det vil si at Joe Payne har denne rekorden, men som Lutonspiller. Den 13. april i 1936, scoret Payne 10 mål mot Bristol Rovers i en ligakamp på Kenilworth Road. De ti scorede målene av Payne i en og samme kamp, er rekord i de fire øverste liganivåene i England.

Madejski Stadium:
Reading spiller hjemmekampene sine på Madejski Stadium som har en publikumskapasitet på 24 161 tilskuere. Rekorden er allikevel på 24 184 tilskuere fra en kamp mot Everton som ble spilt i november 2012. Anlegget, som er kalt opp etter den tidligere styrelederen Sir John Madejski, sto klart til bruk før 1998/99 sesongen. Den 22.august ble første kamp spilt, og på motsatt side sto Luton som det aller første bortelaget som fikk besøke det flotte anlegget. Kampen ble spilt på liganivå tre, og Reading vant 3-0. Før Madejski Stadium, spilte Reading på Elm Park, som Reading hadde som hjemmebane fra 1896.

Luton – Reading H2H:
Luton og Reading har møtt hverandre 53 ganger. Reading har vunnet 25 ganger, Luton har vunnet 20 ganger, mens åtte ganger har det endt uavgjort. Som nevnt innledningsvis, møttes lagene på Kenilworth Road i begynnelsen av juli. Reading vant hele 5-0 og er med det det siste laget som har vunnet over Luton, og det første laget som har vunnet på Kenilworth Road siden Cardiff vant 1-0 i begynnelsen av februar. Sist lagene møttes på Madejski Stadium, var i begynnelsen av november i fjor hvor Reading vant 3-0. August 2008 møttes også lagene på Madejski Stadium, og da i ligacupens andre runde, akkurat som på tirsdag. Reading, som rykket ned fra Premier League sesongen før, vant hele 5-1 mot Luton som spilte i League two. Med andre ord har Reading en målforskjell på 13-1 på de siste tre kampene mellom Luton og Reading. Det blir ofte mange mål når Luton og Reading møtes, og dessverre er det Lutons keeper som oftest må plukke ut ballen fra nettet. Vi må helt tilbake til 1980, eller atten forsøk, for å finne sist Luton klarte et «clean sheet» mot Reading, da Luton vant 2-0. Luton og Reading har møtt hverandre fem ganger i Ligacupen. Tre ganger har Reading vunnet, mens det måtte spilles to kamper i 1980 for å kåre en vinner. Først ble det 1-1 på Kenilworth Road, før Luton vant 2-0 (siste «Clean sheet») i Reading. Sist Luton slo Reading, var i februar 2006 hvor Luton vant 3-2 på Kenilworth Road. Rowan Vine scoret to mål, mens Dean Morgen scoret Lutons tredje mål. Luton har ikke for vane å få med seg mange seiere ifra Reading. Av 27 besøk, har det kun skjedd seks ganger at Luton har vunnet. Luton har besøkt Reading seks ganger etter siste seiser i Reading, som kom i en League Division Two kamp i 1999 hvor Luton vant 2-1.

Readings form:
Reading startet sesongen med å vinne 3-1 over Colchester på Madejski Stadium i første runde av Carabao cupen. Readings Lucas Joao gjorde som James Collins i første runde, og scoret Hat-trick. I På lørdag vant Reading 2-0 over Derby på Pride Park Stadium. Også i denne kampen scoret Lucas Joao et av de to målene.

Lutons form:
Luton startet sesongen ved å vinne 3-0 over Norwich i Carabao cupens første runde, hvor som nevnt, James Collins scoret hat-trick. På lørdag vant Luton 1-0 over Barnsley på The Oakwell, etter at James Collins scoret i det 71. minutt.

Skadesituasjon i Luton og laguttak:
Per nå er det ingen nyheter om spillere som er nyskadet etter kampen mot Barnsley. Med andre ord kan det se ut til at fortsatt så er det Brendan Galloway, Dan Potts og Eunan O´Kane som utgjør skadelisten til Luton. Så er spørsmålet om James Shea vil bli den faste Carabao cup keeperen, om Danny Hylton får en etterlengtet start så målmaskinen James Collins får seg en pause, om Jordan Clark får sin første start i Luton trøyen, i tillegg til om Tom Lockyear får sin debut i midtforsvaret til Luton, i så fall på bekostning av hvem?

Ifølge Simon Pitts uttalte Sonny Bradley etter Barnsleykampen, at hans favorittresultat borte, var 1-0. Som Bradley korrekt påpekte, så pleier Luton å score et mål i løpet av en kamp, og klarer man da «clean Sheet» i tillegg, blir det fort tre poeng. Nathan Jones har applaudert denne uttalelsen, og «clean sheet» blir nok en av hovedstrategiene på bortebane denne sesongen. Sist Luton vant 1-0 mot Reading, var på bortebane i 1970. Luton og Reading har møtt hverandre 22 ganger etter dette…

Kampen kan ikke streames med live bilder, da live bilder fra Carabaocupen ikke inngår i iFollow konseptet. Derimot kan man logge seg inn på iFollow og høre Simon Pitts kommentere kampen live. Merk at avspark er kl 1900 norsk tid!!!

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!