Preview Luton Town – Stoke City

Tirsdags kveld er det duket for storoppgjør på Kenilworth Road, da Premier League klubben Stoke City besøker Kenilworth Road i andre runde i liga cupen. Kampen blir dessuten sendt på TV2 Sport Premier.

Stoke ble stiftet i 1863, men mange mener at den ble stiftet i 1868. På drakta står det 1863. Stoke var en av 12 klubber som startet The Football League i 1888. Fotballklubben Stoke City, kommer ifra bydelen Stoke i byen Stoke-on-Trent. Byen ligger i den engelske regionen Vest-Midlands, omtrent midt mellom Manchester og Birmingham.

Stoke og Luton har en ganske så lik historie hva gjelder ligaprestasjoner og trofeer. På lik linje som Luton, har Stoke vunnet Ligacupen ved en anledning. Dette skjedde i 1972 da de slo Chelsea 2-1. Beste ligaresultat fikk de i 1935/36 og 1946/47, da Stoke ble nr 4.

Begynnelsen på syttitallet skulle bli den beste perioden i klubbens historie, med flere år nær en topplassering i den øverste divisjonen. Forrige gang Stoke spilte på øverste nivå i England var i sesongen 1984–1985. I siste serierunde av sesongen 2007/08, ble det klart at 23 års frustrasjon var over for alle de som har holdt med Stoke. Stoke ble igjen klare for spill på det øverste nivået i England. Siden da har Stoke vært et Premier league lag.

Luton og Stoke har ikke møtt hverandre i ligasammenheng siden de i sesongen 2006/07 spilte sammen i Championship league. Kampen ble spilt på Britannia stadium og endte målløst 0-0. Siden da har historikken til Stoke og Luton tatt hver sin retning. Sist gang Luton vant mot Stoke, skjedde i desember 2000 da de vant 3-1 på Britannia Stadium. Stoke og Luton delte da felles skjebne i league one. Av statistikk jeg har funnet frem, har Luton og Stoke møtt hverandre 24 ganger siden 1974. Stoke har hatt et lite overtak på Luton, da de har vunnet over Luton 11 ganger, mot Lutons syv tre poengere. Seks ganger har oppgjørene endt uavgjort.

Stoke ligger for tiden på en 15.plass i Premier league. På lik linje som Luton, har ikke Stoke vunnet noen seriekamp hittil i sesongen. Stoke har to uavgjort og et tap. I helgen spilte Mark Hughes sine menn uavgjort 1-1 borte mot Norwich på Carrow Road. Stoke kom først med i ligacupen nå i andre runde, da lagene fra Premier league slipper første runde. Luton vant som kjent en imponerende 3-1 seier over Championship klubben Bristol City i første runde.

Tirsdags kveld kl 2045 popper du deg en stor bolle med pop-corn og setter på TV2 sport Premier. Da sendes sesongens første TV-kamp fra Kenilworth Road, og det mot Premier league laget Stoke City. Kan du ikke se kampen, må du streame kampen via Hatters Player på pc, nettbrett eller telefon. Streamer du kampen på nettbrett eller telefon, må du laste ned Hatters player appen. Er du derimot i Oslo, har Stoke City Supporters Branch Norway, invitert alle skandinaviske Luton fans til deres stampub Tordenskiold i Oslo. Ta kontakt med Nikolai Sabel for ytterligere informasjon.

Da gjenstår det bare å ønske våre kjære Luton spillere lykke til mot Stoke! Det er lov å håpe på et lite mirakel og en reprise på det gode spillet som Luton leverte mot Bristol City! Det er ihvertfall forventet et utsolgt Kenilworth Road!

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!