Statistiske spissfindigheter

Luton Town er på 9. plass med 16 poeng etter sesongens 11 første ligakamper. Tre plasser høyere enn sist sesong. To poeng flere. Med den tredje laveste ballbesittelsen i Championship.

The Hatters har ennå ikke vunnet en kamp med mer ballbesittelse enn motstanderen. Skjønt, Nathan Jones mannskap har bare opplevd å ha den høyeste prosenten i fire av sine 12 kamper – ligacupmøtet med Newport County inkludert.

Gjennomsnittlig ballbesittelse i lagets fire ligaseirer er 32,5 prosent.

Luton Town-laget er selve beviset på at det er hva man gjør med ballen som betyr noe. Ikke hvor ofte/lenge man har den i sin besittelse.

I 10 av 12 kamper har The Hatters notert seg for flere avslutninger på mål enn motstanderen. Fredag kveld hadde Hull City ballen i 70 prosent av spilletiden – uten å notere seg for en eneste avslutning på mål. Luton Town hadde fem og vant 2-0.

Kun Birmingham City (40,7 %) og overraskelseslaget Reading (40,8 %) har lavere hatt lavere ballbesittelse enn Luton Town (41,3 %) til nå. Nedrykkstippede The Blues har sanket 13 poeng og er uten tap på sine fire siste, mens The Royals ligger på 3. plass med 21 poeng!

Luton Towns suksessformel i kampen mot sine mer pengesterke rivaler i Championship er basert på samhold, innsats og pressende forsvarsspill som resulterer i scoringssjanser. Med unge spillere på vei opp eller rutinerte «over the top». Ispedd blandingskrydder.

Visste du at…

…kun tre klubber har sluppet inn færre enn Luton Towns 11?
(Sheffield United, Norwich City og Preston North End)
…kun to klubber har vunnet flere hodedueller enn Luton Towns 23,2 pr. kamp?
(Millwall og Wigan Athletic)
…kun to klubber har fått bedre betalt for ballbesitten (16p/41,3 %) enn Luton Town?
(Reading og Sheffield United)

HULL CITY – LUTON: Ballbesittelse: 70-30. Avslutninger på mål: 0-5. Resultat: 0-2.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 3

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!