Preview Brentford FC – Luton Town

På tirsdag klarte endelig Luton å gjøre slutt på tapsrekken som endte på fem tap på rad, når Luton slo Charlton 2-1 på Kenilworth Road. På lørdag drar Luton til London og Griffin Park, for å måle krefter mot Brentford FC.

Brentford FC ble stiftet i 1889, og ble valgt inn i The Football League i 1920. Brentford er et sted i bydelen Hounslow som ligger i det vestlige London. Ettersom klubben ligger I det vestlige London, er det naturlig at klubbene i Vest London er hovedrivalklubbene til Brentford. Kampene mellom Brentford, Fulham, Queens Park Rangers og Chelsea kalles for “The West London Derby”, men er ikke av de mest intense derbykampene. Brentford fansen har rangert Fulham som sin argeste riival, mens QPR er rangert som nummer to, og Chelsea er nummer tre. Brentfrd og Chelsea har kun møtt hverandre to ganger siden 1950.

Brentford har ingen «major trophy», og vi må helt tilbake til 1930- årene for å finne klubbens mest suksessfulle periode. Brentford spilte på øverste liganivå i England i perioden 1935 til 1947, og i 1935/36 sesongen klarte Brentford en femte plass som også er klubbens beste ligaplassering noensinne. De to påfølgende sesongene klarte Brentford to sjette plasser. Klubben rykket ned til nivå to i 1947, og har aldri spilt på øverste nivå etter dette.

Uwe Rösler, med fortid som spiller og manager i Norge, var trener for Brentford i to og en halv sesong. Han førte laget til midt på tabellen i 2011/12 sesongen, og til 3.-plass i sesongen 2012/13. De vant en dramatisk semifinale over to kamper mot Swindon Town, som ble avgjort på straffesparkkonkurranse, men tapte finalen på Wembley mot Yeovil. Midt i sesongen i 2013/14, gikk Rösler til Wigan Athletic, mens hans assistent, Mark Warburton, overtok som hovedtrener. Laget kom på andreplass i serien og rykket direkte opp til Championship. Det var 21 år siden Brentford sist spilte på andre nivå i ligaen. Brentford har spilt i Championship etter dette. I fjor klarte Brentford en 11.plass i Championship.

Brentford har tapt tre finaler i «The Football League Trophy», henholdsvis i 1985, 2001 og i 2011.

«The Bees», som er kallenavnet til Brentford, spiller hjemmekampene sine på Griffin Park, som i likhet med Kenilworth Road, ligger midt i et boligområde. Stadionet har i dag en kapasitet på 12.763 tilskuere, mens tilskuer-rekorden er på 38.678 da Brentford møtte Leicester i februar 1949. Banen er berømt for å være den eneste i hele England som har en pub på alle fire hjørnene.

Brentford har brukt Griffin Park som hjemmearena siden åpningen i 1904, men flytter inn i nytt stadionanlegg før sesongen 2020/21. Brentford flytter da inn til Brentford Community Stadium, som vil ha en kapasitet på 17 250 tilskuere. Brentford vil dele anlegget med rugby klubben London Irish RFC.

Luton og Brentford har spilt 75 kamper mot hverandre. 25 ganger har Brentford vunnet, 35 ganger har Luton vunnet, mens 15 ganger har det endt uavgjort. Sist lagene møttes var i mai 2009 i en League Two kamp på Griffin Park, hvor Brentford vant 2-0. Motsatt oppgjør på Kenilworth Road, endte også med seier til Brentford, ettersom Brentford vant 1-0. På Griffin Park har det endt med hjemmeseiere 18 ganger, mens Luton har vunnet ti ganger når Luton har besøkt Brentford. Åtte ganger har det endt uavgjort. Sist Luton vant mot Brentford i en ligakamp, var i april 2005. Luton vant 4-2 på Kenilworth Road, etter at Ahmet Brkovic ga Luton ledelsen. Brentford snudde kampen og ledet 2-1 til det var igjen seks minutter av kampen hvor Kevin Nicholls utlignet for Luton. Steve Robinson og Enoch Showunmi avgjorde kampen for Luton. Sist Luton vant over Brentford på Griffin Park, var i november 2007 i første runde av FA Cupen. Luton vant 2-0 etter scoringer av Chris Coyne og Jaroslaw Fojut. Luton har spilt syv ligakamper på Griffin Park siden sist Luton vant en ligakamp mot Brentford. Dette skjedde i september 1992 hvor Luton vant 2-1. Året før rykket Luton ned fra øverste liganivå i England, mens Brentford var nyopprykket fra nivå tre.

