Preview Luton Town – Wycombe Wanderers FC

Lørdag er det duket for «balløyas» «fotball nasjonal dag», nærmere bestemt Boxing Day. I England, Skottland og Nord-Irland er det tradisjon for full runde i fotball i respektivt Premier League, Scottish Premier League og Irish Premier League under Boxing Day. Tradisjonelt settes det opp lokale derbykamper på denne dagen. Formålet var opprinnelig at spillerne skulle slippe å reise langt dagen etter juledag. I moderne tid er Boxing Day et begrep innen sport knyttet til store oppgjør og stor publikumsoppslutning.

Årets Boxing Day oppgjør for Luton, går hjemme på Kenilworth Road. Bortelaget som kommer på besøk, er Wycombe Wanderers FC. Klubben ble stiftet i 1887, og kvalifiserte seg til The Football League i 1993. «The Chairboys», som er kallenavnet til Wycombe Wanderers, spiller hjemmekampene sine på Adams Park i High Wycombe. Bortelagets fans trenger ikke å dra langt for å komme til Kenilworth Road, da det mellom Adams Park (Wycombes hjemmebane) og Kenilworth Road, er 65 kilometer å kjøre med bil. Byen High Wycombe, ligger noe sør vest for Luton. I byen bor det ca 120 000 innbyggere.

I liga sammenheng, hadde Wycombe sin største suksess periode ifra 1990 til 1995. En da ukjent Martin O´Neill, var klubbens manager. Klubben rykket mer eller mindre direkte opp fra Conference league og til nivå tre i det engelske serie systemet. Klubbens beste plassering ble også oppnådd i denne perioden, da de i 1994/95 sesongen oppnådde en hederlig 6.plass på nivå tre. Martin O´Neills periode i Wycombe tok slutt i 1995, da han tok over som manager i Norwich.

Ved en anledning oppnådde Wycombe overraskende stor suksess i FA cupen. Dette skjedde i 2000/01 sesongen, da klubben klarte å spille seg helt frem til semi-finalen i FA cupen. PÅ veien ble lag som Millwall, Grimsby, Wolves og Wimbledon slått ut, i tillegg til premier league laget Leicester. I semi finalen på Villa Park, møtte «The Chairboys» Liverpool. Liverpool vant til slutt 2-1.

Wycombe ligger på niende plass, fire plasser foran Luton Town. Det skiller fem poeng mellom Luton og Wycombe. Form messig ligger Wycombe midt på treet. På de siste åtte kampene har Wycombe vunnet tre ganger, fire kamper har endt uavgjort og en kamp har endt med tap. For en uke siden vant Wycombe en sterk 2-1 seier hjemme over Oxford.

Lutons form har vært av det skuffende slaget i det siste. Skjønt et lyspunkt kom i forrige kamp mot Exeter. Paul Bensons dramatiske seiersmål hele ni minutter på overtid, var Lutons første siere på fem kamper. På de siste åtte kampene er dermed Lutons rsultatrekke tre seiere, en uavgjort og fire tap.

Luton og Wycombe har møtt hverandre 19 ganger. Åtte ganger har Luton vunnet, åtte ganger har det endt uavgjort, mens Wycombe har vunnet tre ganger. Sist de møttes, var i fjor på Kenilworth Road. Wycombe vant 3-2, etter at Elliot Lee utlignet to ganger for Luton.

Til lørdagens kamp, kan Andy Awford vurdere å ta med seg Jonathan Smith etter skadeavbrekk. Utover det, er nok skade situasjonen uforandret og vanskelig.

Etter to uker som har vært preget av sparkingen av John Still og lansering av nytt stadion anlegg, er det duket for Boxing Day kamp og fullt hus på Keilworth Road. Har Andy Awford fått inn ny selvtillit i troppen til Luton? Og vil dette gå utover Wycombe Wanderers på lørdag ettermiddag? Det får du svar på ved å streame Boxing Day kampen fra Kenilworth Road lørdag kl 16 via Hatters Player!

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!