Preview Luton Town – Doncaster Rovers FC

Lørdag ettermiddag får Luton besøk av Doncaster, som ligger på sjette plass i League One. Premissene er enkle. Om Luton tar poeng mot Doncaster, eller at Coventry avgir poeng, er Luton garantert Play-off etter årets sesong. Lagene møttes også i september, hvor Doncaster vant 2-1 i syvende serierunde. Fasit etter syv serierunder, var at Luton sto med to seiere, to uavgjort og tre tap. Etter tapet mot Doncaster, er det kun Barnsley som har slått Luton denne sesongen.

Doncaster Rovers FC ble stiftet i 1879, og ble valgt inn i The Football League i 1901. Den første sesongen tilbrakte Doncaster på nivå to i det engelske ligasystemet. Det var også i denne debutsesongen at Doncaster oppnådde sitt beste resultat noensinne, da de havnet på en 7.plass på nivå to i det engelske seriesystemet. I 2009/10 sesongen, oppnådde Doncaster en 12.plass i Championship. En plassering som er den nest beste plasseringen som klubben noensinne har oppnådd.

Byen Doncaster ligger i den engelske regionen Yorkshire & Humber, omtrent 35 km nordøst for Sheffield. Det er 220 km med bil mellom Keepmoat Stadium og Kenilworth Road. Det bor ca 110 000 innbyggere i markedsbyen Doncaster. Rivalene til Doncaster er Roterham, Scunthorpe og Barnsley.

«The Rovers», som er kallenavnet til Doncaster Rovers, har siden 2007 spilt sine hjemmekamper på Keepmoat Stadium i Doncaster. Stadionet har en kapasitet på 15231 tilskuere, og er et moderne anlegg som også brukes av byens rugbylag, samt byens kvinnelige fotballlag. Tidligere spilte Doncaster sine hjemmekamper på Belle Vue, som hadde en kapasitet på hele 40 000 tilskuere. Banen var også kjent for å være den største banen i det engelske seriesystemet, samt at banen alltid hadde et perfekt gressteppe. Mye av grunnen til den gode tilstanden, var at banen hadde spesielt god jord under det perfekte gressteppet.

Manager for Doncaster er Grant McKann, mens Assistent manageren til Doncaster er Cliff Byrne. Disse to tok over etter at Darren Ferguson (manager) og Gavin Strachan (assistent manager) ga seg etter fjorårets sesong. Darren Ferguson er sønn av Sir Alex Ferguson, mens Gavin Strachan er sønn av Gordon Strachan.

Doncaster spilte i League Two i 2016/17 sesongen, etter at de sesongen før rykket ned fra League One etter å ha havnet på 21.plass. Doncaster måtte spille i League Two for første gang siden 2003/04 sesongen. Det ble med den ene sesongen, ettersom Doncaster rykket direkte opp igjen etter at de havnet på tredje plass påfølgende sesong. Doncaster havnet på 15. plass i League One i fjorårets sesong.

Luton og Doncaster har totalt møtt hverandre 25 ganger. 11 ganger har Luton vunnet, åtte ganger har Doncaster vunnet, mens seks ganger har de delt poengene. Historisk sett er ikke Doncaster som fotballdestinasjon, noen lykkeby for Luton. Heller ikke i september, da Doncaster vant 2-1. Doncaster tok ledelsen 1-0, mens Elliot Lee utlignet et minutt på overtid i første omgang. Doncaster scoret det avgjørende målet i første spilleminutt av andre omgang. Dermed er det fortsatt slik at vi må helt tilbake til 1955 for å finne sist Luton vant i Doncaster, da Luton vant 3-0 i en kamp på nivå 2 i det engelske seriesystemet. I motsatt tilfelle, på Kenilworth Road, må vi helt tilbake til 1952 for å finne sist Doncaster vant over Luton. Siden 1952 har Doncaster besøkt Kenilworth Road åtte ganger, hvor Luton har vunnet seks ganger, mens lagene har delt poengene ved to anledninger.

Doncaster ligger i dag på sjette plass i League One. De ligger et poeng foran Coventry som ligger på plassen bak, men ti poeng bak Charlton som ligger på femteplass. Det er 23 poeng opp til ligaleder Luton. Doncaster har ikke vunnet på seks kamper, men fire av kampene har endt uavgjort. Forrige fredag endte det målløst når Barnsley gjestet Keepmoat Stadium. På bortebane har ikke Doncaster tatt tre poeng siden de slo Gillingham 3-1 på Prestfield Stadium den 29.desember. Etter denne kampen har Doncaster spilt tre uavgjort og tapt tre kamper når de har vært på reise fra Keepmoat Stadium. Når det er sagt, har Doncaster kun tapt en av seks kamper mot de lagene som ligger topp fire i League One. Tapet kom mot Sunderland på Stadium of light, hvor Doncaster tapte 0-1. Fire ganger har kampene endt uavgjort, mens det ble seier mot Luton på Keepmoat Stadium..

Forrige lørdag spilte Luton 2-2 mot Gillingham, etter at Luton ledet ved to anledninger. Det betyr at ligaleder Luton fortetter sin imponerende form, og har nå spilt 25 kamper på rad uten å ha tapt. Disse 25 kampene fordeler seg på atten seiere og syv uavgjort kamper. Målforskjellen er på 53-13. Det har også gått over et år siden noen har slått Luton i en ligakamp på Kenilworth Road. Det vil si at 2-0 seieren over Barnet den 23.mars 2018, var første hjemmeseier etter tapet mot Accrington Stanley den 10.mars i 2018. Med andre ord, ved å unngå tap på lørdag, vil Luton kunne markere at det er et år siden Luton begynte sin rekke med ubeseirede kamper på Kenilworth Road. I løpet av dette året har Luton vunnet 17 kamper og spilt fem uavgjort på Kenilworth Road.

Luton må spesielt legge en plan for hvordan de skal stoppe Doncasters toppscorere John Marquis, som hittil har scoret 18 ligamål denne sesongen. Luton har League One sin toppscorer i James Collins, som har scoret 20 ligamål hittil denne sesongen. Kazenga LuaLua er forøvrig noe kjent med Doncaster, ettersom han i mars 2009 ble lånt ut fra Newcastle til Doncaster. LuaLua fikk fire kamper for Doncaster.

Foruten Glen Rea som er ute med skade resten av sesongen, ser det ut til at Luton må klare seg uten Alan McCormack i kampen mot Doncaster, McCormack pådro seg en strekk på baksiden av lårmuskulaturen i kampen mot Bradford. Lutons toppscorer, James Collins, vil heller ikke være tilgjengelig, da han er tatt ut i Irland sin landslagstropp denne helgen. Derimot er kaptein Alan Sheehan klar for kamp, etter å ha stått over mot Gillingham grunnet migrene.

Kampen mot Doncaster streamer du som vanlig med live bilder via iFollow tjenesten. Kampen kommenteres som vanlig av Simon Pitts.

COYH!!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!