Chelsea – Luton Town

Fredag kveld spiller Luton Town mot Chelsea på Stamford Bridge i London! Kampstart kl. 21:00 skandinavisk tid.

Chelsea FC

Chelsea ble stiftet 10.mars i 1905 på The Rising Sun Pub (nå The Butchers Hook), og ble valgt inn i The Football League samme år. London klubben ligger i bydelen Hammersmith & Fulham, sørvest i London.

Kallenavn

Chelsea, eller «The Blues», ble før kalt «The Pensioners» (til 1952) på grunn av sitt første emblem, som var en pensjonert soldat. De gamle britiske soldatene ble nemlig behandlet på sykehuset i Chelsea. Siden 1953 har Chelseas emblem bestått av en blå løve. Denne løven er bakgrunnen for Chelseas uoffisielle kallenavn «The Blue Lions», som er et slags sekundært kallenavn etter «The Blues». «The Blue Lions» er mest brukt muntlig blant Chelsea-fans, men noen supportergrupper innad i Chelsea har valgt å kalle seg nettopp «The Blue Lions». Hovedsakelig blir dette kallenavnet brukt for å skille Chelsea fra andre blåfargede klubber, ettersom «The Blues» er et kallenavn som blir brukt av flere klubber, som Birmingham City, Everton, Ipswich og andre.

Chelseas historie

Chelsea FC har alltid spilt på øverste og nest øverste nivå. Allikevel måtte klubbens supportere vente helt til 1950-tallet før de fikk se klubbens første trofe. Den tidligere Arsenal og England-spissen, Ted Drake, ble manager i 1952 og begynte å modernisere klubben. Han fjernet klubbens «Pensioners»-klubbmerke, gjorde tiltak i junioravdelingene, og satte opp nye treningsstrukturer. Det var Drake som var manager da Chelsea vant sitt første «major trophy», ligagullet i 1954-55.

The Blue Lions fortsatte å jakte trofeer, men ble ofte nummer to, før de også måtte en tur nedom nivå to i 1962/63 sesongen. Chelsea rykket rett opp igjen, og i 1965 kunne The Blues løfte trofe nummer to, da de vant ligacupen. I 1970 vant Chelsea FA-cupen, men først etter omkamp mot Leeds. Det var to harde kamper med mange harde taklinger, som også skapte et rivaliserende forhold mellom de to klubbene. Chelsea vant sitt første europacup-trofé ved å slå Real Madrid i UEFA-cupfinalen i 1971.

På slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet ble det igangsatt en ambisiøs oppgradering av Stamford Bridge, og det gikk utover den finansielle situasjonen til klubben. Stjernespillere ble solgt, og The Blue Lions rykket ned til nivå to. The Blues hadde også problemer med hooligans, og «Chelsea Headhunters» var blant de mest beryktede hooligans i England.

I 1982 ble Chelsea FC overtatt av finansmannen Ken Bates, som kjøpte klubben for ett pund. De sportslige resultatene lot vente på seg, og klubben var nær ved å rykke ned til nivå tre for første gang. I 1983 klarte manager John Neal å bygge opp et nytt lag til tross for den anstrengte økonomien. Londonklubben vant 2. divisjon i 1985, og rykket opp til øverste nivå. Laget rykket ned igjen i 1988, for så å rykke rett opp igjen neste sesong, og har spilt på øverste nivå siden 1989.

I 1994 møttes The Hatters og The Blues i FA-cupens semifinale på Wembley. Chelsea vant 2-0, hvor Erland Johnsen spilte i forsvaret til The Blues. Chelsea FC tapte FA-cupfinalen 0-4 for Manchester United.

Ruud Gullit overtok som spillende manager i 1996, og hentet blant annet store internasjonale navn til klubben. I 1997 vant Londonklubben FA-cupen, før Gullit ble erstattet av Gianluca Vialli i 1998. Med Vialli som manager vant laget både ligacupen og Cupvinnercupen i 1998. Med Claudio Ranieri som manager, vant Chelsea FC FA-cupen i 2000 og kom til kvartfinalen i Champions League i 2002. Chelsea kvalifiserte seg også til Champions League året etter.

