Preview Plymouth Argyle – Luton Town

Lørdag ettermiddag skal våre helter fra Luton, dra på sin nestlengste reise denne sesongen, for å spille bortekamp. Nathan Jones og co må dra sørover for å besøke Derek Adams gutter, og Plymouth. Plymouth spiller sine hjemme kamper på Home Park. Home Park, som er et relativt nytt stadion, har en tilskuerkapasitet på 16906 tilskuere, som for øvrig kun er sitteplasser.

Plymouth er en havne by som ligger i Sørvest England, og er mest kjent for å ha den største marinebasen i Vest-Europa. Byen teller 241 500 innbyggere.

Klubben ble stiftet i 1886, et år etter at Luton Town ble stiftet. Klubben ble valgt inn i The Football League i 1920. Rival klubbene til «The Pilgrims», er først og fremst Torquay United og Exeter City. Kamper mot Bristol Rovers, Bristol City og Portsmouth er også tre kamper som pleier å fylle Home Park og bli spilt med ekstra intensitet.

Portsmouth har aldri spilt på det aller øverste nivået i England. Derimot har de hatt en rekke perioder i det nest øverste selskapet i England. Siste periode var ifra 2004 til 2010. Deres beste ligaplasseringen er to fjerde plasser på det nest øverste nivå, henholdvis i sesongene 1931/32 og 1952/53 sesongen.

Kamper mellom Luton og Plymouth er på ingen måte noen sjeldenhet. Hele 96 (!) ganger har klubbene møtt hverandre. «The Pilgrims» har et overtak på Luton med sine førti seiere, mens Luton har vunnet 26 ganger. 30 ganger har de delt poengene. Hele 47 ganger har Luton besøkt Plymouth. Historisk sett, er dette en vanskelig bortekamp for Luton. Luton har kun vunnet åtte ganger når de har besøkt Plymouth, inkludert fjorårets 1-0 seier.

Selv om Plymouth ligger på tredje plass, og dermed på direkte opprykksplass, har ikke Plymouth vist fryktinngytende form i det siste. På de siste elleve kampene har Plymouth kun vunnet tre kamper. På hjemmebane har de allikevel vært det nest sterkeste laget i ligaen, kun slått av Northampton. Men også her har Plymouth vist noe dårligere form i det siste. På de siste seks kampene, har kun tre kamper endt med seier, mens to er tapt. Luton er for tiden det nest beste laget i league 2 hva gjelder å kapre poeng. På de siste åtte kampene har Luton vunnet fem kamper, en kamp har endt med uavgjort, mens to har endt med tap. På bortebane har Luton vunnet fire av de siste fem kampene.

Når det gjelder hvilke spillere Nathan Jones har til disposisjon, blir det spennende å se den nyankomne midtbanespilleren Glen Rea. Rea er en spiller som Nathan Jones kjenner godt. Jones hadde Rea i sine rekker når han var trener for Brighton, og skal ha hatt den Nord irske U21 landslagsspilleren i kikkerten lenge. Nathan Jones må helt sikkert klare seg uten Jake Howells, Nathan Doyle og Josh McQuoid i lørdagens kamp. Derimot kan det se ut til Alex Lawless er klar til kamp igjen, etter å ha slitt med en hamstring skade.

Kan Luton fortsette den gode formen de har hatt i det siste, til tross for at de «snublet» mot Crawley forrige helg? Ihvertfall står Luton overfor en stor utfording i Plymouth, selv om Plymouth ikke har vært imponerende gode for tiden. Svaret får du ved å streame kampen via «Hatters Player» fra kl 1600 norsk tid.

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!