Possession-paradokset

Luton Town virket å ha mistet seiersoppskriften, men fant den igjen før turen til Wales og ble belønnet med sesongens første seier. Med et lag som utnyttet ballen. Mot et lag som misbrukte den.

Nathan Jones er en engasjert manager med hjertet utenpå drakten. En motivator av rang i en klubb som forfekter progresjon og nøkternhet. Med fornuft. Luton Town skal tjene pengene før de brukes.il

I kamp mot økonomisk rikere og pengeoverforbrukende klubber rekrutterer Bedfordshire-klubben spillere fra salgshyllene over eller under den bestselgende innsynsvinkelen. Noen «over the top». Andre på vei opp.

Med et slikt utgangspunkt kan det bli tungt, men den langsiktige planen er hovedfanen. Vi skal ta bakveien til Premier League. Med menneskelige ressurser. Som en outsider.

Det sier seg selv at Luton Town FC ikke kan dominere kampene i en så konkurransedyktig liga som Championship.

Sist sesong overrasket vi kanskje våre egne omgivelser – sjokkerte de eksterne – ved å nå playoffturneringen der vinneren fikk den tredje og siste Premier League-plassen i 2022/23-sesongen.

ENKELT OG GREIT: Endelig klarte Nathan Jones’ utvalgte å vinne en tellende fotballkamp. Med helhjertet innsats, solid forsvar og effektivt angrep.

Luton Town kom til kort i semifinalen mot Huddersfield Town, men leverte til de grader i den ordinære ligasesongen ved å ta 6. plassen blant de 24 deltakerne i Championship – Europas 5. største målt etter oppmerksomhet, økonomi og tilskuertall!

Uten å dominere kampene. Ved å være god på det som gjelder å være best på: Begrense antall scoringer til motstanderne og score selv.

I 2021/22-sesongen var det ytterst få ganger at statistikken viste mer ballbesittelse til Luton Town enn motstanderlaget. Likevel vant Nathan Jones’ utvalgte 21 av 46 kamper. Delte poengene i 12 og bare tapte 13. Scoret åtte flere enn antall baklengs.

På Swansea.com Stadium sørvest i Storbritannia, nærmere bestemt i Wales, vant Luton Town 2-0. Med sesongens laveste ballbesittelsesprosent (25). Sistnevnte betyr ingenting. Det er ikke hvor mye man har ballen, men hva man gjør med den!

Lørdagens seier kom på sesongens sjette forsøk i tellende kamper. I bortemøtet med opprykksfavoriserte Burnley ble det 1-1. Et tilfredsstillende resultat. Med 29 prosent ballbesittelse.

BEST UTEN BALL: Luton Town er trolig dårligst i Championship til å holde ballen, men det eneste som teller er antall scoringer i forhold til motstanderen…

Utfallet av de fire øvrige kampene Luton Town har vært skuffelser: 0-0 mot Birmingham City (H), 2-3 mot Newport County (H), 0-1 mot Preston North End (H) og 0-2 mot Bristol City (B).

I alle de fire kampene har laget til Nathan Jones dominert kampene ballbesittelsesmessig: 53 prosent mot Birmingham City, 65 prosent mot Newport County, 53 prosent mot Preston North End og 51 prosent mot Bristol City!

Onto Sheffield United at The Kenny!

WHOSCORED.COM: Luton Town vant 2-0 borte mot Swansea City til tross for at hjemmelaget hadde ballen i 75 prosent av spilletiden.

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 4.8 / 5. Antall vurderinger: 4

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!