På mange måter kan man dele historien til Chelsea i to, tiden før og etter 2003. I juni 2003 slet klubben økonomisk, og Ken Bates solgte klubben til den russiske oljemilliardæren Roman Abramovitsj for 140 millioner pund. Abramovitsj brukte ca. 800 millioner kroner på spillerkjøp, og foretok store endringer. Da Ranieri ikke klarte å etterkomme den nye eierens krav om trofeer, ble han erstattet av portugiseren José Mourinho, som året før hadde vunnet Champions League og den portugisiske ligaen med Porto.

Under Mourinho vant The Blues Premier League i 2005 og 2006, samt FA-cupen i 2007, mens Chelsea og Mourinho vant ligacupen i 2005 og 2007. Mourinho og Abramovitsj kom ikke overens, og de ble enige om at deres veier skulle skilles høsten 2007. Mourinhos siste kamp som manager for Londonklubben, var i Champions league mot Rosenborg, som også endte 1-1.

Daværende sportsdirektør Avram Grant ble ansatt som ny manager, og han tok Londonklubben til sin første Champions league-finale, som endte med tap for Manchester United. Grant ble sparket etter sesongen, og erstatteren Luiz Felipe Scolari var manager fra juli 2008 til februar 2009. Guus Hiddink tok over som manager ut sesongen, hvor The Blues også vant FA-cupen 2009.

Carlo Ancelotti ble ansatt som manager foran 2009/10 sesongen, og i Ancelottis første sesong som manager, vant Chelsea FC «The double». Londonklubben ble også det første laget i toppdivisjonen, siden 1963, som scoret over hundre mål på en sesong, da de endte på 103 scorede mål. Ancelotti fikk sparken 22. mai 2011 etter sesongens siste kamp som endte med 0-1 tap for Everton.

Etter at Ancelottio fikk sparken, ble André Villa-Boas ansatt som ny manager, men ble erstattet i mars 2012 av assistentmanageren Roberto Di Matteo. Di Matteo snudde negative resultater til positive resultater, og oppnådde en av de mest suksessrike sesongene i klubbens historie. Di Matteo manøvrerte klubben til sitt syvende FA-cup-trofé, og det fjerde i løpet av de siste seks sesongene, i tillegg til at han tok Chelsea FC til Champions league-finalen. I finalen møtte de Bayern München, hvor vinneren måtte kåres på straffesparkkonkurranse, ettersom det sto 1-1 etter ekstraomganger. Didier Drogba satte inn den avgjørende straffen i mål, og Chelsea FC vant champions league for første gang i klubbens historie.

Etter en serie svake resultater, fikk Roberto Di Matteo sparken som manager den 22. november 2012. Rafael Benitez overtok som midlertidig manager samme dag, og signerte kontrakt frem til sommeren. Med Benitez som manager, vant Londonklubben Europaligaen i 2013. Etter at kontrakten til Benitez gikk ut, ble José Mourinho ansatt som manager igjen, og med Mourinho som manager, vant Chelsea FC sitt 5. seriegull etter 2014/15 sesongen. Deretter tok Antonio Conte over som manager og sikret The Blue Lions ligatittelen etter 2016/17 sesongen, og nytt FA-Cupgull i 2018.

FA-cupgull var ikke godt nok, da Conte «kun» hadde ledet klubben til en femte plass i ligaen i 2018. Conte fikk sparken og ble erstattet av Maurizio Sarri. Sarri ledet Londonklubben til klubbens andre Europa League triumf, etter å ha vunnet finalen 4-1 mot Londonrival Arsenal. Sarri forlot Chelsea og overtok Juventus, og ble erstattet av Chelsea-legenden Frank Lampard. Lampard avsluttet sesongen 2019/20 med en fjerde plass i Premier League, samtidig som de tapte FA-cupfinalen 1-2 mot Arsenal.

