Ikke bare Pelly…!

Pelly Ruddock Mpanzu har vært med helt fra Conference Premier. 13 til har fortid fra såkalt «Non-League-fotball»!

«Non-League» er dessverre et misvisende begrep, men i konservative England brukes det fortsatt i betydningen av divisjonene under Premier League eller English Football League (EFL).

Lokalavisen Luton News/Luton Today har publisert en artikkel om de mange Luton Town-spillerne med fortid i lavere divisjoner. Under de fire øverste.

Luton Town FCs reise er fabelaktig. Pellys prestasjon er verdenshistorisk. Så har vi den eventyrlige utviklingen til ytterligere 13 som har fått sine drøm om å bli Premier League-spiller oppfylt!

Fra «Non-League» til Premier League:


Begynte i Fulham som 9-åring. Lånt ut til Slough Town og Bognor Regis Town som seniorspiller. Så til Cheltenham Town i januar 2018. Senere samme år til Swindon Town (2018) og fra januar 2019 til Stevenage. Frigitt av Fulham etter 2018/19-sesongen, da han signerte for Walsall, der Elijah Anuoluwapo Oluwaferanmi Oluwatomi Oluwalana Ayomikulehin Adebayo (!) scoret 18 ganger på 55 kamper. Signerte for The Hatters 1. februar 2021.


Startet fotballkarrieren i Arsenal. Spilte tre kamper for Needham Market etter å ha blitt frigitt. Så ble det 36 opptredener for Ryman League Premier Division-klubben Harrow Borough i 2013. Ny proffkarriere i Wimbledon fra juli 2014 til juli 2017, da han ble hentet til Luton Town og har vært med på tre opprykk.


Aldersbestemt fotball i Bristol Rovers, der han kjempet seg til A-laget. Var med på nedrykket til National League i 2014 – og opprykket sesongen etter da The Pirates vant playoffinalen med 5-3-seier på straffesparkkonkurranse mot Grimsby Town. Overgang til Charlton Athletic i juni 2019, for så å signere for Luton Town året etter. 14 landskamper for Wales.


Ble lånt ut fra Charlton Athleatic til Kingstonian i Bostik Premier Division i 2018, der han deburerte med to scoringer i 7-0-seieren mot Harlow Town. Fire nettkjenninger på 13 kamper, før fem scoringsløse utlånskamper for Bromley i National League. 30 kamper for Charlton etter returen. Avslo ny kontrakt etter nedrykket fra Championship i sesongens siste kamp. Kun 11 kamper som innbytter for Stoke City, der han slet med skader. Én scoring på ni kamper under låneoppholdet i Cardiff City før overgangen til Kenilworth Road i juni 2022


Hadde låneopphold i National League-klubbene Maidenhead United, Aldershot Town og Yeovil Town som Reading-spiller. Nytt låneopphold i Yeovil (4 scoringer) etter overgangen til Luton Town i 2020. Viktig bidragsyter i Towns opprykkssesong med viktige scoringer mot Watford og Sunderland.


Tegnet sin første proffkontrakt med Barnsley. Låneopphold i Chesterfield og Scunthorpe før det ble 16 kamper for Hyde som rykket ned fra National League i februar 2014. Spilte i 0-1-tapet mot Luton Town og noterte seg for sin første profesjonelle scoring i 2-2-kampen mot Aldershot, før han vendte tilbake til Oakwell. Var i Shrewsbury Town og Accrington Stanley før overgangen til The Hatters i august 2020.


Cambridge United-produkt som tilbrakte fem sesonger i Conference Premier, for så å bli hentet til Barnsley i juli 2014. Returnerte til The U’s i League Two året etter. Luton Town-spiller siden august 2017. Scoret i playoffinale-straffesparkkonkurransen på Wembley og er nå blitt tilbudt ny kontrakt på Kenilworth Road.


Seniordebuterte som Boreham Wood-spiller i Conference South, før han ble hentet til West Ham United i Premier League. Rett etter førstelagsdebuten, i ligacupen, gikk han på lån til Luton i desember 2013. Debuterte i FA Trophy, signerte permanent måneden etter og spilte 21 av kampene i Luton Towns tittelvinnende sesong i Conference Premier. Historisk i form av å være den eneste spilleren som har klatret fra Non-League til Premier League med samme klubb.


Akademi-spiller i Luton Town da klubben spilte i Conference Premier. Town-debuterte på A-laget som 16-åring mot Welling United i FA Trophy i desember 2010. Ytterligere én kamp i samme turnering før Fulham fanget opp talentet. Returnerte til Kenilworth Road i sommeren 2022 etter opphold i Southend United, Burton Albion, Bristol City og Barnsley.


Startet i Atletico Madrid. Faren flyttet familien til England da Carlos var 13 år. Spilte på nivå 10 for West Didsbury & Chorlton. Morecambe ga spanjolen proffkontrakt i 2018. Han imponerte stort og fanget Luton Towns interesse sommeren 2021. Ble kjøpt for en ikke-offentliggjort sum. Var på utlån i Fleetwood Town i League One den gagne sesongen.


Etter å ha tegnet proffkontrakt med Birmingham City ble han lånt ut til Conference Premier-klubben Nuneaton Borough i 2013/14-sesongen. Spilte 19 kamper, for så å gå på lån til Kidderminster Harriers i samme divisjon andre halvdel av sesongen. 10 kamper. 2 scoringer. Én av dem mot Cambridge, som sikret Luton Town ligagullet. Låneopphold i Mansfield Town, Swindon Town og Gillingham før permanente opphold i Fleetwood Town og Blackburn Rovers. Signerte for Luton i juni 2021.


Akademispiller hos Barnsley fra 2013. Første smak av seniorfotball i Conference North-klubben Stalybridge Celtic fra januar 2016. Fikk sin førstelagsdebut for The Tykes påfølgende sesong. Ble hentet til Kenilworth Road i januar 2023, men har fortsatt til gode å opptre for førstelaget.


Shrewsbury Town hans første klubb. Utlånt til Halesowen Town i 2017. Deretter til National League North-klubben Telford United. Lånespiller også i Ashton United, Telford United (igjen) og Curzon Ashton, for så å signere kontrakt med Scunthorpe United i League Two. Så tilbake til National League, der Grimsby Town signerte ham i juni 2021. Scoret i playoffinaleseieren mot Solihull Moors i 2022. I august 2022 ble han kjøpt av Luton Town, som lånte ham ut tilbake til The Mariners gjennom 2022/23-sesongen.


A-lagsspiller i National League-klubben King’s Lynn Town, der han etter én kamp ble sendt på utlån til Eastern Counties League Premier Division-klubben Wroxham foran 2021/22-sesongstarten. Hentet tilbake til Town etter 21 scoringer på 13 kamper. Ble straks solgt til Championship-klubben Peterborough United, i november 2021. Signerte for Luton Town på Deadline Day i januar 2023. Den walisiske U21-landslagsspilleren holdt hodet kaldt og scoret fra krittmerket for The Hatters på Wembley.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 6

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!