Brentford ligger på åttende plass i Championship, tre poeng bak Swansea om ligger på sjette plass, og ti poeng bak Leeds som ligger på andre plass i Championship. Brentford har vist fin form i det siste, selv om det ble et knepent 0-1 tap mot Blackburn på Ewood Park på onsdag kveld. Brentford har vunnet seks av sine siste ti kamper, tapt tre, mens det ble 1-1 mot Bristol City i første kamp i oktober. Hjemme på Griffin Park har Brentford tatt tolv av 24 mulige poeng (3V, 3U og 2 T). På lørdag vant Brentford 1-0 mot Reading, Brentford har ennå ikke vunnet to hjemmeseiere på rad denne sesongen.

Før lørdagens kamp, ligger Luton på 21. plass med 17 poeng, et poeng foran Wigan som ligger på 22.plass. Middlesbrough liger på plassen foran Luton med lik poengsum, men med et mål bedre målforskjell. Det er ti poeng opp til lørdagens motstander Brentford. På tirsdag havnet Luton tidlig under 0-1 når Charlton gjestet Kenilworth Road. Derimot klarte Luton å snu kampen, slik at Luton til slutt vant 2-1. Målene til Luton ble scoret av Pelly Ruddock Mpanzu og Izzy Brown, hvor sistnevnte også scoret sitt første mål i Luton trøyen. Derved fikk Luton slutt på tapsrekken med fem kamper på rad uten å ta et eneste poeng. På bortebane har Luton spilt fire kamper på rad uten å ta et eneste poeng. Sist Luton tok et bortepoeng, var når Luton vant 2-1 mot Blackburn på Ewood Park i slutten av september.

Luton må spesielt passe seg for Brentfords toppscorer Ollie Watkins som hittil har scoret elleve ligamål denne sesongen. Dette er halvparten av målene som Brentford har scoret hittil denne sesongen. Lutons toppscorere er James Collins og Harry Cornick, som begge har scoret fem ligamål hver. Brentford styres forøvrig av dansken Thomas Frank, som ble hentet fra Brøndby i 2016 av den tidligere Brentford manageren Dean Smith. Frank ble ansatt som assistentmanager av Dean Smith, men tok over som manager i oktober 2018 når Smith tok over som manager i Aston Villa.
Pelly Ruddock Mpanzus mål mot Charlton på tirsdag, er det eneste målet som Luton har scoret i første omgang på de siste ni kampene. De elleve andre målene er scoret i andre omgang.

Ifølge BBC ar Luton hatt store problemer med å vinne bortekamper i London når Luton har spilt på de to øverste liganivåene. Av de 54 siste bortekampene som Luton har spilt innenfor Londons bygrense på de to øverste liganivåene, har kun tre av disse kampene endt med Luton seier. Sist Luton vant en kamp i London på et av de to øverste liganivåene, var i første serierunde i Championship i august 2005. Da vant Luton 2-1 over Crystal Palace på Selhurst Park. Lutons mål ble scoret av Steve Howard og Ahmet Brkovic. Etter det har Luton besøkt London seks ganger i Championship uten å ha fått med seg et eneste poeng.

Ifølge BBC, er det kun Danny Hylton som er rapportert skadet før lørdagens kamp. Det vil si at Graeme Jones kan plukke fra øverste hylle når han skal plukke ut lørdagens tropp. Derimot er det tvilsomt at han kommer til å endre veldig på laget som startet mot Leeds og Charlton.

Lørdagens kamp har som vanlig avspark kl 16 norsk tid, og kan streames gjennom iFollowtjenesten som du finner på lutontown.co.uk. Simon Pitts kommenterer kampen som vanlig og vil se den sammen med 1630 Luton supportere som har skaffet seg bortebillett til kampen.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!