25. januar 2021 fikk også Frank Lampard sparken i Chelsea FC, etter å ha kun vunnet 2 av de siste åtte ligakampene, samt at klubben lå beskjedent plassert som nummer ni på tabellen. Dermed ble 3-1 seieren over Luton Town i fjerde runde i FA-cupen i 2021, den siste kampen som Lampard ledet for denne gang. Lampard ble erstattet av Thomas Tuchel.

Tuchel klarte å snu en negativ trend, og Londonklubben avsluttet sesongen på en sterk fjerde plass. Ikke nok med det, men The Blues spilte seg også frem til sin andre FA-cupfinale på rad som de nok en gang tapte, og denne gang 0-1 for Leicester.

Den største triumfen i 2021 kom uansett 29. mai, da Chelsea spilte Champions League-finalen mot Manchester City. Chelsea vant finalen etter at Kai Havertz scoret kampens eneste mål i det 43. minutt.

Ettersom Chelsea vant Champions League-finalen, ble de også kvalifisert til å spille supercupfinalen hvor de møtte UEFA-cupmester Villarreal. Kampen endte 1-1 etter 120 spilte minutter, og kampen ble avgjort på straffespark som Chelsea FC til slutt vant 6-5.

Som vinner av den europeiske Champions League-finalen i 2021, skulle Chelsea representere Europa i VM for klubblag. Londonklubben kvalifiserte seg til finalen ved å slå ute det Saudi Arabiske laget Al-Hilal i semifinalen den 9.februar. I finalen, som ble spilt 12.februar, møtte de brasilianske Palmeiras, som de også vant 2-1 etter at de tok ledelsen ved Romelu Lukaku. Palmeiras utlignet til 1-1, før Kai Havertz igjen avgjorde en finale, da han i det 117. minutt i ekstra omgangene scoret det avgjørende målet.

I 2022, rett før The Blues møtte The Hatters i FA-cupen, tapte de sesongens ligacupfinale mot Liverpool. Kampen endte målløst etter 120 minutter, hvor Liverpool vant den påfølgende straffesparkkonkurransen 11-10. Dermed tapte The Blues alle de tre engelske cupfinalene de spilte i 2021 og 2022.

7. september 2022 fikk Tuchel sparken, og ble erstattet av Graham Potter som ble hentet fra Brighton & Hove Albion. Potter hadde hatt stor suksess med The Seagulls, og fått til gode resultater med relativt beskjedne midler. Når Tuchel fikk sparken, hadde han en seiersrate på 60 prosent, som er den fjerde høyeste til en Chelsea-manager.

Graham Potter hadde en vanskelig periode som Chelsea-manager, og fikk lite gode resultater og hadde en vinn-rate på svake 39%. Den 2. april, etter å ha tapt 0-2 for Aston Villa, var det også slutt for Potter. Spanjolen og Assistentmanageren Bruno Saltor, ledet klubben i en kamp, før Frank Lampard ledet klubben i de 11 siste kampene som gjensto av sesongen. Lampard avsluttet sesongen på 12. plass, som også er den laveste ligaplasseringen til Chelsea siden 1995/96-sesongen. 1.juli var det klart at Argentineren Mauricio Pochettino var ansatt som klubbens nye manager.

Totalt har Chelsea tatt imponerende 34 trofeer, hvor 19 av trofeene er «major trophys» (Ligamester seks ganger, FA-cupmester åtte ganger og ligacupmester fem ganger). Seks ganger har londonklubben klart «The double»: 1997-98 Ligacupen og Cupvinnercupen, 2004-05 Premier League og Ligacupen, 2006-07 FA-Cupen og Ligacupen, 2009-10 Premier League og FA-Cupen, 2011-12 Champions League og FA-Cupen, og til sist 2014-15 Premier League og Ligacupen.

Chelsea FC er den eneste klubben i verden som har vunnet både Champions League og Europaligaen i løpet av 365 dager. Chelsea FC er også den eneste engelske klubben som har vunnet de fire forskjellige europeiske turneringene, Champions League, Europaligaen, UEFA Super Cup, og den gamle «Cupvinnercupen» som ikke finnes lenger.

