Slaget på Stamford Bridge

Etter åpningssjokket i Brighton venter slaget på Stamford Bridge. Utfordringene står i kø for Rob Edwards’ utvalgte!

Vi har ikke vunnet borte mot Chelsea siden 1986. De ti årene før det vant Luton Town regelmessig mot londonklubben, hjemme såvel som på bortebane. Så kom Premier League. Deretter oljepengene.

I påvente av Premier League-premieren på Kenilworth Road Stadium, må vi ta utfordringene som kommer. Selv om Chelsea opplevde en uvanlig svak sesong i 2022/23 – og har skuffet stort i begge kampene til nå – så er klubben mektig og massiv. Tidenes tredje beste i Premier League-historien, med fem titler.

Å starte med to bortekamper på rad som nyopprykket, nykomponert og helt fersk på dette nivået er et skikkelig handicap.

Jeg antar at vi taper i Vest-London, men øyner samtidig tro og håp. For det er bare en uke til vi deltar på like vilkår som konkurrentene. Å starte med to bortekamper på rad som nyopprykket, nykomponert og helt fersk på dette nivået er et skikkelig handicap.

De fleste av oss har applaudert spillersigneringene etter opprykket fra Championship. Så får vi et kraftig slag i trynet allerede i første kamp. Tenker at dette går ad undas. Ja; jeg også!

Men: Jeg vet at det finnes noe helt spesielt innenfor stadionmurene i Maple Road (stadionets gateadresse). Menneskene. Samholdet. Troen. Måten denne sammensveisede storfamilien takler utfordringer på.

Luton Town Football Club er hellig overbevist om at den spiller i Premier League også i 2024/25-sesongen. Det hersker ikke et snev av tvil blant ledere, spillere og ansatte.

Samtidig er det berettiget å spørre seg om endringene i spillerstallen er for store. Hvorvidt de som spilte klubben opp faktisk får sjansen til å spille den videre i samme divisjon.

Når det er sagt, så er antall spillere inn og ut på samme nivå som foregående sesonger. Og det blir flere før overgangsvinduet stenger!

Perspektivet

Vi ble overkjørt av et meget godt hjemmelag i ligaåpningen. Da Brighton & Hove Albion fulgte opp med 4-1-seier også borte mot Wolverhampton Wanderers, satte det tapet vårt i perspektiv. Et relativitetsfaktum som styrker selvtilliten.

Det er på ingen måte så matematisk at Luton Town tar poeng mot Chelsea (som ennå ikke har vunnet!), men en indikasjon på at det kan bli kamp mellom mange om å unngå de tre siste tabellplasseringene.

Så avhenger alt av at vi selv plukker tilstrekkelig antall poeng til å gå seirende ut av den forventede kampen.

Jeg sier ikke at vi kommer til å tapte 1-4 på Stamford Bridge, men det er noe ved akkurat det resultatet. Vi tapte 1-4 i Premier League-premieren og vi tapte 1-4 sist vi møtte Chelsea på bortebane i den gamle toppdivisjonen.

Jeg så begge kampene. Stakk fra Stamford Bridge i skuffelse kvarteret før slutt i 1991, for å komme tidligere fram til Guns’n’Roses-konsert på Wembley. På AMEX Stadium levde poenghåpet til kvarteret gjensto og jeg ble sittende til siste slutt.

Kamptroppen

Egentlig bryr jeg meg svært lite om lagoppstillingen til Luton Town. Jeg holder med klubben og laget. Sistnevnte er det managertrioen som velger. Rob Edwards & Co. har min fulle tillit så lenge de har styrets tillit.

Med så mange nye å velge blant må jeg likevel erkjenne en følelse av spenning foran laguttaket. Har sågar ønsker og antakelser!

  • Jeg håper Jacob Brown starter på topp sammen med Carlton Morris
  • Jeg håper Alfie Doughty får spille fra start
  • Jeg tror ikke Pelly Ruddock Mpanzu får spille fra start
  • Jeg er spent på hvorvidt Allan Campbell får starte istedenfor Marvelous Nakamba
  • Jeg er også spent på hvem av James Shea og Tim Krul som får den andre keeperplassen
  • Jeg gleder meg til å se Ryan Giles og ser ikke bort fra at Tom Lockyer scorer
  • Jeg ser ikke bort fra at Ross Barkley blir trukket opp av hatten på sin tidligere hjemmebane

Kampbildet? Det sier seg selv! Chelsea kommer til å eie ballen, uten å være like stormende i angrep som Brighton & Hove Albion. Forvent langt flere trekk og pasninger på egen halvdel og i den midtre tredelen. Ballbesittelsesprosenter på anslagsvis 68 – 32.

Tenke seg til om sistnevnte skulle bli jokeren på Stamford Bridge, som han forlot for bare et knapt år siden…

Kampbildet? Det sier seg selv! Chelsea kommer til å eie ballen, uten å være like stormende i angrep som Brighton & Hove Albion. Forvent flere trekk og pasninger på egen halvdel og i den midtre tredelen. Ballbesittelsesprosenter på anslagsvis 68 – 32.

Flest avslutninger fra hjemmelaget, men jevnere fordeling av antall avslutninger på mål.

Egentlig et helt meningsløst forsøk på forhåndsanalysering, men kanskje også litt lesverdig?

Avspark kl. 21:00 skandinavisk tid på stillingen 0-0 med 11 spillere på hvert lag!

FOTNOTE: Det historiske Slaget ved Stamford Bridge har ingenting med fotballstadionet til Chelsea å gjøre. Ei heller London. Krigsslaget som fant sted i 1066 foregikk i Yorkshire.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 7

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!