Luton Town International

Luton Town-spillerne representerer 12 forskjellige nasjoner. Tre verdensdeler. Mangfold. Fargerikt fellesskap. Internasjonalt.

Vi har tatt for oss samtlige 33 Luton Town-spillere; inkludert inn- og utlånte. 15 av dem er helengelske. 18 er utenlandske, hvorav 10 av dem også har engelsk pass.

18 av dagens Luton Town-spillere har spilt med flagget på brystet, det være seg på aldersbestemte landslag og/eller A-landslaget.

Dan Potts har representert to nasjoner; USA og England. Hans far er amerikansk, så han ble tatt ut til å spille for U20-laget til USA i treningskamp mot Frankrike i 2011. Året etter representerte han England, der det ble landskamper på U18-, U19- og U20-nivå.

UNITED COLORS OF LUTON TOWN: Fargerikt og verdensomspennende. Luton er en multikulturell by. Luton Town FC er et internasjonalt fellesskap.

Selv om «bare» 15 Town-spillere er helengelske, så har hele 10 av utlendingene også engelsk pass. Sistnevnte er markert med (*) etter navnet i nedenforstående oversikt:

Sju Town-spillere kan skilte med A-landskamper for sine respektive nasjoner: Tom Lockyer (Wales), Admiral Muskwe (Zimbabwe), Marvelous Nakamba (Zimbabwe), Amari’i Bell (Jamaica), Pelly Ruddock Mpanzu (Kongo), Allan Campbell (Skottland) og Ethan Horvath (USA).

TEAM SPIRIT: Én for alle. Alle for én. Det er ingen superstjerner i Luton Town. Her før avspark borte mot Coventry City.

Championship er Europas 5. mest populære liga; rangert etter tilskuergjennomsnittet på kampene. Den nest ypperste engelske divisjonen er udiskutabelt blant de jevneste og mest uforutsigbare. Det er tett og jevnt i de aller fleste kampene, der forskjellen ofte utgjøres av evnen til å score på sjansene.

Nivået er naturlig nok ikke på høyde med Premier League, som var representert med 132 spillere i fjorårets verdensmesterskap i Qatar. 25 VM-spillere fra Championship vitner dog om kvalitet.

Sjekk ut hvilke Luton Town-spillere som har spilt landskamper!

Landskampoversikt:

ENGLAND
Reece Burke (U18,U19, U20)
Luke Freeman (U16, U17)
Henri Lansbury (U16, U17, U19, U21)
Carlton Morris (U19)
Dan Potts (U18, U19, U20) + USA U20
Cauley Woorow (U17, U20, U21)
Cody Drameh (U18, U20, U21)

WALES
Tom Lockyer (U21, Wales A)
Joe Taylor (U21)
Elliot Thorpe (U17, U19, U21)

IRLAND
Glen Rea (U21)
Louie Watson (U18, U21)

ZIMBABWE
Admiral Muskwe (U17, Zimbabwe A)
Marvelous Nakamba (Zimbabwe A)

JAMAICA
Amari’i Bell (Jamaica A)

KONGO
Pelly Ruddock Mpanzu (Kongo A)

SKOTTLAND
Allan Campbell (U21, Skottland A)

USA
Ethan Horvath (U20, U23, USA A)

Luton Town ligger midt på treet hva antall utenlandske spillere blant Championship-klubbene angår; ifølge nettstedet Transfermarkt. Her er imidlertid bare 12 av de 18 vi har inkludert i vår oversikt med. Av forskjellige årsaker (lån, nasjonalitet, etc.). Luton Towns historiske hovedrival fra nabofylket Hertforsdhire topper oversikten over antall utenlandske spillere.

Utenlandske spillere pr. klubb i Championship

Antall Klubb
24 Watford
18 Burnley, Preston North End
17 Norwich City, Reading
16 Hull City, Wigan Athletic
15 Queens Park Rangers, Cardiff City
14 Sheffield United, Rotherham United
12 Sunderland, Swansea City, Luton Town, Huddersfield Town
11 Birmingham City
10 Millwall, Blackpool, Bristol City
9 Stoke City, Coventry City
8 Middlesbrough, Blackburn Rovers, West Bromwich Albion


(Kilde: Transfermarkt)

FELLES FARGE: Når Town-spillerne ikler seg drakten er de alle oransje. Eller hvite, Eller blå. Forskjellig bakgrunn, opphav og alder – med felles mål om å prestere for prestere for The Hatters!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 7

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!