Stamford Bridge

Hjemmebanen til Chelsea FC er Stamford Bridge og ble offisielt åpnet den 28. april 1877. Stamford Bridge er dermed den eldste stadion i Premier League, som i dag har en kapasitet på 42 055 tilskuere. Tilskuerrekorden er på 82 905 tilskuere, og ble satt i en kamp mellom Chelsea FC og Arsenal i oktober 1935.

Rivalisering

Chelsea FC sin nærmeste nabo er Fulham, og regnes som Chelseas lokalrival. Likevel er det mange Chelsea-fans som ikke ser på Fulham som sine største rivaler, da Chelsea FC og Fulham i mange år har spilt i forskjellige divisjoner. En undersøkelse foretatt av Planetfootball.com i 2004, viser at mange Chelsea-fans ser på London-rivalene Arsenal og Tottenham som sine aller største rivaler. I mindre grad er også Manchester United rivaler, grunnet flere års kniving om ligagullet og andre trofeer. Queens Park Rangers er en annen klubb fra Vest-London, men anses ikke som store rivaler for Chelsea.

H2H

The Hatters og The Blues har møtt hverandre 45 ganger. 14 ganger har Luton Town vunnet, 19 ganger har Chelsea FC vunnet, mens 12 ganger har det endt uavgjort.

De tre siste møtene mellom The Hatters og The Blues, har vært møter i FA-cupen. I 1994 møttes lagene i semi-finalen på Wembley, som The Blues som nevnt vant 2-0, og som Erland Johnsen spilte i Londonklubbens forsvarsrekke.

I 2021 møttes lagene i FA-cupens fjerde runde, hvor The Blue Lions vant 3-1 etter at Chelseas Tammy Abraham scoret hat-trick. The Hatters Jordan Clark reduserte til 1-2 i det 30. minutt.

I 2022 møttes lagene i femte runde på Kenilworth Road, en kamp som The Blues vant 3-2. Reece Burke ga Town ledelsen etter to minutter, mens Harry Cornick ga Town ledelsen 2-1 rett før pause. The Blues utlignet til 2-2 etter 69 minutter, mens Romelu Lukaku avgjorde kampen i det 79. minutt.

Totalt har lagene møttes i syv oppgjør i FA-cupen, hvor Towns eneste FA-cup seier over The Blues kom i 1935 hvor The Hatters vant 2-0 i et returoppgjør på Kenilworth Road. Første kamp endte 1-1 på Stamford Bridge.

Siste ligaoppgjør mellom The Hatters og The Blues ble spilt i romjula 1991 på Kenilworth Road, hvor The Hatters vant League Division One kampen 2-0. Også sesongen før (1990) ble hjemmekampen i ligaen spilt på Kenilworth Road i romjulen, og igjen ble det 2-0 seier til The Hatters. Siste Chelseaseier på Kenilworth Road kom i romjulen før det (1989), hvor The Blues vant 3-0. Om ikke det var nok, møttes også lagene til romjulsfotball og nyttårsfotball på Kenilworth Road i 1988 (1.januar) og i 1987 (3.januar). Kampen i 1988 endte med 3-0 seier til The Hatters, mens kampen i 1987 endte med 1-0 seier til The Hatters.

FA-cupseieren i 2022 er den andre seieren til Chelsea FC på Kenilworth Road siden 1962. Etter 1962 har The Blues besøkt Kenilworth Road 14 ganger, hvor The Hatters har vunnet syv av kampene, mens lagene har delt poengene ved fem anledninger. Chelsea FC vant også en ligakamp i 1989, hvor de vant 3-0. Totalt har The Blue Lions besøkt Kenilworth Road 20 ganger, hvor det har endt med hjemmeseier ni ganger. Seks ganger har det endt uavgjort, mens bortelaget har vunnet fem ganger.

The Hatters har besøkt Stamford bridge 24 ganger, hvor hjemmelaget har vunnet 13 ganger. Fem ganger har det endt uavgjort, mens det fem ganger har endt med seier til klubben fra Bedfordshire. Siste seier til The Hatters på Stamford Bridge kom i Full Members’ Cup, en cup som eksisterte i England mellom 1987 til 1992. Siste ligaseier på Stamford Bridge kom i 1986 hvor Luton Town vant 3-1. Lutons mål ble scoret av Mika Newell (2) og Brian Stein.

