– Kenilworth helt ekstremt

– Jeg ville ikke ha vært foruten opplevelsen det var å spille mot Luton Town på Kenilworth Road Stadium, sier Burnley-sjef Vincent Kompany.

Den tidligere Anderlecht-, Hamburg- og Manchester City-spilleren med lang fartstid på det belgiske landslaget har vunnet fire Premier League-titler. Nå er han i ferd med å føre Burnley tilbake til Premier League i første forsøk som manager i England.

Roser Luton Town

– Laget er fysisk robust og har et imponerende press-spill. Luton Town overpresterer i forhold til ressursene klubben rår over. Det virker som den er veldrevet med en klar identitet.

– Jeg ville elske å se de store Premier League-klubbene komme hit på regelmessig basis. Vi har spilt tøffe bortekamper på steder som Swansea, Watford og Norwich, for å nevne noen. Vi har møtt en del fysiske lag, men på Kenilworth Road i Luton er det helt ekstremt. Engelsk fotball, understreker Kompany.

FORNØYD: Burnley-manager Vincent Kompany roser Luton Town og er stolt over at laget hans klarte å vinne på Kenilworth Road Stadium.

– Jeg vet hva som bor i sinnet til en Premier League-spiller. Å komme til Kenilworth Road i desember eller januar vil utvilsomt utfordre slike tankesett, mener belgieren.

Burnley har skaffet seg en pen luke på tabelltoppen som følge av flytende angrepsfotball, og viste sist lørdag at laget også er i stand til å kverne ut poeng på andre måter.

Fysisk

Spillerne i Championship vet at kampene er fysiske. De vet at at verdens beste liga er divisjonen over. Og at erfaringen fra å spille i denne divisjonen er unik i forhold til alle andre steder i verden. Den må bare nytes, for ellers blir man spist levende.

Ut i fra spill og sjanser var Burnley heldig som endte opp med alle poengene, samtidig som det understreker lagets evne til å prestere selv uten å dominere.

– Slike seirer er massive. Krevende kamp. Mange utfordringer. Ny utfordring etter hver duell og etter hver duell skal det kjempes om andreballen. Avgjørelser må tas hvert eneste sekund.

Ikke den beste kvaliteten på gressmatten, men det var en meget bra kamp på smalere bane med publikum tett innpå. Veldig tilfredsstillende for meg som manager å oppleve.

Jeg elsker at vi holdt nullen, jeg elsker duellene og jeg elsker å se spillerne gå av banen skadet for så å komme innpå igjen og kjempe videre. Dette var en kamp jeg skulle ønske å ha spilt selv, sier Kompany til lokalavisen Luton News.

TETT: Burnley måtte virkelig kjempe for seieren i Luton, der hjemmelaget var fullt på høyde med ligalederen. Her utviser Gabriel Osho spenst og fysikk.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 5

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!