Preview Bristol Rovers – Luton Town

Vi skriver 2016 og allerede på årets andre dag, skal Luton ut å reise for å spille kamp. Denne gang drar Luton sørvestover for å besøke Bristol Rovers. Bristol Rovers ligger for tiden på sjette plass i League 2, og er et av form lagene. Faktisk har de ikke tapt på seks kamper.

Bristol Rovers ble stiftet i 1883, og ble valgt inn i The Football League i 1920. «The Pirates», som er kallenavnet til Bristol Rovers, spiller hjemmekampene sine på Memorial Stadium i Bristol. Bristol Rovers er for tiden ”lillebror” i byen Bristol, da de ligger to nivåer under ”storebror” og erkerival Bristol City. ”The pirates”, som styres av Darrell Clarke, rykket opp fra Conference league ifjor. De rykket opp etter å blitt nummer to, og vant play-off finalen mot Grimsby. Selve kampen endte 1-1, men Rovers trakk det lengste strået i straffespark konkurransen, hvor de vant 5-3.
Bristol Rovers har aldri spilt på det øverste nivået i Engelsk fotball. Deres beste ligaplassering er 6.plass på det nest øverste nivået. Noe de klarte både i 1956 og 1959.

Bristol City er den store rivalen til Rovers. Cardiff city er også en av de store rivalene til Rovers, på lik linje som Cardiff er rivalene til Bristol City. Rivaliseringen har det samme utspring som mot City, da byene ligger nær hverandre, men på hver sin side av grensen som skiller England og Wales. Mao har disse kampene også et internasjonalt rivaliserende moment. På samme måte som kampene mellom Cardiff og Bristol City, kalles kampene mellom Cardiff City og Bristol Rovers «Severnside derby».

Memorial Stadium er hjemmebanen til Bristol Rovers. Stadionet har en kapasitet på 11916 tilskuere. Ca 3000 av disse er sitteplasser. Bristol Rovers har i lang tid planlagt å bygge nytt stadionanlegg. Dessverre har de møtt mye motstand, og stadionplanene blir støtt og stadig utsatt eller skrinlagt.

Luton ligger langt ned på formtabellen i league 2. På de siste åtte kampene, har Luton to seiere, to uavgjort og fire tap. Allikevel bør det nevnes at Luton har tatt fire poeng på de siste to bortekampene. Etter lørdagens noe heldige 0-0 resultat mot Portsmouth, ligger Luton på en 14.plass, syv poeng etter Carlisle som har den siste play-off plassen. Opp til Bristl Rovers på sjette plass, er det ti poeng.

Luton har besøkt Memorial Stadium 10 ganger. Luton har aldri vunnet. Fire ganger har de spilt uavgjort mot «the pirates» og tapt seks ganger. Luton har vunnet mot Bristol Rovers på bortebane. Sist det skjedde, ble kampen spilt på Tverton Park som er hjemmebanen til Bath City. Kampen ble spilt i 1980, og Luton vant 1-0. En kuriositet er at Luton er det laget som har påført Bristol Rovers det største ligatapet noensinne. Det skjedde 13.april i 1936. Luton slo Bristol Rovers hele 0-12!!

Lørdag ettermiddag, er det duket for revansj etter høstsesongens 1-0 tap på Kenilworth Road. Da må ligaens nest beste målscorere, Matt Taylor med sine 13 mål, spesielt bli tatt vare på av Lutons forsvar. Luton sin topscorer, er Cameron McGeehan med sine 7 mål. Kan Luton starte et nytt år med blanke prak, og gøre noe de aldri har gjort før? Kan Luton klare det hittil umulige å ta med seg tre poeng fra Memorial Stadium? Sammen med 600 reisende Luton fans, får vi svar ved å streame kampen via Hatters Player kl 16.

COYH og GODT NYTT ÅR!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 0 / 5. Antall vurderinger: 0

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!