Luton Town – Gillingham

Tirsdag er det endelig klart for hjemmekamp på Kenilworth Road, når Luton Town tar imot Gillingham i ligacupens 2. runde.

Gillingham

Byen Gillingham ligger i grevskapet Kent, og er en gammel by i England. Navnet Gillingham er knyttet til området helt tilbake til 900-tallet. I 2011 hadde byen en befolkning på drøye 104 100 innbyggere. Grunnet sin beliggenhet, har byen Gillingham vært viktig for britisk sjøfart i flere århundrer. Byen hadde et marineverft, som også ble befestet på 1700-tallet, da verftet og byen ble utsatt for flere angrep. Marinebasen og marineverftet ble viktige sysselsettere i byen, men ble lagt ned i 1984. Nedleggelsen førte derfor til stor arbeidsledighet i byen. Byen har nå satset på og bygd opp en større økonomi og businesspark, som ligger rett utenfor sentrum. I nyere tid er derfor byen blitt kjent for stor aktivitet innenfor finans og investering.

Gillingham

Gillingham Football Club ble stiftet i 1893, men først som New Brompton FC. Klubben tok navnet Gillingham Football Club i 1912.  Klubben ble valgt inn i The Football League i 1920, men ble stemt ut igjen til fordel for Ipswich Town ved slutten av 1937/38 sesongen. Gillingham ble valgt inn igjen 12 år senere når ligaen ble utvidet fra 88 til 92 klubber.

Gillingham har stort sett alltid spilt på nivå tre og fire i det engelske ligasystemet, men fra 2000 til 2005 spilte Gillingham fem sesonger i Championship. Beste ligaresultat i Championship ble en 11.plass som de oppnådde de i 2002/03 sesongen.

Gillingham spilte sammenhengende i League One siden 2013/14 sesongen og frem til 2022. Da endte Gillingham på 21. plass, men med lik poengsum som Fleetwood Town. Det som skilte de to lagene, var målforskjellen hvor Gillingham hadde 14 mål dårligere målforskjell enn Fleetwood. Første sesong i League Two endte Gillingham på 17. plass, men med god margin til nedrykksplass.

Rivalisering

Gillingham har ingen spesielle rivalklubber, men Gillingham har hatt historiske episoder mot Swindon og Millwall, som gjør at fansen til Gillingham er litt mer skjerpet når Gillingham møter disse klubbene. Hverken Swindon eller Millwall ser på Gillingham som rivaler.

Prestfield Stadium

«The Gills», som er kallenavnet til Gillingham, spiller hjemmekampene sine på Prestfield Stadium, som nå omtales med sponsornavnet MEMS Prestfield Stadium. Anlegget ble renovert på nitti-tallet, som også gjorde at tilskuerkapasiteten gikk ned fra 20000 tilskuere til dagens kapasitet på 11582 tilskuere. Rekorden på Prestfield Stadium er ifra januar 1948, hvor 23002 tilskuere var til stedet for å se Gillingham mot Queens Park Rangers i en tredjerundekamp i FA cupen.

Prestfield Stadium har vært hjemmebanen til Gillingham siden 1893, mens Brighton & Hove Albion brukte anlegget som sin hjemmebane i to sesonger fra 1997 til 1999. Brighton & Hove Albion ble tvunget til å spille to sesonger i «utlendighet», nærmere 100 km fra sin egen by, da Brighton & Hove Albion måtte selge sitt stadionanlegg på grunn av store økonomiske problemer. Brighton & Hove Albion fikk lov å flytte hjem igjen i 1999.

H2H

Luton Town og Gillingham har møtt hverandre 62 ganger. The Hatters har vunnet 30 ganger, Gillingham har vunnet 18 ganger, mens 14 ganger har kampene endt uavgjort.

Sist lagene møttes var i mars 2019, hvor lagene møttes på Kenilworth Road i en League One kamp. Danny Hylton ga Luton Town ledelsen i første omgangs siste minutt, mens Jack Stacey ga The Hatters ledelsen 2-1 midtveis i andre omgang. Gillingham utlignet til 2-2 ti minutter før slutt, som også ble sluttresultatet.

Motsatt oppgjør ble spilt i slutten av november 2018 på MEMS Prestfield Stadium. Luton Town vant 3-1 etter scoringer av Andrew Shinnie og to mål av Elliot Lee.

Sist Gillingham vant over Luton Town på Kenilworth Road, var i 1969, hvor Gillingham vant 2-1. Etter det har Gillingham besøkt Kenilworth Road syv ganger, hvor Luton har vunnet fire av disse kampene.