Chelseas form

Chelsea FC sesongdebuterte på Stamford Bridge mot Liverpool FC, hvor gjestene fra Merseyside tok ledelsen. Axel Disasi utlignet til 1-1 noen minutter før pause, som også ble sluttresultatet.

På søndag besøkte The Blues West Ham United på London Stadium, og havnet tidlig under 0-1. Carney Chukwuemeka utlignet til 1-1 etter 28 minutter, før West Ham gikk opp til 2-1 i det 53. minutt. I kampens siste minutt fikk West Ham tildelt straffe, som de også scoret på, som gjorde at Chelsea FC tilslutt tapte 1-3.

Med sitt ene poeng ligger Chelsea FC på 15. plass før fredagens oppgjør.

Lutons Towns form

Luton fikk en tøff start mot Brighton & Hove Albion, i hvert fall resultatmessig. The Seagulls var ganske så overlegne i banespillet, selv om The Hatters også hadde sine muligheter. Carlton Morris reduserte til 1-2 i det 81. minutt, og tente et håp om poeng ved å score The Hatters første mål i Premier League noensinne. Dessverre klarte ikke Luton å sette inn et siste trykk, og The Seagulls scoret enda to mål, slik at sluttresultatet ble 1-4.

The Hatters ligger på 17. plass før fredagens oppgjør, et poeng bak Chelsea FC, og med et mål dårligere målforskjell enn The Blues.

Skandinaver i Chelsea

Nordmenn:

Tre nordmenn har spilt for The Blues, og den første som spilte i den blå drakten var Erland Johnsen. Johnsen ble kjøpt fra Bayern München i 1989, og fikk til sammen 136 kamper på Stamford Bridge før han gikk til Rosenborg i 1997. Johnsen scoret et mål og ble kåret til årets spiller i klubben i 1995. Frode Grodås ble hentet fra Lillestrøm av Ruud Gullit i september 1996. Grodås fikk 21 kamper for Chelsea FC, før han i januar 1998 gikk til Tottenham. Grodås sto i mål for Chelsea når de på selveste 17.mai i 1997 vant FA-Cupen. Sommeren 1997 ble Tore Andre Flo solgt til Londonklubben for en billig penge fra Brann. Flo fikk 163 kamper for The Blue Lions, hvor han scoret 50 mål, før han ble solgt til Glasgow Rangers i 2000.

Dansker:

Nils Middelbo var i Chelsea FC fra 1913 til 1922, men som amatør. Middelbo hevet sin lønn i en bank i London, men, som den første spilleren uten britisk bakgrunn i klubben, spilte han 175 kamper og scoret et mål for The Blues. Forsvarsspilleren Jakob Kjeldberg var i klubben fra 1993 til 1996 og spilte 52 kamper for Chelsea FC. Brian Laudrup var en liten tur i Chelsea i 1998, men fant seg ikke til rette. Det ble med syv kamper og et mål, og dette målet ble scoret mot FC København, som han samme år også ble solgt til. Forøvrig en veldig lite populær overgang for den tidligere Brøndbye spilleren. Som en del av en byttehandel med Brian Laudrup, ble Bjarne Goldbæk hentet fra København. Midtbanespilleren fikk 29 kamper i perioden 1998 til 2000 og scoret fem mål i sitt opphold på Stamford Bridge. Jes Høgh spilte ni kamper for London klubben i perioden 1999 til 2001. Høgh var stort sett reserve for forsvarsduoen Marcel Desailly og Frank LeBouf og en ankelskade i 2001 satte en stopper for hans videre karriere. I perioden 2000 til 2004 spilte Jesper Grønkjær for The Blues. Grønkjær spilte 88 kamper og scoret syv mål. Andreas Christensen har vært i Chelsea i perioden 2012 til 2022. Christensen var først knyttet til ungdomsakademiet, før han i 2014 gjorde sin profesjonelle debut. I 2015 til 2017 ble Christensen lånt ut til Borussia Mönchengladbach, før han igjen spilte for The Blues. Til sammen har forsvarsspilleren spilt 93 kamper for Londonklubben, før han sommeren 2022 signerte for Barcelona. I tillegg har Per Weirauch og Morten Nielsen tilbrakt ungdomsårene i Chelsea.

