Stadion-status

Luton Town forbereder seg til Premier League-debut parallelt med oppgradering av eksisterende og oppføring av nytt stadion.

Klokken tikker i Bedfordshire. Raskt. Timeglasset renner ut 12. august. I god tid før da skal Kenilworth Road Stadium være klart til kamp, dersom Town utnevnes som hjemmelag i ligaåpningen.

Bobbers Stand er under renovering. Arbeidet ble påbegynt tirsdag sist uke. Klubbdirektør Gary Sweet sier tidsskjemaet skal holdes. Rekrutteringssjef Mick Harford har uttalt at Luton Town kan måtte spille de første Premier League-kampene i 2023/24-sesongen på bortebane.

Time will show, som de sier i England.

POWER COURT STADIUM: Prisbelønt arkitektonisk design. (Illustrasjon: 2020 Developments/AndArchitects)

Kommende sesongs ligaprogram offentliggjøres torsdag 15. juni kl. 10:00.

Luton Town FC har allerede offentliggjort de reviderte planene for sitt nye fotballstadion ved Power Court i sentrum av byen:

  • Den reviderte plansøknaden leveres bystyret før ligaåpningen i august
  • Det nye stadionet i sentrum av byen skal være ferdigstilt i 2026
  • Det nye stadionet skal preges av Kenilworth Road-karakteristikker
  • Den initielle tilskuerkapasiteten skal omfatte 19 500 plasser
  • En tredel av plassene er tiltenkt såkalt «Safe Standing»
  • I fase 2 er det tatt høyde for utvidelse av kapasiteten med 4000 plasser
  • Foruten fotballstadionet inngår følgende på byggeplassens 80 000 kvadratmeter:
  • Leiligheter, serveringssteder, handelsområde og diverse fritidsaktiviteter
  • Grunnarbeidene er planlagt igangsatt i 2023

Det er forventet at arbeidene med å realisere byggeprosjektet vil ta 24 til 30 måneder.

POWER COURT STADIUM: Kenilworth Roads atmosfære og intimitet skal implementeres. (Illustrasjon: 2020 Developments/AndArchitects)

Luton Town-direktør Gary Sweet forteller at klubben har utarbeidet stadiondesignet til minste detalj. I særegenhet det omfattende arbeidet med å implementere de grunnleggende karakteristikkene som gjør Kenilworth Road Stadium så atmosfærisk, intimt og spesielt for klubben.

– Sist sesong, kanskje mer enn noen annen, har understreket det utrolige forholdet vi alle har til «The Kenny». Det har vært drivkraften  bak vårt arbeid med designutviklingen, sier Gary Sweet til BBC.

– Det er et særdeles omfattende prosjekt, men hovedmålet har alltid vært å opprettholde den arkitektoniske kvaliteten og realisere et stadion som representerer de essensielle og unike karaktertrekkene vi alle er vant med – samtidig som det skal være tidsriktig og klart for Premier League-scenen, understreker direktøren.

PS! Visste du at Luton Town blir tidenes 51. deltaker i Premier League?

Klubben er i samtaler med bystyret (Luton Council) og de største aksjonærene, samt miljøetaten og det uavhengige, men samtidig statlig sponsede organet «Historic England» for å forankre stadionutformingen.

NB! Power Court-stadionplanene ble kunngjort da Luton Town var en League Two-klubb. Da med plan om ferdigstillelse i 2024. Viruspandemien, Brexit og økonomiske nedgangstider har skapt skjær i sjøen, men den kommende lukrative deltakelsen i Premier League bidrar til å besørge fullfinansieringen.

Michael Moran er prosjektleder for det nye stadionet på Power Court-tomten. Den ligger mellom togstasjonen og det sentrumsokkuperende kjøpesenteret The Mall.

– Vi er i kontinuerlig dialog med entreprenørene om sluttføringen av spesifikke konstruksjonsdetaljer, men målet for fullførelse er 2026; uavhengig av hvilken divisjon klubben befinner seg i, forsikrer han.

POWER COURT STADIUM: Initiell tilskuerkapasitet på 19 500, med mulig utvidelse til 23 500. (Illustrasjon: 2020 Developments/AndArchitects)

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 4.9 / 5. Antall vurderinger: 7

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!