Gillingham har besøkt Kenilworth Road 30 ganger, hvor de kun har slått The Hatters ved tre anledninger. 19 ganger har det blitt hjemmeseier, mens det åtte ganger har endt likt.

Gillingham FCs form

Etter å ha klart fire clean sheet og også vunnet disse fire kampene 1-0, ble det på lørdag bråstopp for Gillingham. Colchester kom på besøk på Priestfield Stadium, og Colchester ga seg ikke før det sto 3-0 til bortelaget. Dermed falt Gillingham ned til andre plass i League Two, to poeng foran Accrington Stanley, mens Milton Keynes Dons gikk forbi Gillingham på bedre målforskjell.

I første runde i ligacupen ble fjorårets Premier League lag, Southampton, slått 3-1 på MEMS Prestfield Stadium.

Luton Towns form

Luton Town har startet sesongen med å spille to bortekamper, og det mot vanskelig motstand. The Hatters startet sesongen med å tape 1-4 for Brighton & Hove Albion, mens de på fredag tapte 0-3 for Chelsea på Stamford Bridge.

Friendly faces

Harry Cornick er en ikke ukjent skikkelse i Gillingham, da han hadde et kort låneopphold i Gillingham i 2016/17 sesongen. Cornick fikk seks kamper på lån fra Bournemouth, men uten å score. For Gillingham har den tidligere Lutonspilleren Alex Lacey spilt for Gillingham. I perioden 2017 til 2019 spilte han 27 kamper for The Gills, hvor han også scoret to mål. Lacey fikk 51 kamper i Lutondrakta hvor han scoret et mål. Lacey forlot Luton i 2015 og gikk til Yeovil, før han gikk til Gillingham i 2017. Også den tidligere Luton keeperen Dean Brill har spilt for begge klubber. Brill ble lånt ut fra Luton for en måned i desember 2006, hvor han fikk åtte kamper for Gillingham. 

On this date

Sist Luton spilte kamp den 29. august, var i 2015 mot Portsmouth i en League Two kamp. Luton tapte 1-2. etter at Craig Mackail-Smith utlignet til 1-1 på straffe i det 15. minutt.

Ved en anledning har The Hatters spilt ligacup kamp den 29. august, noe som skjedde i 1978. town møtte Wigan Athletic på Kenilworth Road og vant kampen 2-0 etter at Brian Stein scoret begge målene til Luton Town. 

Town-tipset 

Også ligacupen inngår i Town-tipset, og alle som deltar i konkurransen må derfor huske å legge inn sitt tips før tirsdagens ligacupoppgjør mot Gillingham.

Når det gjelder stillingen i Town-tipset, deler følgende førsteplassen med sine åtte poeng: Richard Brindbergs, Kenneth Blumensaath, Halvard Grina, Tor Erik Hadland, Thomas Cornelius Flåten og Thomas Gjørsvik.

Det er fortsatt mulig å delta i Town tipset, men da må du først registrere deg og legge inn ditt tips før tirsdagens kamp som har avspark kl 2045 skandinavisk tid.

Kort fortalt går konkurransen ut på å tippe utfallet av samtlige Luton Town-kamper gjennom sesongen

Skadesituasjon og spillerstall

Det har ikke blitt holdt noen pressekonferanse før tirsdagens ligacupkamp, men det er stor sannsynlighet for at det ikke har skjedd noen endring på skadefronten i stallen til Rob Edwards. Med andre ord, Dan Potts, Gabe Osho og Jordan Clark er nok å regne som fortsatt skadde spillere.

Det er også grunn til å tro at Rob Edwards kommer til å hvile flere sentrale spillere, og at flere av de som enten har hatt lite spilletid, eller som ennå ikke hat fått noen spilletid, vil få verdifullt med spilletid mot Gillingham.

Med andre ord er det grunn til å tro at Tim Krul, Alfie Doughty, Luke Berry, Alan Campbell, Chiedozie Ogbene, o.s.vv kan bli plukket ut til å starte kampen mot Gillingham.

Toppscorerne 

For Luton er det kun Carlton Morris som har scoret mål, da han scoret på straffesparket som Luton fikk tildelt i premieren mot The Seagulls.

For Gillingham er det Ashley Nadesan som er klubbens toppscorer med sine to mål, mens Robbie McKenzie har scoret ett mål.

Kampen blir ikke produsert med livebilder, men Simon Pitts kommenterer kampen live på radiostream som du finner i Hatters Player på Luton Towns offisielle hjemmeside.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 2

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!