Svensker i Chelsea:

Det har vært vanskelig å finne noe informasjon om svenske fotballspillere i Chelsea, men disse har jeg funnet.

Magnus Hedman, hadde egentlig lagt opp som profesjonell fotballspiller i 2005, men gjorde comeback og ble hentet til Chelsea i 2006 og var tiltenkt rollen som tredjekeeper. Slik ble det også, og etter endt sesong ble Hedman løst fra sine plikter i Chelsea FC. Marko Mitrovic var i klubben fra 2008 til 2012. I perioden 2008 til 2011 var han knyttet til ungdomsakademiet, mens han også fikk en sesong som profesjonell 2011/12 sesongen. Det ble ingen offisielle kamper for The Blues. Joseph Colley hadde sin ungdomstid i Chelsea i perioden 2015 til 2019. Han fikk ingen profesjonell kontrakt i Chelsea, og gikk videre til serie B klubben Chievo.

Friendly faces

Jeg har ikke full oversikt over spillere som har spilt for både Luton og Chelsea, men noen har det vært. I perioden 1983 til 1992 spilte Kerry Dixon 335 kamper for Chelsea, hvor han scoret 147 mål i samme periode. I perioden 1993 til 1995 spilte Dixon 75 kamper for Luton og scoret 19 mål. Dixon spilte hele semi- finalen mot Chelsea i 1994.

Lutonlegenden Mick Harford ble solgt fra Luton til Chelsea i august 1992 for 300 000 pund.  Det ble med litt under en sesong i Chelsea, hvor han spilte 28 kamper og scoret ni mål, før han ble solgt til Sunderland i mars 1993. Harford hadde to perioder i Luton, hvor den første perioden var ifra 1984 til 1990 hvor Harford spilte 139 kamper og scoret 57 mål. Den andre perioden var ifra 1991 til 1992 hvor han spilte 29 kamper og scoret tolv mål, før han som nevnt ble solgt til Chelsea.

Harford var også høyaktuell for Manchester United, og sir Alex Ferguson har uttalt at han har angret veldig på at han ikke kjøpte Harford. Manchester United var nær å vinne tittelen i 1992, men mangel på mål i andre halvdel av sesongen, kostet dem tittelen. Ferguson har uttalt at han tror at nettopp Harford hadde kunne gjort en positiv forskjell i kampen om ligatittelen.

Ross Barkley må selvfølgelig også nevnes, nysigneringen som i sommer ble Luton Town spiller. Den tidligere landslagsspilleren med 33 kamper for England, spilte i Chelsea i perioden 2018 til 2022, hvor han fikk 58 kamper for Londonklubben og scoret fem mål. I 2020/21 sesongen ble han lånt ut til Aston Villa, hvor han spilte 24 kamper og scoret tre mål for Birminghamklubben.

Utover det har Paul Elliott, Mal Donaghy, Peter Nicholas, Paul Hughes, Roy Wegerle, Mark Stein, Izzy Brown, Paul Furlong, Jay DaSilva, Cameron McGeehan og Sam Parkin hatt en tilknytning til både Luton Town og Chelsea FC.

Nice to know, need to know

Frank Lampard, som ledet Chelsea i FA-cupoppgjøret mot The Hatters i 2021, er den andre manageren på få år som har fått sparken dagen derpå etter å spilt FA-cup kamp mot The Hatters. Den forrige manageren som fikk sparken etter å ha møtt Luton i FA-cupen, var Ståle Solbakken som fikk sparken etter å ha tapt 0-1 for Luton Town i tredje runde på Kenilworth Road den 5.januar i 2013.

