Preview Luton Town – Cambridge United

Lørdag ettermiddag er det klart for debuten for Lutons nye manager, Nathan Jones. Og det er en skikkelig godbit av en kamp han får som sin debutkamp. På motsatt side står nemlig Cambridge United klare for å måle sine muskler mot et Luton lag som ikke har scoret mål på tre kamper.

Kampene mellom Luton og Cambridge er i de siste årene blitt regnet som en klassiker av flere grunner. Blant annet ligger ikke klubbene langt ifra hverandre. Det tar bare en time for klubbene å reise til hverandres stadion. De fleste som har fulgt Luton de siste årene, vet at Cambridge og Luton knivet lenge om å vinne Conference league i 2013/14 sesongen. Noe Luton etter hvert gjorde overlegent. Kampene mellom Luton og Cambridge hadde også en ekstra dimensjon inntil i høst, da Cambridge ble ledet av den tidligere Luton manageren Richard Money. Money var manager for Luton fra 2009 til 2011, før han fikk sparken. Money ble ansatt som manager i Cambridge i 2012. Money fikk sparken i Cambridge 2.november 2015 og ble erstattet av Shaun Derry.

Cambridge har et stort fokus på rekruttering og har ett av de aller beste fotballakademiene i England. Juniorlaget til Cambridge United vinner svært ofte nasjonale cuper og turneringer de deltar i. Juniorlaget deltar ikke i ligasystemet, for å kunne reise rundt å spille mot europeiske lag. Klubben ble stiftet i 1912 som Abbey United. I 1949 ble klubben profesjonell og skiftet navn til Cambridge United i 1951. De ble valgt inn i The Football League i 1970. Beste ligaresultat oppnådde Cambridge i 1990/91 sesongen, da de endte på en imponerende 5. plass i den gamle 2.divisjonen (nivå 2). De gjorde det såpass bra at de tapte play-off finalen mot Leicester. Om de hadde vunnet, hadde de vært det første laget som hadde gått direkte fra fjerde nivå til øverste nivå i det engelske liga systemet.

Shaun Derry har fått sving på maskineriet, etter at Cambridge hadde en svak høst under Money. Etter to tap med Shaun Derry som manager, Spilte Cambridge seks kamper uten tap. Derimot har de nå hatt to svake kamper igjen, hvor de har tapt mot Wimbledon og Crawley. For tiden innehar Cambridge tolvte plassen i league 2, seks poeng foran Luton.

Luton har vært veldig svake i det siste. Luton har ikke scoret mål på tre kamper, og har kun en seier på de siste åtte kampene. Siste gang det ble poeng, var da Luton spilte uavgjort mot Portsmouth den 28.desember. Mao, Luton fansen «hungrer» etter en forvandling og tre poeng.

Luton og Cambridge har møtt hverandre hele tolv ganger på de siste tre og et halvt åra. Fem ganger har Luton vunnet, mens Cambridge har kun vunnet to. I 2013/14 sesongen hvor Luton rykket opp fra Conference league, møtte klubbene hverandre 4 ganger. Selv om Luton vant de fleste kampene og avsluttet hele 19 poeng foran Cambridge, klarte ikke Luton å vinne over Cambridge. Ifjor vant Luton to, men tapte i FA cupen. I høst vant Luton en sterk borteseier, da Luton vant 3-1 etter scoringer av Guttridge, Wilkinson og Green.

For de som hadde håpet på et gjensyn med den tidligere Luton helten Keith Keane, ble han på torsdag lånt ut til Stevenage. Keane har ennå ikke spilt for Cambridge, da han har vært skadet. Keane har for øvrig spilt 285 kamper for Luton. Den tidligere Luton spilleren Greg Taylor ser derimot til å skulle spille for «The U’s»».

Det er mange som er nysgjerrige på Lutons nye manager. Det er derfor ventet at Kenilworth Road vil bli nærmest utsolgt i debut kampen mot «The U’s». Jones ser ut til å kunne velge fra en nærmest skadefri Luton stall. Jones har utrykt at Lutonstallen er for stor. Det knytter seg derfor ekstra stor spenning om hvem som får lov til å bli med videre, noe man muligens kan se konturene av i morgen dagens kamp. En ting er nærmest sikkert, og det er at Scott Cuthbert blir med videre, da han er gitt tillitten videre som Lutons kaptein. Spenningen utløses lørdag ettermiddag kl 1600. Og kampen følger du som vanlig på Hatters Player.

COYH!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!