Preview Luton Town – Crawley Town

Lørdag ettermiddag får Luton besøk fra syd England, nemlig Crawley Town. Ringside sitter ikke mindre en 26 skandinaviske Luton supportere som har dratt over på den årlige supporter turen.

Crawley Town kommer i fra byen med samme navn som ligger i Sørøst-England og West Sussex. Crawley har stort sett alltid spilt i de lavere divisjoner. Men i
2010/11 sesongen klarte Crawley det de aldri hadde klart tidligere,
nemlig å rykke opp fra «the Conference league» og opp til «the football
league». Klubben hadde da levd noen år i en ekstrem uvisshet, med store
økonomiske problemer og gjentatte møter i rettsystemet med trusler om
konkurs. Derimot i forkant av opprykkssesongen, sprøytet noen investorer
inn penger som gjorde at daværende manager Steve Evans, kunne signere
ikke mindre enn 23 nye spillere over en seks måneders periode. Sesongen
etter i 2011/12 sesongen, fortsatte suksessen for Crawley, da de havnet
på tredje plass i league 2 og dermed rykket direkte opp til league 1.
Påfølgende sesong klarte Crawley en imponerende 10. plass, som er klubbens beste
ligaplassering noen sinne. Fjorårets sesong endte med en skuffende
22.plass og nedrykk til league 2.

Luton og Crawley har møtt hverandre syv ganger. Luton har hatt store problemer med å slå Crawley. Kun to ganger har Luton klart å vinne, mens Crawley har vunnet fire. En gang har Luton spilt uavgjort mot «the red devils». Sist Luton møtte Crawley, var i november da lagene møttes i FA cupen. Endelig klarte Luton å slå Crawley, ved å vinne en sterk 2-1 borteseier etter to scoringer av Josh McQuoid.

Crawley ligger for tiden på en 16.plass, mens Luton ligger på 12.plass, tre poeng etter den viktige 7. plassen som gir play-off. Mark Yates menn ligger på 16. plass, åtte poeng bak Luton.

Luton har nå fire kamper på rad uten tap, og er med det det nest beste formlaget i league to. Luton har kapret 16 poeng fordelt på fem seiere, en uavgjort og to tap. Kun Northampton har kapret fler poeng enn Luton på de siste åtte kampene. Crawley har en betydelig dårligere form med sine to seiere, to uavgjort og fire tap. På bortebane har Crawley prestert betydelig dårligere enn hjemme. Crawley har kapret 14 poeng borte med sine fire seiere, to uavgjrot og 11 tap på sine 17 bortekamper.

For Luton vil Dan Potts bekle venstre back. Dette da Jake Howells skal operere et kne på mandag. Som de fleste vet, har Mark Tyler dratt hjem til hjembyen Peterborough og skal spille for Peterborough United. Det gjør at den innlånte keeperen Jonathan Mitchell vil få sin hjemmedebut. Utover det kan Nathan Jones velge spillere fra øverste hylle.

Spennende blir det å se om Luton endelig kan score et mål i første omgang på hjemmebane. Luton har ikke har klart dette siden 12. desember når Luton tok ledelsen ved Paul Benson mot serieleder Northampton. Luton tapte til slutt den kampen 3-4. En tre poenger lørdag mot Crawley, vil være den femte tre poengeren på rad for Luton. Det vil isåfall være første gang siden fjorårets sesong at Luton klarer fem seiere på rad.
Om du ikke er en av de 26 heldige
supporterne som skal se kampen live mot Crawley, kan du også få svar på disse poengene om du streamer kampen via
Hatters Player fra kl 1600 på lørdag.

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!