Preview Yeovil Town – Luton Town

Lørdag ettermiddag tar Luton turen til til sørvest England, ca syv mil nord for Bristol. Her finner man stadionanlegget Huish Park, som til daglig huser fotball klubben Yeovil Town. Mao skal Luton nok en gang møte et Engelsk lag som ligger på grensen til Wales.

Yeovil Town ble stiftet i 1895, og rykket opp til The Football League i 2003. «The Glovers», som er kallenavnet til Yeovil Town, spiller hjemmekampene sine på Huish Park i Yeovil, en bane de har brukt siden rundt 1990. Før det, spilte de på Huish Ground, en bane som var beryktet for en betydelig sideveis skråning (kalt The sloping pitch eller The Yeovil slope).

Huish Park har to sittetribuner, The Cowlin Stand og The AgustaWestland Community Stand. Den har også to ståtribuner, The Blackthorn Stand og Copse Road Terrace. Tilskuerrekorden er fra 25. april 2008, da 9527 tilskuere så kampen i League One mot Leeds United. Kapasiteten er på 9665 tilskuere.

Klubben var kjent som den klubben utenfor ligaen som hadde slått flest ligaklubber ut av FA-cupen. Fra 1945 til klubben selv ble ligaklubb i 2003, hadde den slått i alt 20 ligaklubber ut av FA-cupen. Dette er fortsatt mer enn noen annen klubb utenfor ligaen har klart.

I sesongen 2004/05, ble Yeovil liga mestere i league 2. Det ble hele åtte sammenhengende sesonger i league 1, men stort sett på nedre halvdel av tabellen. Derimot i 2012/13 sesongen rykket Yeovil Town opp til championship for første gang i historien. Yeovil ble nr. 4 i League 1 og spilte playoff-semifinaler mot Sheffield United (2-1 sammenlagt), før de slo Brentford 2-1 på Wembley i playoff-finalen foran 42 000 tilskuere. De rykket derimot direkte ned igjen til league 1 i påfølgende sesong, etter å ha blitt desidert sist. Dette kopierte de igjen i 2014/15 sesongen i league 1, og rykket ned til league 2.

Lørdagens kamp blir historiens fjerde møte mellom klubbene. Luton har ennå ikke tapt for Yeovil, men det eneste møtet mellom klubbene på Huish Park endte 0-0 i sesongen 2007/08. De to andre møtene var et ligacup oppgjør i 2003, hvor Luton vant 4-0, samt ligaoppgjøret på Kenilworth Road i sesongen 2007/08 hvor Calwin Andrew sikret Luton en 1-0 seier på Kenilworth Road.

Paul Sturrocks menn har startet sesongen enda mer skuffende enn hva Luton har gjort. Yeovil har tapt alle sine fire kamper, inkludert ligacup oppgjøret mot QPR som de tapte 3-0. Sist var tirsdagens ligakamp mot York i York, som de tapte 1-0. Faktisk har Yeovil kun vunnet atten kamper siden de spilte i Championship for over to sesonger siden.

På lik linje som Yeovil, har ikke Luton vunnet noen kamper i årets liga. Luton og Yeovil beseglet felles skjebne mot Bristol Rovers, da Bristol Rovers møtte Luton og Yeovil etter tur. Begge lagene tapte de 1-0 mot Rovers, og begge lag opplevde å tape kampen i de aller siste minuttene av kampen. Mao vil det være av stor viktighet for begge lag å holde nullen på lørdag, og spesielt på slutten av kampen.

Om Luton klarer å holde nullen og kapre sesongens første seier, får du vite ved å streame kampen gjennom Hatters Player fra kl 1600! Du kommer ikke til å være alene om å følge Luton lørdag ettermiddag, da det foreløpig er solgt 700 billetter til Lutons supportere.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!