Som nevnt i tidligere previews har Luton Town hatt store problemer med å vinne bortekamper innenfor Londons bygrense. Av de 65 siste bortekampene som The Hatters har spilt innenfor Londons bygrense på de to øverste liganivåene, har kun fem av disse kampene endt med Luton Town seier. Sist The Hatters spilte i London, var den 7. april i våres. Town møtte Millwall på deres hjemmebane, i en Kamp som endte målløst. Sist The Hatters vant i London, var mot QPR i romjulen i fjor. To mål av Carlton Morris, et mål av Alfie Doughty og clean sheet for Ethan Horvath, sørget for en sjelden seier over QPR.

On this date

Sist Luton Town spilte kamp den 25. august, var i 2018, hvor The Hatters møte Shrewsbury Town i en League One kamp på Kenilworth Road. Town vant 3-2 etter scoringer av Jorge Grant, Jack Stacey og Elliot Lee.

Sist Luton Town spilte kamp den 25. august på øverste nivå, var i 1990. The Hatters tok imot Crystal Palace på Kenilworth Road, hvor Iain Dowie scoret The Hatters sitt mål I en kamp som endte 1-1.

Skader, suspensjoner, overganger og lån

Før publisering av denne artikkelen, har det ennå ikke blitt publisert noen pressekonferanse på Luton Towns hjemmesider. Det er derfor vanskelig å si helt eksakt hvordan skadesituasjonen er i stallen til The Hatters. Vi vet at Dan Potts og Jordan Clark er langtidsskadde, og at Gabe Osho og Reece Burke skadet seg tidlig i sesongoppkjøringen. Derimot har Rob Edvards meddelt at Reece Burke er skadefri, og at han er i såpass bra form at han kan tas med i «bruttotroppen» som drar til Stamford Briidge. Dette er gode nyheter, da det begynner å bli ganske tynt med alternativer i forsvaret til The Hatters.

Forrige torsdag ble det klart at The Hatters hadde signert den nederlandske keeperveteranen Tim Krul. Krul, som har 222 kamper i Premier League, ble hentet fra Norwich City.

Spissen og unggutten Aribim Pepple, ble denne uken lånt ut til National League-laget Bromley. Pepple ble i fjor lånt ut til Grimsby Town, men slet med å finne seg til rette i League Two-klubben, og fikk lite spilletid.

På torsdag ble det også klart at Luke Freeman ble løst fra sin kontrakt i Luton. 31-åringen ble signert av Nathan Jones forrige sommer og fikk 26 kamper for The hatters, samt at han scoret to mål.

Toppscorerne

For The Hatters er det kun Carlton Morris som har scoret mål, mens det for Chelsea FC er Axel Disasi og Carney Chukwuemeka som har scoret sesongens to mål.

Hvordan og når kommer målene

Et av Chelseas mål er scoret i open play, mens det andre målet er scoret på dødball. Begge Chelseas mål er scoret i første omgang.

Lutons mål ble scoret på straffe.

Town tipset

Tor Erik Hadland var den eneste som tippet korrekt resultat når Luton Town besøkte Brighton & Hove Albion, og leder dermed Town tipset med sine 5 poeng. 18 stykker tippet at Luton ville tape og fikk dermed tre poeng.

Det er fortsatt mulig å delta i Town tipset, men da må du først registrere deg og legge inn ditt tips før fredagens kamp som har avspark kl 2100 skandinavisk tid.

Kort fortalt går konkurransen ut på å tippe utfallet av samtlige Luton Town-kamper gjennom sesongen

Luton Town har fått tildelt en borteseksjon på Stamford Bridge hvor det er plass til 3054 tilskuere. Alle disse billettene er solgt. Kampen sendes som vanlig på VIAPLAY plattformen, og sendingen fra studio starter kl 2015 i Norge. Kampstart er kl 2100, og ved siden av å streame kampen fra VIAPLAY plattformen, kan også kampen ses på TV kanalen Vsport Premier League. Om du ikke kan se kampen live, kan radiostreamen med Simon Pitts streames fra Hatters Player.