Innspurt til starten

Lørdag 12. august påbegynnes et nytt kapittel i Luton Town FCs historie, men først skal det spurtes til start!

Spillere er kommet og gått inn og ut av portene til Kenilworth Road Stadium, som selv har gjennomgått en liten forvandling denne sommeren.

Luton Town FC valgte tidlig å be om utsettelse av den første terminfestede kampen på hjemmebane (mot Burnley), for å unngå eventuell bot med tilsvarende forespørsel nærmere kampdatoen (19. august).

Kenilworth Road Stadiums Premier League-premiere finner derfor først sted fredag 1. september, med West Ham United som gjest.

Lørdag ligastarter Town på American Express Community Stadium i Brighton. Som underdog og outsider. Mot sist sesongs «Surprise Package».

Spillere inn og ut

The Hatters har vært akkurat like aktive på transfermarkedet som forventet, men aktiviteten er ikke over! Vi har grunn til å tro at en ny keeper og en ny spiss vil bli presentert denne uken. Aller senest før overgangsvinduet stenger 1. september.

To-tre spillere forventes også å bli sendt på utlån. Deriblant midtbanespillerne Admiral Muskwe og Louie Watson. Så har vi en keeper som er uønsket. Luton Town spilte Matt Macey på Molineux, der han briljerte. Planen om å sette ham på utstilling for potensielle kjøpere var genial, for etter forestillingen mot Wolverhampton Wanderers det være noen som viser interesse!

NYE OG KJENTE FJES: Chiedozie Ogbene er én av flere nye. Carlton Morris og Tom Lockyer godt kjente.

Tidenes største nedrykksfavoritt

Oddsen er imot oss. «Alle» forventer at det blir med den ene sesongen i Premier League. Ifølge Premier League-sponsor Skybet er det mer sannsynlig at Luton Town rykker ned enn at Manchester City forsvarer ligagullet!

Og du får 3,25 ganger innsatsen hvis debutanten også spiller i Premier League i 2024/25-sesongen.

Scenariet er satt. Intet nytt under solen. Vi har klatret fra Conference Premier til Premier League. For første gang på 15 år er ambisjonen om opprykk byttet ut med målet om overlevelse. Utgangspunktet er likevel det samme, for vi går til hver kamp med en plan om å vinne.

«Premier League, Who gives a fuck, We’re Luton Town and We’re staying up!»

Mick Harford sier at vi trenger minst 36 poeng for å holde plassen i Premier League. Vi ser ikke hvor poengene skal komme fra, men det har vi ikke gjort de foregående sesongene heller. Da var poengmålet langt høyere, men vi lyktes. Imot oddsen.

Og vi har som alltid full tillit til klubbledelsen, som vet hva den driver med.

Forvent at Luton Town har lavere andel av ballbesittelsen enn motstanderen i samtlige bortekamper. Også i nesten alle hjemmekampene. Samtidig som vi skaper scoringssjanser. Uttellingsprosenten blir avgjørende.

Som sist sesong, da Luton Town kun registrerte høyere ballbesittelsesprosent i 14 av 46 ligakamper. Vant bare fire av dem. Vant 19 av 32 kamper med lavest ballbesittelsesprosent…

Historisk håp

Historien gir håp. Vi er tidenes 51. deltaker i Premier League. De fire forgjengerne (Bournemouth, Brighton & Hove Albion, Huddersfield Town og Brentford) har alle overlevd debutsesongen.

Alle de tre nyopprykkede klubbene fra Championship forrige sesong (Fulham, Bournemouth og Nottingham Forest) spilte seg til fornyet Premier League-kontrakt sist sesong.

Halvparten (9/18) av alle Championship-playoffvinnerne har unngått å rykke ned fra Premier League sesongen etter.

I opprykkssesongen, som kulminerte med seieren på straffesparkkonkurranse mot Coventry i playoffinalen på Wembley i mai, noterte Luton Town 180 avslutninger på mål. Vi tillot motstanderne 130 avslutninger på eget mål. Utfall: 57 scoringer og 39 baklengs.

Unik statistikk mot de beste

Det er nesten for utrolig til å være sant, men likefullt et faktum:

Luton Town er ubeseiret på 18 hjemmekamper mot Manchester City og Arsenal; de to beste klubbene i Premier League 2022/23!

Vi har 10 på rad uten hjemmetap mot Arsenal og 8 på rad uten hjemmetap mot Manchester City.

Spilte sågar 0-0 borte mot Arsenal i treningskamp da The Gunners toppet Premier League-tabellen i desember 2022.

Mon tro om vi forlenger disse rekkene…

Borte bra, hjemme best

Mye har vært sagt og skrevet om at lille, utdaterte og intime Kenilworth Road Stadium skal være Luton Towns store fordel i kampen om overlevelse i Premier League.

Det retrospektive blikket til sist sesong tilsier ikke det, for vi sanket bare to flere hjemme- enn bortepoeng i Championship 2022/23.

Premier League har andre egenarter, som på hver sin måte taler for og imot Luton Town.

IMOT: Bedre motstanderlag med bedre enkeltspillere. Større motstanderklubber med kvalitativ og kvantitativ overlegenhet.

FOR: Uvant kummerlige forhold for verdensvante gjester. Motstandernes forventningspress om å vinne. Uvant lavt antall bortesupportere.

Les Premier Leagues offisielle forhåndsomtale av Luton Town foran helgens ligastart!

LTSCS på ballen

Luton Town Supporters’ Club of Scandinavia byr på hjemmesideinnhold gjennom hele sesongen. Se fram til Ole Trillhus’ grundige preview-artikler foran hver kamp! Den første publiseres før bortemøtet med Brighton & Hove Albion kommende lørdag.

Den prestisjefylte gratiskonkurransen for alle LTSCS-medlemmer, «Town-tipset», oppdateres med resultater, aktuell stilling og relevante artikler før og etter hver runde. De beste og ivrigste deltakerne premieres behørig!

PS! Fullstendig premieoversikt presenteres på hjemmesiden onsdag!

Vi jobber for å tilby eksklusive supporterartikler til alle LTSCS-medlemmene. Lanseringen finner sted i september, så følg med!

Tidenes første Premier League Fantasy med Luton Town-spillere betyr internkonkurranse i «LTSCS Fantasy».

Før ligastart byr vi på flere interessante nyheter og lesestoff. Innspurten er i gang!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 4.6 / 5. Antall vurderinger: 5

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!