Sceneskifte på topp?

Vi fikk bank i Brighton. Vertskapet hjertelig utenfor banen. Ubarmhjertig på. Nå gjelder det å lære fort!

Hele byen står bak fotballklubben, som har som mål å overleve debutsesongen i Premier League. Møtet med realiteten var brutal.

Brighton & Hove Albion påbegynte sin sjuende strake sesong i Premier League, der den er blitt et etablert medlem. 6. plass sist sesong. Premiert med UEFA Europa League-deltakelse.

Helsvart resultat, klasseforskjell og forhåpentligvis lærerikt for Luton Town – som fikk en leksjon det går an å lære mye av!

Vi kom til kampen still av selvtillit etter vårens playoffseier mot Coventry; styrket i troen med mange nyervervelser og alle intakt fra sist sesong.

Ja, jeg skal komme til poenget! Som er flere, men som tittelen indikerer tror jeg der duket for sceneskifte i angrepsrekken.

Geniale Giles

Grunnlaget er riktignok veldig tynt, men det korte inntrykket av Jacob Browns innhopp-prestasjon gjør at jeg tillater meg å mene at han er et sterkere angrepsvåpen enn Elijah Adebayo. Raskere, mer distinkt og mer målrettet.

Også Cauley Woodrow virker å ha flere Premier League-kvaliteter enn toppscoreren vår fra 2021/22-sesongen. Så både håper og tror jeg at «Eli» er smart nok til å utvikle seg, med god coaching fra trenerapparatet.

Ryan Giles. Venstrevingen fra Wolverhampton som spilte på utlån i Middlesbrough sist sesong. Towns bestemann i ligaåpningen. 23-åringen banet seg fram på venstresiden og serverte flust med innlegg inn i boksen. Det lover godt for fortsettelsen.

Carlton Morris er historisk som Towns første scorer i Premier League. Han jobbet, slet og ga hjemmelagets forsvarere litt å hanskes med. Tydelig nervøs før straffeeksekusjonen, men leverte. Vil fortsette å score med bedre og flere leveranser.

OFFENSIV TRIO: Ryan Giles (midten) imponerte i Town-drakten. Cauley Woodrow og Jacob Brown kan få mye spilletid denne sesongen. (Fotos: Luton Town FC)

Kald keeper

Thomas Kaminski ble utfordret av hjemmelaget gjennom hele kampen. Gjorde ingen feil til tross for fire baklengs, men reddet oss fra et større nederlag. Veldig nær ved å redde straffen også.

God kommunikasjon med skjoldet av forsvarsspillere foran seg. Tilsynelatende kald da det kokte som hetest. God i feltet såvel som på streken. Takket for tilliten ved å forsvare forsvaret.

Vår nyutnevnte kaptein og superhelt, Tom Lockyer, leverte ikke. Han ble lurt og løpte rundt i villrede mot overmakten. Issa Kaboré, den unge Manchester City-loaneen, imponerte offensivt men kom ofte til kort defensivt.

Albion angrep med fart og presisjon. Som oftest fra venstre – mot Towns høyreside der burkineren solgte seg alt for enkelt på dette nivået. Amari’i Bell på motsatt side ble ikke satt på nevneverdige prøver, og kom fra det med æren i behold.

Den høyreiste danske midstopperen Mads Juel Andersen hadde i utgangspunktet rollen som høyre forsvarer i trebackslinjen, men agerte mye i midten der det var mest behov for akutt førstehjelp. Nøytralt inntrykk av ham.

RINGSIDE: Kommentarartikkelforfatteren så sin 94. Town-kamp; den aller første i Brighton.

Midtbanemareritt

Det ble dessverre en trist rekordmarkering for Pelly Ruddock Mpanzu. Den eneste fotballspilleren som har spilt for og rykket opp fra nivå fem til Premier League med samme klubb. Brøleren bare fire minutter etter at Carlton Morris tente håpet med sin 1-2-redusering fra krittmerket, drepte all spenning.

Marvelous Nakamba, den lille superhelten som i Championship var overalt og stoppet alle, feilberegnet til stadighet. Ei heller Tahith Chong leverte noen god kamp. Upåklagelig innsats og framoverrettet, men klarte verken å utrette noe selv eller sette opp andre.

Det er for enkelt å legge skylden på enkeltspillere. En tapt kamp er en tapt laginnsats. Vi skal løfte oss i flokk. Hele flokken, som består av alle som startet kampen, alle som avsluttet den, alle som ikke fikk delta og alle involvert i klubben. Direkte og indirekte.

Luke Berry og Chiedozie Ogbene og Alfie Doughty viste iver som innbyttere. Vi har en bred stall å velge fra, men framfor alt gjelder det å ta lærdom fra lørdagens ligaåpning mot en bedre motstander.

Luton Town lever godt som underdog og har gjennom alle tider vist at klubben er i stand til å tilpasse seg – og takle – nye utfordringer!

Nå blir det spillefri til helgen, før Chelsea (B), Gillingham (H) og West Ham United (H) skal utfordres.

3001 HATTERS: Deriblant de fire norske Rune Haugland, Lodve Haugland, Lene Skogen og Thomas Møller.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 7

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!